Φίλιππος Πλιάτσικας: «Είχαμε μπει στη θολούρα της βιασύνης... Ελπίζω να βγούμε πιο δυνατοί»
Showbiz

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Είχαμε μπει στη θολούρα της βιασύνης... Ελπίζω να βγούμε πιο δυνατοί»

Το νέο τραγούδι του Φίλιππου Πλιάτσικα με τίτλο «Κλείστε μας μέσα», γράφτηκε σε συνθήκες καραντίνας, σε στίχους και μουσική του ίδιου. Μαζί του ερμηνεύει και ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo, καθώς και η στενή συνεργάτιδα των Πυξ Λαξ, Livertia.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Secret μιλά για το τραγούδι και την προσπάθεια αυτή, εκφράζει το φόβο του λόγω της κατάστασης ενώ αποκαλύπτει αν του έχει ήδη δημιουργηθεί ανασφάλεια για τη δουλειά του.

«Η όλη εργασία, που ονομάσαμε “Καραντίνα songs”, είναι μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με έναν άλλο τρόπο απ' ό,τι συνήθως με τον κόσμο. Στο άλμπουμ θα υπάρχουν και κάποια παλιά τραγούδια, φτιαγμένα σπιτικά, ακουστικά, με διαφορετικό τρόπο», αποκάλυψε.


Απομακρύνεται το ενδεχόμενο καλοκαιρινών εμφανίσεων και συναυλιών; «Δείχνει να απομακρύνεται, αλλά περιμένουμε νέες, λεπτομερείς ανακοινώσεις. Είναι πολύ σημαντικό να μη χαθεί το μέτρο. Αν πρέπει να είναι ένα άτομο ανά κάποια τετραγωνικά, υπάρχουν πολύ μεγάλοι χώροι και, ανάλογα με τη συναυλία, μπορούν να έχουν έναν επιτρεπόμενο αριθμό ανθρώπων, που με δική τους πρωτοβουλία να εφαρμόζουν τις αποστάσεις. Θα μπορούσε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, που είναι θερμοί μήνες και θα υπάρχει ύφεση του ιού, να γίνει κάτι. Θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό στο δικό μου το μυαλό χωρίς να είμαι ειδικός έχει μια αντίφαση.

Δηλαδή, ανοίγουμε τα σχολεία για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, που πολλές φορές μπορούν να μεταφέρουν τον ιό και είναι ασυμπτωματικοί, σε μια κοινωνία που δεν είναι Νορβηγία ή Ισλανδία, όπου τα παιδιά δεν μένουν μόνο με τους νέους σε ηλικία γονείς τους. Και σκέφτονται αν θα αφήσουν να γίνουν συναυλίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτό στο μυαλό μου δεν έχει μέτρο», κρίνει

Γενικά, όχι, δεν φοβάται, πέρα από το ενδεχόμενο υπέρμετρου φόβου λόγω έλλειψης μέτρων, που ίσως κλείσουν τον άνθρωπο «μέσα» στο διηνεκές. Κυριολεκτικά και συμβολικά.


Υπάρχει ανασφάλεια στο επάγγελμα του μουσικού; «Είμαι θετικός στην τεχνολογία, αρκεί να μη χρησιμοποιεί εκείνη τον άνθρωπο. Τώρα ήταν αναγκαία. Ομως, πίσω από τα φώτα της σκηνής υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος -με οικογένειες- που η βασική δουλειά του εξαρτάται από εμάς και που δεν γίνεται να του πεις πως δεν θα δουλέψει του χρόνου το καλοκαίρι».

Για το επίδομα των 800 ευρώ θεωρεί ότι ελήφθη μια σωστή απόφαση, αλλά για αρκετούς είναι ανέφικτο να το εισπράξουν. «Αυτοί δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Στην ουσία λένε “ναι, πρέπει να πάρετε το επίδομα”, αλλά πρέπει να έχετε ροζ μαλλί, πράσινα παπούτσια και πορτοκαλί κορδόνια».


Σχετικά με την επανένωση των Πυξ Λαξ, ξεκαθαρίζει πως είναι ενεργό συγκρότημα και εδώ και δύο χρόνια δίνει συναυλίες.

«Άνοιξε η αγκαλιά του συγκροτήματος και μέσα από εκεί κάνουμε και τα δικά μας, προσωπικά πράγματα, όταν έχουμε την ανάγκη, όπως, καλή ώρα, το νέο άλμπουμ».


Κλείνει με την ευχή η περιπέτεια αυτή να μας αφήσει και καλά πράγματα. «Διότι είχε και ευκαιρίες. Να ξαναβρούμε στοιχεία του εαυτού μας, μιας και είχαμε μπει στη θολούρα της βιασύνης... Ελπίζω να βγούμε πιο δυνατοί απ' όλο αυτό στο τέλος».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved