Δέσποινα Μοίρου: «Δεν με ανησυχεί τίποτα. Είμαι ελεύθερη χωρίς κανένα φόβο θανάτου»
Showbiz

Δέσποινα Μοίρου: «Δεν με ανησυχεί τίποτα. Είμαι ελεύθερη χωρίς κανένα φόβο θανάτου»

Έζησε τις δύο πρώτες εβδομάδες της καραντίνας, σύμφωνα με τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό, στην Αμερική. Η Δέσποινα Μοίρου μίλησε για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κατάσταση με τον Covid-19, που όλοι ζούμε και βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφέρθηκε στο πώς κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα από την Αμερική, λίγο πριν κλείσουν τα αεροδρόμια και σταματήσουν οι πτήσεις.


Βρισκόσουν στην Αμερική, βιώνοντας μακριά από τη χώρα μας τη δύσκολη κατάσταση της πανδημίας του Covid-19. Πώς ήταν τα πράγματα εκεί;
«Έζησα την καραντίνα τις δύο πρώτες εβδομάδες. Οι Αμερικανοί είναι πειθαρχημένος λαός. Μόλις ανακοινώθηκαν τα μέτρα, όλοι μείνανε σπίτι. Νομίζω πως η κατάσταση είναι ίδια παντού. Προσωπικά, αγνοώ το «Μάτριξ» της ψευδαίσθησης που «ζούμε».

Θα ήθελες εκείνη τη στιγμή να βρισκόσουν στην Ελλάδα, δίπλα στους δικούς σου, καθώς η κατάσταση εδώ είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την Αμερική;
«Δεν θα ήθελα να επισκεφτώ γονείς και πιο ώριμες ηλικίες ανθρώπων για λόγους προστασίας. Σε αυτή την περίπτωση πάλι μόνη θα ήμουν και μετά την καραντίνα. Νοητά μόνο είναι καλό να ξέρεις ότι έχεις αγαπητά πρόσωπα πιο κοντά. Μετά το πέρας αυτής της κατάστασης, θα τους επισκεφτώ. Σέβομαι τη συν¬θήκη της προσωρινής απομόνωσης για προστασία»


Πώς ήρθες τόσο γρήγορα στην Ελλάδα;
«Ήρθα, γιατί δέχτηκα πρόταση από το υπουργείο Πολιτισμού και το σπουδαίο Βρετανό σκηνοθέτη να παίξω σε νέο πρότζεκτ, έχω ξεκινήσει ήδη προετοιμασία και με τιμά ο ρόλος ως Ελληνίδα. Επίσης, έχω κλείσει νέα ταινία με αγγλική παραγωγή, όπου θα υποδυθώ τη Λιζ Τέιλορ. Η εταιρεία παραγωγής φοβήθηκε μην τυχόν εγκλωβιστώ στις ΗΠΑ, μου πλήρωσαν τα έξοδα και ήρθα γρήγορα, πριν κλείσουν το αεροδρόμιο. Αρχές Μαΐου ξεκινάω γυρίσματα με το σπουδαίο Βρετανό σκηνοθέτη Πολ Ουίφεν κι έναν υπέροχο Βρετανό ηθοποιό, που θα υποδυθεί τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. θα έχουμε τη χαρά να δείξουμε δύο όμορφα νησιά μας στη δραματική ταινία. Ήμουν υποψήφια για το βραβείο ερμηνείας καλύτερης ηθοποιού στην αμερικανοκαναδέζικη κωμική ταινία «The light touch». Ευχαριστώ τον σκηνοθέτη Μπομπ ΜακΛίν για το ρόλο της Τόνιας, που θυμίζει τον Πίτερ Σέλερς στο «Pink Panther».


Όσο για το πώς βίωσε την καραντίνα; «Για μένα δεν σταμάτησε η ζωή. Παραμένω το ίδιο δημιουργική. Γράφω συνεχώς νέα κείμενα, γράφω κι ένα βιβλίο για τη Θράκη, που δεν προλάβαινα τόσο καιρό, ενώ σήμερα έκανα πρώτη φορά make up και βίντεο ως Τζόνι Ντεπ, μετά από παραγγελία του μάνατζερ μου. Μετέφρασα ένα γερμανικό έργο στα αγγλικά, που ετοιμάζω με σπουδαίο σκηνοθέτη στο Χόλιγουντ. Είμαι εργασιομανής. Κάνω πολύ διαλογισμό. Ταυτόχρονα, γράφω δύο μελέτες αστρονομίας για το σπουδαίο «Beyond magazine».


Τι σε ανησυχεί περισσότερο;
«Δεν με ανησυχεί τίποτα. Είμαι ελεύθερη χωρίς κανένα φόβο θανάτου. Όπως λέει και ο Καζαντζάκης, «δεν φοβάμαι τίποτε, δεν ελπίζω τίποτε, είμαι ελεύθερη», λέει η ίδια στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved