Γιορτή της μητέρας: Διάσημες μαμάδες ποζάρουν με τα παιδιά τους και οι εικόνες είναι μοναδικές
Showbiz

Γιορτή της μητέρας: Διάσημες μαμάδες ποζάρουν με τα παιδιά τους και οι εικόνες είναι μοναδικές

Η γιορτή της μητέρας είναι η γιορτή που τιμά τη μητέρα και τη μητρότητα και γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.

Μάλιστα, οι πρώτες αναφορές στην εν λόγω γιορτή γίνονται από την Αρχαία Ελλάδα, όπου η Μητέρα Γη αποτελεί την προσωποποίηση της φύσης και λατρεύεται σαν την υπέρτατη θεϊκή ύπαρξη. Στη συνέχεια πέρασε στην κόρη της Ρέα, την οποία απέκτησε με τον Ουρανό και οι αρχαίοι Έλληνες την τιμούσαν κάθε άνοιξη.

Στη σύγχρονη εποχή τώρα, καθιερώθηκε τον 20ο αιώνα από το αγγλικό και αμερικανικό κίνημα γυναικών, με την Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis να διοργανώνει για πρώτη φορά το 1985 ένα κίνημα με όνομα «Mothers Friendships Day», ενώ το 1870 η Julia Ward Howe είχε διοργανώσει συγκέντρωση μητέρων με φιλειρηνική προσέγγιση.

Ωστόσο, στην σύγχρονη Ελλάδα η εν λόγω γιορτή συνδέθηκε με την Υπαπαντή, όπου η ορθόδοξη εκκλησία τιμά την Παναγία που πήγε με τον Ιωσήφ τον 40 ημερών Ιησού για ευλογία, δηλαδή όταν σαράντισε, κάτι που συμβαίνει ακόμη και σήμερα. Ωστόσο, από το 1960 κι έπειτα είθισται να τιμάται η ημέρα της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Με αφορμή, λοιπόν, την ημέρα και την γιορτή αυτή συγκεντρώσαμε φωτογραφίες διάσημων μαμάδων, Ελληνίδων και ξένων, να ποζάρουν με τα παιδιά τους. Σε καθημερινές στιγμές, σε βόλτες, στη θάλασσα και σε χώρους ψυχαγωγίας. Ελένη Μενεγάκη, Εβελίνα Παπούλια, Φαίη Σκορδά και Kim Kardashian είναι, λοιπόν, κάποιες από αυτές!

Δείτε φωτογραφίες παρακάτω…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved