Γιορτή της μητέρας: Αυτές είναι οι επώνυμες Ελληνίδες που απέκτησαν παιδί με εξωσωματική (Photos)
Showbiz

Γιορτή της μητέρας: Αυτές είναι οι επώνυμες Ελληνίδες που απέκτησαν παιδί με εξωσωματική (Photos)

Γιορτή της μητέρας: Για όλες τις μητέρες παγκοσμίως, ο φετινός εορτασμός θα έχει ιδιαίτερη σημασία. Μετά την επέλαση του κορονοϊού και τις συνέπειες του ποιος θα είναι αυτός ο γιος ή η κόρη που δεν θα κάνει μια θερμή αγκαλιά στη γυναίκα που τους έφερες στη ζωή, ακόμη κι αν φοράμε μάσκες!

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, που γιορτάζεται πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, είπαμε να θυμηθούμε εκείνες τις μανούλες που με κόπο αλλά μεγάλη λαχτάρα έφεραν το παιδί τους στον κόσμο μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση!

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι επώνυμες Ελληνίδες που μοιράστηκαν δημόσια τη δική τους ιστορία έτσι ώστε να περάσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες εκείνες που παλεύουν να αποκτήσουν ένα παιδί.

Μια από αυτές η Μαρίνα Ασλάνογλου! Η ηθοποιός, η οποία έχει βιώσει τι θα πει εξωσωματική γονιμοποίηση, αναφέρθηκε σε αυτό το ζήτημα και έδωσε τη δική της συμβουλή σε όλες τις γυναίκες που πασχίζουν να αποκτήσουν παιδάκι.

«Ένιωσα έτοιμη ψυχολογικά. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ήταν ακόμη νωπό στη μνήμη μου. Οι δικοί μου άνθρωποι το γνώριζαν, απλώς δεν είχα βγει να το πω δημόσια. Δεν είναι κάτι που έκρυψα, γιατί είμαι πάρα πολύ περήφανη για τον αγώνα που έδωσα. Είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου και μου έχει φέρει τη μεγαλύτερη χαρά. Να μην απογοητεύονται οι γυναίκες αν δεν πιάσουν παιδί με την πρώτη εξωσωματική. Και να έχουν στο μυαλό τους ότι ορισμένες φορές υπάρχει μια ολόκληρη «βιομηχανία» από πίσω, γι' αυτό και θα πρέπει να έχουμε κάνει σχετική έρευνα πριν εμπιστευτεί κάποιον για αυτό τον σκοπό. Υπάρχουν κοπέλες που έχουν προβεί σε δεκάδες εξωσωματικές, δεν βλέπουν αποτέλεσμα, αλλά συνεχίζουν με τον ίδιο γιατρό. Για ποιο λόγο; Από την άλλη, καταλαβαίνω και την ανάγκη τους. Τι να πεις σε αυτή τη γυναίκα που το προσπαθεί τόσο πολύ;», έχει δηλώσει η ίδια.


Η Βικτώρια Χαλκίτη είναι μια ακόμη επώνυμη που μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να αποκτήσει παιδί και αποκάλυψε πώς έκανε έξι εξωσωματικές.

«Τον γιο μου τον απέκτησα με εξωσωματική γονιμοποίηση μετά από μεγάλη περιπέτεια πολλών ετών, πολλές προσπάθειες, πολύ απογοήτευση, στεναχώρια. Είχα απογοητευτεί πολύ, είναι πολύ δύσκολο για τη γυναίκα, αλλά όταν το ξεχνάς και λίγο και λες «εντάξει, δεν πρόκειται», να που ήρθε. Είχα κάνει έξι εξωσωματικές για να κάνω παιδί. Είχα μεγάλη στήριξη από την οικογένειά μου και ειδικά από τον άντρα μου…», είχε δηλώσει η ίδια.


Η Αλίκη Κατσαβού δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τη χαρά που έζησε όταν ήρθε ο γιος της, Φοίβος στη ζωή, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες.


«Ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσω ένα παιδί και πάλεψα πάρα πολύ γι' αυτό κι εγώ και ο Κώστας. Παρά τις πρώτες αποτυχίες, το κουράγιο που μου έδωσε ο Κώστας ήταν αυτό που με κράτησε στον αγώνα. Τον Φοίβο τον έκανα με εξωσωματική γιατί είχα κάποια προβλήματα εγώ, τα οποία δεν μου επέτρεψαν να κάνω αλλιώς παιδί. Έπρεπε να γίνει με τη βοήθεια της επιστήμης και τα καταφέραμε...»!


H Καίτη Γαρμπή είχε επίσης μιλήσει δημόσια για τους λόγους που είχε αποκαλύψει πριν χρόνια πως κατάφερε να γίνει μητέρα μετά από πολλές δυσκολίες με εξωσωματική γονιμοποίηση.

«Δεν μου αρέσει καθόλου να αναφέρομαι σε τόσο προσωπικά θέματα, ούτε μίλησα ανοιχτά επειδή με έπιασε κρίση ειλικρίνειας. Αναγκάστηκα να το πω, μια και η έκτρωση ήταν η αιτία που μου δημιούργησε πρόβλημα στο να μείνω έγκυος με φυσιολογικό τρόπο και με οδήγησε στην εξωσωματική. Διαφορετικά δεν είναι ωραίο να εκτίθεσαι, να το παίζεις άνετη, για να λέει ο κόσμος πόσο ειλικρινής είσαι, ούτε να συντηρείς το μύθο σου, δεν υπάρχουν αυτά. Από την άλλη, δεν θα μπορούσα να κρύψω την εξωσωματική, γιατί είμαι πολύ υπερήφανη για το γιο μου και πιστεύω πως βοήθησα πολλές γυναίκες που αντιμετώπιζαν τον ίδιο φόβο. Στο τέλος, το μόνο που μετράει είναι να έρθει στην αγκαλιά σου το παιδί σου, όχι ο τρόπος που θα γίνει αυτό», είχε πει η ίδια.


Η Αριέττα Μουτούση ήθελε να κάνει μεγάλη οικογένεια, ωστόσο η ζωή της τα έφερε έτσι και έκανε μόνο ένα παιδί.

«Πάντα έλεγα ότι θέλω να κάνω δέκα παιδιά και το εννοούσα. Η ζωή τα έφερε έτσι και έκανα ένα και δοξάζω το Θεό που είναι καλά και γερός. Ήταν μεγάλη μου ανάγκη. Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα θελήσει κάτι πιο πολύ από το να κάνω ένα παιδί. Έτσι μπήκα στη διαδικασία της εξωσωματικής. Δεν θέλησα ούτε ρόλους, ούτε τίποτα, ποτέ και ήταν πραγματικά πολύ μεγάλο δώρο ο γιος μου ο Μιχάλης», είχε αποκαλύψει η ηθοποιός.


Η Μάνια Ντέλου είχε αποκαλύψει πόσο δύσκολα κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα αφού χρειάστηκε να κάνει εξωσωματική για να φέρει στον κόσμο της τα παιδιά της.

Παντρεμένη εδώ και πολλά χρόνια με τον άντρα της, η Μάνια Ντέλου είχε αποκαλύψει πως είναι πολύ ευτυχισμένη και πως δεν μετάνιωσε ποτέ που άφησε την καριέρα της για να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια.


Η εξομολόγηση της Ζήνας Κουτσελίνη κάθε φορά μας φέρνει δάκρυα στα μάτια.


«Ήθελα πάρα πολύ να γίνω μητέρα, αλλά μέχρι τα 37 μου δεν το κυνηγούσα, ίσως δεν το ήθελα πραγματικά, μέχρι να το συνειδητοποιήσω. Έκανα εννέα εξωσωματικές και δύο επιπλέον εμβρυομεταφορές, χωρίς αποτέλεσμα. Ήμουν 39 ετών και έβλεπα ότι δεν μπορούσα να κρατήσω ένα παιδί με τους ρυθμούς που είχα.


Τότε, λοιπόν , στο πικ της καριέρας μου, αποφάσισα να μη συνεχίσω και να αποτραβηχτώ απ’ όλα αυτά. Προσευχήθηκα πολύ, επικεντρώθηκα στο στόχο μου και τα κατάφερα χωρίς εξωσωματική, δίνοντας μεγάλο αγώνα. Η δοκιμασία για μένα ήταν ότι έπρεπε τους έξι από τους επτά μήνες που διήρκησε η εγκυμοσύνη να τους περάσω σ’ ένα κρεβάτι, επειδή είχα ρήξη του αμνιακού σάκου εξ αρχής. Για έξι μήνες είχα προσομοιώσει τη ζωή μου σ’ εκείνη του εμβρύου.

Ήθελα να ζήσω όπως η κόρη μου, γι’ αυτό και ήμουν συνέχεια σ’ ένα δωμάτιο με σβηστά φώτα και κλειστά παράθυρα, όπως ακριβώς εκείνη μέσα στη κοιλιά μου», είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της.

Χρόνια πολλά σε όλες τους!


Δείτε στη gallery που ακολουθεί φωτογραφίες με τα παιδιά τους

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved