Έλληνας ηθοποιός:«Δεν πήρα το επίδομα των 800€ είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιβιώσεις» (photos)
Showbiz

Έλληνας ηθοποιός:«Δεν πήρα το επίδομα των 800€ είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιβιώσεις» (photos)

Έλληνας ηθοποιός που παίζει σε σειρά του ΑΝΤ1 δηλώνει ότι είναι στα όριά του  με την οικονομική κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στην μετά την καραντίνα εποχή!

Τον έχουμε γνωρίσει μέσα από σειρές που αγαπήσαμε. Η συμμετοχή του στο «Έλα στη θέση μου» αλλά και στο «Αν ήμουν πλούσιος» τον έβαλε στα σπίτια μας σε καθημερινή βάση. Σήμερα είναι σε απόγνωση και ζει στην αβεβαιότητα μετά τη νέα πραγματικότητα που προέκυψε μετά τον κορονοϊό.

Πού σε πετυχαίνουμε αυτόν τον καιρό;
Συμμετείχα σε κάποια επεισόδια της σειράς «Αν ήμουν πλούσιος» στον ANT1 και τώρα βρίσκομαι σε κατάσταση αναμονής όπως όλοι οι ηθοποιοί. Επίσης, θα ολοκληρώναμε κάποια γυρίσματα μιας νέας σειράς που είχαμε ξεκινήσει με τον Θανάση Αλευρά και την Μαίρη Συνατσάκη, αλλά ο κορονοϊός μας άλλαξε τα σχέδια και έχουν όλα παγώσει. Δυστυχώς δεν ξέρουμε τίποτα για το μέλλον και τι θα γίνει με τις δουλειές που είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε.

Εσύ ανήκεις στους ηθοποιούς που πήραν το επίδομα των 800 ευρώ;
Όχι δυστυχώς. Είμαι κι εγώ στην κατηγορία των 7.000 ηθοποιών που δεν πήραν το επίδομα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχω κάποια συγκεκριμένη σύμβαση με κάποια εταιρεία. Έτσι δουλεύουμε οι περισσότεροι ηθοποιοί, όταν υπάρχει κάποια τηλεοπτική σειρά μας φωνάζουν και μας δίνουν συγκεκριμένα μεροκάματα. Δυστυχώς η κατάσταση είχε ξεφύγει και πριν τον κορονοϊό αφού τα χρήματα που δίνουν γενικά οι παραγωγές είναι πολύ λίγα. Για παράδειγμα εμένα με έχουν καλέσει σε δουλειά και μου έδιναν μεροκάματο 50 ευρώ μεικτά. Καταλαβαίνεις ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιβιώσεις σ’ αυτό το επάγγελμα.

Είσαι από τους ηθοποιούς που έχουν συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές δουλειές, όπως στο «Έλα στη θέση μου», στην «Παρθένα Ζωή» και πολλά ακόμη σίριαλ, γιατί το κασέ σου παραμένει τόσο χαμηλό;
Την τελευταία δεκαετία τα πράγματα για τους ηθοποιούς είναι πολύ δύσκολα. Λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα μας, οι παραγωγές έχουν κόψει πάρα πολύ τα μπάτζετ, αλλά κι εμείς από την άλλη πρέπει να επιβιώσουμε και πρέπει να υπάρχουμε στον χώρο. Οπότε αναγκαζόμαστε να παίξουμε με πολύ χαμηλά μεροκάματα. Αλλιώς πρέπει να αλλάξεις επάγγελμα οριστικά.

Και πώς επιβιώνει ένας ηθοποιός σήμερα;
Πολλοί συνάδελφοί μας αναγκάζονται να κάνουν κι άλλες δουλειές. Το έχω κάνει κι εγώ δεν στο κρύβω, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση για να ζήσεις με αξιοπρέπεια. Το θέμα είναι να πιστεύεις σ’ αυτό που κάνεις και να συνεχίσεις να κυνηγάς τα όνειρά σου σε όλες τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Έχεις φτάσει ποτέ στα όρια σου, να μην έχεις χρήματα να ζήσεις;
Έχω φτάσει αρκετές φορές, όχι λίγες! Ευτυχώς είχα κάποιους ανθρώπους στη ζωή μου που με βοήθησαν δίνοντας μου δανεικά χρήματα. Δεν είναι ντροπή, αρκετοί ηθοποιοί έχουμε βρεθεί σ’ αυτήν την κατάσταση. Εύχομαι να μην ξαναβρεθώ σ’ αυτό το σημείο και να μπορώ μέσα από τη δουλειά μου να βγάζω χρήματα ώστε να ζω τη ζωή μου με αξιοπρέπεια και ήθος.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στην κυβέρνηση;

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε ποιος είναι ο ηθοποιός στην gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved