Το άγνωστο δράμα της Χλόης Λιάσκου! Η απώλεια του 4χρονου γιου της και η απομόνωση! (photos)
Showbiz

Το άγνωστο δράμα της Χλόης Λιάσκου! Η απώλεια του 4χρονου γιου της και η απομόνωση! (photos)

Η Χλόη Λιάσκου υπήρξε το πανέμορφο γλυκό κορίτσι στα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Στην πραγματική ζωή της, όμως, έζησε ένα μεγάλο δράμα.  

Αν και έχει συμμετάσχει σε λίγες ταινίες, την θυμόμαστε ως την όμορφη ξανθιά ενζενί από τις ταινίες «Κάτι να καίει», «Κορίτσια για φίλημα», «Μερικοί το προτιμούν κρύο». Η ζωή της Χλόης Λιάσκου, όμως, δεν φαίνεται να κύλησε και τόσο γλυκά, αρχής γενομένης λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, που ο πατέρας της πέθανε, αφήνοντάς την να μεγαλώσει με τη μητέρα της. Δυστυχώς, αυτή δεν ήταν η μοναδική ατυχία. Η επαφή της με το χώρο του θεάτρου έγινε στα 13 χρόνια της, όταν την ανακάλυψε ο Νίκος Κούνδουρος, ο οποίος της έδωσε και το καλλιτεχνικό όνομα «Χλόη», ενώ το πραγματικό όνομά της ήταν Καλλιόπη.

Ο Κούνδουρος ήταν επίσης εκείνος που την έπεισε να βάψει τα μαλλιά της ξανθά, χρώμα που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα.

«Ο Κούνδουρος είχε έρθει στη σχολή χορού για να δει το φίλο του, τον Θανάση Βέγγο, που ετοί­μαζε τότε κάτι με τη συμμετοχή κοριτσιών της σχολής. Εγώ ήμουν 13 ετών και με ήθελε για την ταινία “Δάφνις και Χλόη”, που μετονομάστηκε σε “Μικρές Αφροδίτες”. Για τρία χρόνια κάναμε περίπου 2.000 φωτογραφίσεις και πρόβες. Άρ­γησε, όμως, και όταν γυρίστηκε η ταινία του εγώ είχα μεγαλώσει και δεν έκανα για το ρόλο», ανέ­φερε η ίδια.

Ωστόσο ο Κώστας Βουτσάς, όπως ομολόγησε η Χλόη Λιάσκου σε συνέντευξή της, ήταν εκείνος που την ανακάλυψε, όταν εκείνη σπούδαζε στη σχολή χορού «Ζουρούδη». Ο ηθοποιός συνεργαζόταν ήδη με τη Φίνoς Φιλμ και την περίοδο εκείνη ο Φιλοποίμην Φίνoς αναζητούσε νέα πρόσωπα για να εμπλουτίσει τη «χρυσή» ομάδα ηθοποιών του.

Ο Βουτσάς επισκεπτόταν συχνά τη συγκεκριμένη σχολή χορού, μια και εκεί φοιτούσε και η τότε κοπέλα του και μετέπειτα σύζυγός του, Έρικα Μπρόγερ. Όταν είδε τη Λιάσκου, κατάλαβε πως είχε βρει το πρόσωπο που θα έκανε καριέρα στη Φίνoς Φιλμ. Η ανήλικη κοπέλα βρέθηκε στα στούντιο της εταιρείας, όπου έκανε δοκιμαστικό και ενθουσίασε τους υπεύθυvoυς.

Αμέσως υπέγραψε συμβόλαιο που τότε ήταν αποκλειστικό και εντάχθηκε στο ενεργητικό της Φίνος Φιλμ. Η πρώτη ταινία στην οποία εμφανίστηκε δεν ήταν μιούζικαλ αλλά το κοινωνικό δράμα "Νόμος 4000". Η Λιάσκου έχει ένα μικρό ρόλο στον οποίο ενσαρκώνει τη μαθήτρια και όπως έχει αναφέρει η ίδια, στα γυρίσματα φορούσε την κανονική ποδιά της και κρατούσε τη κανονική μαθητική τσάντα της, αφού ήταν μαθήτρια εκείνη την εποχή.

Κατακτούσε το κοινό

Η ηθοποιός, εκτός από το υποκριτικό ταλέντο της, κέρδιζε πάντα το κοινό και με την όμορφη εμφά­νισή της. Ωστόσο, η ίδια δεν θεωρούσε τον εαυτό της «ωραίο θηλυκό». «Ανάλογο με το ρόλο, ζη­τούσαν και την ανάλογη εμφάνιση.

Στο μιούζικαλ ήθελαν ένα κορίτσι να τραγουδά, να χορεύει. Σε άλλες ταινίες έψαχναν ενζενί. Εμένα δεν με ενδιέφερε η εικόνα μου, όταν είσαι 16 ετών, δεν το βλέπεις σοβαρά. Δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι μου συνέβαινε. Εγώ ήμουν ένα χαριτωμένο κορι­τσάκι και τίποτα παραπάνω. Εγώ σπούδαζα χορό, με είδε ο Βουτσάς και με πήγε στον Φίνο. Είχα όλη την κούραση του σχολείου μαζί με τα γυρίσματα. Δεν ξεμυαλίστηκα», όπως λέει η ίδια.

Κάπως έτσι ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο, στην ηλικία των 16, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τη Φίνος Φιλμ, ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια. Επειδή ήταν ανήλικη, στα γυρίσματα την συνόδευε πάντα η μητέρα της, η οποία ωστόσο, έφερε αντιρρήσεις στην απόφαση της κόρης της να γραφτεί σε δραματική σχολή. Ακολούθησαν συμμετοχές στα περίφημα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ, οπού δεν ξεχώρισε μόνο για το υποκριτικό ταλέντο της, αλλά και για την ομορφιά της.

«Κάτι έλεγε ο Δαλιανίδης ότι με το ζόρι πείστηκε η Αλίκη κι έβαλαν κι άλλες κοπέλες ηθοποιούς δίπλα της, αλλά εγώ δεν το 'νιωσα αυτό. Καλό για μένα!», είπε αργότερα, σχετικά με τη συμμετοχή της στην ταινία «Η Ψεύτρα».

Στην ηλικία των 19 παντρεύτηκε τον καθηγητή της σχολής της, Λάμπρο Κωστόπουλο. «Ήταν και καθηγητής μου στη σχολή και υπήρχε όλο αυτό το “κλίμα" του Πυγμαλίωνα», τόνισε η ίδια. Και για αυτήν την απόφασή της η μητέρα της ήταν αντίθε­τη, καθώς ο Λάμπρος Κωστόπουλος ήταν 17 χρό­νια μεγαλύτερος και είχε παντρευτεί ήδη μία φορά στο παρελθόν. Έτσι, ο γάμος έγινε με απόφαση δικαστηρίου. Από το γάμο της με τον Λάμπρο Κωστόπουλο, απέκτησε δύο παιδιά και, παρ’ όλο που έγινε μητέρα σε πολύ νεαρή ηλικία, αφοσιώθηκε στην οικογένειά της.

Όμως, η ζωή επιφύλασσε στη γλυκιά ηθοποιό μια μεγάλη πίκρα. Έκανε ακόμα ένα παιδί, το οποίο δυστυχώς «έχασε» όταν ήταν 4 χρόνων. Το άτυχο αγοράκι έπασχε από υποξαιμία του εγκεφάλου και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Από το 1971 και για 12 συνεχή χρόνια εργάστηκε στο Εθνικό θέατρο, ενώ αργότερα, το διάστημα 1991-1996, παρουσίαζε στην ΕΡΑ2 την εκπομπή «Εν αρχή είναι ο έρωτας». Σήμερα ζει στα νότια προάστια αποφεύγοντας τις συνεντεύξεις και τις δημόσιες εμφανίσεις.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved