Η... άλλη Άννα Βίσση! Οι παιδικές αναμνήσεις, ο Καρβέλας, η Σοφία και οι διάσημοι φίλοι της (Photos)
Showbiz

Η... άλλη Άννα Βίσση! Οι παιδικές αναμνήσεις, ο Καρβέλας, η Σοφία και οι διάσημοι φίλοι της (Photos)

Επί σχεδόν τέσ­σερις δεκαετίες διασκεδάζουμε, ερωτευόμαστε,  χωρίζουμε, παρηγορούμαστε και ξανά απ’ την αρχή με συντροφιά τη φωνή της Άννας Βίσση. Και τους στίχους των τραγουδιών της.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου η Άννα ένιωθε μια έντονη αδιαθεσία. Είχε χρόνια να της συμβεί κάτι τέτοιο. Αρρωσταίνει σπάνια. Τη συγκεκριμένη μέρα όμως δεν αισθανόταν καλά.

Ζαλι­ζόταν και πήρε τη δύσκολη απόφαση να ακυ­ρώσει τη live εμφάνισή της. Το μαγαζί ήταν fully booked. Λίγες ημέρες αργότερα, οι εξελί­ξεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να κλείσει καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και χώρους διασκέδασης υιοθετώντας το μήνυμα «Μένου­με Σπίτι». Η Αννα Βίσση αισθάνεται τυχερή. Αν δεν είχε κλείσει εκείνο το βράδυ το «Hotel Ermou», όπου εμφανιζόταν, ποιος ξέρει πόσοι ασυμπτωματικοί θαμώνες μπορεί να είχαν μεταδώσει τον επικίνδυνο ιό και σε άλλους... »

Αρχικά η νέα συνθήκη της καραντίνας τη φόβισε. Κλείστηκε στο σπίτι της στην Εκάλη και έπεσε σε περισυλλογή. Βρήκε τον χρόνο όμως να ανακτήσει και τις δυνάμεις της.

Κά­τι σαν την ανάπαυλα του πρωταθλητή που κάνει ένα time out προτού ξεκινήσει πάλι την προπόνηση για την επόμενη νίκη. Βρήκε την ευκαιρία να ξεφυλλίσει τα άλμπουμ της, να ταξιδέψει στον χρόνο μέσα από φωτογραφίες παλαιότερων ετών και να αναπολήσει, να συγκινηθεί, να κλάψει.

Βρήκε τον χρόνο να τακτοποιήσει τα ντουλάπια της, να ανακαλύψει ξεχασμένα ρούχα, να ξεχωρίσει όλα αυτά που δεν χρειάζεται πια. Υλικά και άυλα. Ρούχα που δεν φοράει και συναισθήματα στα οποία δεν χωράει.

Επικοινώνησε μέσω Skype με αγαπη­μένα της πρόσωπα, επανασυνδέθηκε με ξεχα­σμένους γνωστούς, έκανε ποδήλατο στη γειτο­νιά της, γιόρτασε τα γενέθλια της μητέρας της που αυτές τις ημέρες φιλοξενεί, μαγείρεψε...

Η επόμενη μέρα επιβάλλει άλλες συμπεριφορές που θα γίνουν οι νέες μας συνήθειες. Με μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και άγνωστα οικονομικά δεδομένα προς διαχείριση. Η ίδια αποδέχεται το νέο status quo στωικά- αναγνωρίζει ότι, αν μη τι άλλο, είχε την πολυτέλεια όλο αυτό να τη βρει σε ένα ζεστό σπίτι με όλες τις ανέσεις και προσπαθεί να μην πανικοβάλλεται. Άλλωστε ο πανικός ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος.

Οι αλλαγές δεν την πτοούν

Στη γεμάτη εμπειρίες ζωή της η Άννα έχει βιώσει πολλές αλλαγές και πλέον δεν τη φο­βίζουν. Αντιμετωπίζει κάθε ανατροπή όχι ως το τέλος μιας κατάστασης, αλλά ως ευκαιρία για μια νέα αρχή. Στα 15 της χρόνια, λίγο πριν από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, εγκατέλειψαν οικογενειακός τη Λάρνακα και ήρθαν στην Αθήνα.

Ένα συμβόλαιο με τη ΜΙΝΟΣ EMI και οι κακές σχέσεις της γενέτειράς της με τους Τούρκους γείτονες, που ήδη μύριζαν μπαρούτι, την έφεραν σε έναν τόπο που μετατράπηκε τελικά σε παράδεισο. Όλα ξεκίνησαν από τις οδούς Κερκύρας και Λαχανά στην Κυψέλη. Οι στίχοι του Νίκου Καρβέλα «Στην Κυψέλη, η ανηφόρα μου με περιμένει» δεν γράφτηκαν τυχαία. Στο 6ο Γυμνάσιο Θηλέων της Κυψέλης, στο οποίο πήγαινε, —διέφερε από τις συμμαθήτριές της που κάπνιζαν και φορούσαν μίνι. Αισθανόταν σαν το άβγαλτο νησιωτάκι. Τελικά προσαρμόστηκε, αν και έκρυ­βε επιμελώς το γεγονός ότι τραγουδούσε.

Παιδικές αναμνήσεις

Ο πατέρας της ήταν η χαρά του σπιτιού. Σκορ­πούσε κέφι και τους ξεσήκωνε για γλέντι. Η μητέρα της ήταν το στήριγμά του. Μητριαρχική οικογένεια, η οικογένεια Βίσση. Ο πατέρας της διατηρούσε ένα μπακάλικο και τα τρία κορίτσια της οικογένειας τα Σάββατα και τις γιορτές που δεν είχαν σχολείο πήγαιναν για να βοηθήσουν. Η Άννα θυμάται ακόμη κάποια περι­στατικά. Έπαιρνε από το ταμείο σελίνια για να αγοράσει υφάσματα από τη θεία της που διατηρούσε απέναντί τους μαγαζί.

Η αγάπη της για τα ρούχα ήταν έκδηλη από τότε. Όταν ήρθαν στην Ελλάδα ο πατέρας της άνοιξε ένα παντοπωλείο στην Κυψέλη, ακριβώς απέναντι από το σχολείο της. Η Αννα συχνά έκανε εισβολή μαζί με τις συμμαθήτριές της στην πατρική επιχείρηση, κερνώντας τες.

Η καρμική συνάντηση με τον Καρβέλα

Τη χρονιά που η Αννα υπέγραψε συμβόλαιο με τη MINOS EMI, υπέγραψε και ο Νίκος Καρβέλας. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1974 όταν πήγε μαζί με τον πατέρα της στο σπίτι του για να της δώσει κάποια τραγούδια.

Συμμετείχε σε έναν δίσκο λέγοντας τέσσερα τραγούδια. Από τότε γίνονται φίλοι. Η φιλία κρατάει χρόνια. Δέκα χρόνια... Ο Καρβέλας είναι μια ιδιοφυΐα της μουσικής.

Είναι χίπης, παίζει ντραμς, ακούει ροκ και γράφει ελληνικά τραγούδια για να βγάλει χρήματα. Με τον Νίκο Καρβέλα, τον Νίκο της, ανοίγει το μυαλό της. Μυείται στη ροκ, στο ροκ εν ρολ, στη ρέγκε και σε οτιδήποτε εναλλακτικό υπάρχει.

Η ίδια θεωρεί ότι εκείνος τη διαμόρφωσε μουσικά. Αναμφίβολα, η παρέμ­βασή του πάνω της υπήρξε καθοριστική. Προτού ξεκινήσει η συνεργασία τους, η Αννα Βίσση τραγουδούσε συνθέτες όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής και ο Μίκης Θεοδωράκης - πιο ελ­ληνικούς και «συντηρητικούς» ήχους.

Το ταλέ­ντο τους και η μεταξύ τους χημεία σύντομα τους βοηθούν να απογειωθούν στο μουσικό στερέ­ωμα. Αυτά τα δέκα χρόνια πότε τον βλέπει και πότε τον χάνει. Όπως η ίδια έχει δηλώσει: «Πάντα ο Νίκος έσκαγε μύτη στη ζωή μου». Κάτι νομοτελειακό συνέβαινε, αλλά ποτέ δεν το πότε τον χάνει.

Όπως η ίδια έχει δηλώσει: «Πάντα ο Νίκος έσκαγε μύτη στη ζωή μου». Κάτι νομοτελειακό συνέβαινε, αλλά ποτέ δεν το μετέφραζαν σε κάτι διαφορετικό, παρόλο που, όπως παραδέχεται εκείνος σήμερα, ήταν πάντα «καψούρης» μαζί της.

Ο Καρβέλας είναι έξυπνος, ασυμβίβαστος και δεν αναμασά ποτέ τα τετριμμένα. Την εξίταρε το ότι δεν ακολουθούσε την πεπατημένη, το ότι διατηρούσε αποστάσεις ασφαλείας από τα αναμενόμενα. Έτσι του επέ­τρεψε να λειτουργήσει καταλυτικά πάνω της.

Κι εκείνος την απελευθέρωσε. Η ζωή της χωρίστη­κε σε π.Κ. και μ.Κ. (προ και μετά Καρβέλα) εποχή. Ο γάμος τους έγινε στην Αγία Φιλοθέη με κουμπάρο τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού. Αλησμόνητη έχει μείνει και στους δύο η προηγούμενη μέρα του μυστηρίου.

Την παραμονή εκείνος της είπε να ακυρώσουν τον γάμο. Εκείνη δεν πρόβαλε αντίρρηση. Να τον πιέσει, γιατί; Παρ' όλα αυτά, όλο ίο βράδυ έμεινε ξάγρυπνη. Κυρίως διότι δεν ήξερε πώς να το ανακοινώσει στον Κυπρια­νού. Η επόμενη μέρα ξημέρωσε. Ο Νίκος Καρβέλας σηκώθηκε από το κρεβάτι και της είπε: «Άντε πάμε, αφού σ’ αγαπώ!».

Ο Νίκος εμφανίστηκε στην εκκλησία με κοστούμι και All Star παπούτσια, η Αννα φορούσε ένα λευκό απλό φορεματάκι. Ηταν ήδη έγκυος στη Σοφία.

Η μονάκριβη Σοφία

Βίσση και Καρβέλας πιστεύουν πως η Σοφία είναι το πιο ωραίο «τραγούδι» της ζωής τους. Τους μήνες που ακολούθησαν τη γέννηση της μικρής τους, η Αννα ζήλευε τη γυναίκα που την πρόσεχε. Η νταντά αποκαλούσε τη Σοφία «κόρη μου» και η Βίσση με την κτητικότητα της νέας μητέρας ενοχλήθηκε έντονα. Ζήτησε από τον Καρβέλα να την απολύσει. Νόμιζε πως ήθελε να κλέψει την αγάπη του παιδιού της. Έκτοτε προτίμησε η κόρη της να μεγαλώνει περισσότερο με τη μητέρα της και με γυναίκες που δεν συνδέονταν μαζί της.

Ο Καρβέλας, η μουσική τους και η Σοφία γέμισαν την ψυχή της. Η Αννα Βίσση ουσιαστικά ποτέ δεν θέλησε κι άλλο παιδί. Την ίδια αδυναμία τής έδειχνε και η Σοφία. Κάθε φορά που η Αννα ετοιμαζόταν να φύγει για το κέντρο όπου τραγουδούσε, η μικρή έκλαιγε γοερά.

Ταξίδι αστραπή στη Νέα Υόρκη για τα εγγόνια

Πριν από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, η Αννα ταξίδευε συχνά στη Νέα Υόρκη, αφού εκεί πλέον ζει η κόρη και τα εγγόνια της. Έχει φύγει από το «Hotel Ermou» Κυριακή βράδυ για ταξίδι-αστραπή μιας εβδομάδας στο σπίτι της Σοφίας. Περίπου κάθε δύο μήνες, η Βίσση ήταν εκεί. Όλοι μαζί πήγαιναν σε θέατρα, έκαναν βόλτες και γνώριζαν καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Παρά τη γεωγραφική απόσταση που τις χωρίζει εξακολουθούν να είναι δεμένες. Η Σοφία πρόσφατα εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της: «Τώρα ξέρω τι σημαίνει να γίνεσαι επαίτης της προσοχής του παιδιού σου και να μη σ' τη δίνει. Είμαι σαν ζητιάνα για ένα βλέμμα τους κάθε στιγμή που ο χρόνος τους τα βρίσκει με άλλες προτεραιότητες: φίλους, μαθήματα, iPad, παιχνίδια».

Όταν η Αννα βρίσκεται με τα μικρά, συνήθως βάζουν μουσική και χορεύουν όλοι μαζί. Όσοι παρακολούθησαν το πρόσφατο αφιέρωμα που προβλήθηκε από το MEGA συγκινήθηκαν βλέποντας τον μικρό Νίκο να τη ρωτά: «Όταν ήταν μικρή η μαμά, ήσουν ακόμη τραγουδίστρια;».

Ο εγγονός της μάλιστα κάπο­τε είχε αφήσει άφωνο τον οδηγό ενός ταξί, όταν του είπε: «Η γιαγιά μου τραγουδάει καλύτερα από την JLo. Είναι η καλύτερη τραγουδίστρια του κόσμου». Τα δύο παιδιά της Σοφίας Καρβέλα τυχαίνει να έχουν παππούδες με το ίδιο όνομα. Ο «Nikos with the long white hair» είναι ono ο Νίκος Καρβέλας.

Η γνωριμία με τον Robbin Williams

Γνώρισε τον αδικοχαμένο ηθοποιό στην Αμερική μέσω ενός αδελφικού του φίλου, ο οποίος ήταν και παραγωγός της Άννας και για κάποιο διάστημα έκαναν παρέα.

Η ίδια έχει αποκαλύψει ότι άλλοτε καθόταν μαζί της με το γνωστό κωμικό του στυλ, κάνοντάς τη να γελά, και άλλοτε βυθιζόταν στις σκέψεις του. Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν μια άκρως γοητευτική αλλά και σκοτεινή προσωπικότητα. Κανείς δεν μπορούσε να διακρίνει τα σκοτάδια με τα οποία πάλευε η ψυχή του. Η Αννα συγκλονίστηκε όταν έμαθε ότι ο Ρόμπιν Γουίλιαμς αυτοκτόνησε.

Από τη Μαντόνα στον Τσιτσιπά

Η Αννα Βίσση αγαπά τα σπορ. Λίγοι γνω­ρίζουν ότι ασχολείται με το τένις από την ηλικία των επτά ετών. Στενή φιλία έχει αναπτύξει μάλιστα με την πρωταθλήτρια του τένις Μαρία Σάκκαρη παίζοντας τένις, ενώ μιλούν στο τηλέφωνο σχεδόν καθη­μερινά.

Της αρέσει το γεγονός ότι η Μαρία παρά τις σκληρές προπονήσεις βουτά στη ζωή, τη χαίρεται, είναι προχωρημένη και ανοιχτόμυαλη. Όσο γιο τον Στέφανο Τσιτσιπά;

Όταν η Βίσση τον πρωτοείδε στην τηλεόραση τράβηξε την προσοχή της με τον ίδιο τρόπο που την είχε εκπλήξει στις πρώτες της εμφανίσεις και η Μαντόνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι για τη Βίσση ένας ροκ σταρ των τερέν. Ένας αθλητής που διαθέτει όλο το πακέτο: είναι όμορφος, δεν πτοείται από τις δυσκολίες και σύντο­μα θα γίνει το Νο1 στην παγκόσμια κατά­ταξη. Το ίδιο πιστεύει βέβαια και για τη Μαρία Σάκκαρη.

Τον Στέφανο τον παρα­κολούθησε πέρσι στο US Open σηκώνοντας μια τεράστια ελληνική σημαία. Ήταν τόσο ενθουσιώδης μάλιστα που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την επαναφέρουν στην τάξη.

Ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ είναι ένας ακόμα από τους διεθνούς καταξίωσης φίλους της. Γνωρίστηκαν κάποιο βράδυ όταν με τον Έλληνα φίλο του Κωνσταντίνο πήγαν να τη δουν στον «Βοτανικό» όπου τραγου­δούσε. Η γκαρνταρόμπα της διαθέτει πολλά vintage συλλεκτικά κομμάτια του.

Απέναντι στον καθρέφτη

Η Αννα Βίσση -μια γυναίκα που ερωτεύτηκε και την ερωτεύτηκαν παράφορα- είναι ροκ. Με την άνεση που τη διακρίνει έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι κατά τα νεανικά της χρόνια δεν ένιωθε και τόσο επιθυμητή. Ήταν μελαχρινή με σγουρά μαλλιά και τα αγόρια προτιμούσαν τις ξανθές. Τώρα πια η Αννα Βίσση έχει τέτοια ακτινοβολία που δεν προσέχεις καν αν είναι μελαχρινή, ξανθιά ή κοκκινομάλλα...

Πηγή: Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved