Τάσος Μπουλμέτης: «Μετά τον κορονοϊό θα βγουν καλύτεροι άνθρωποι»
Showbiz

Τάσος Μπουλμέτης: «Μετά τον κορονοϊό θα βγουν καλύτεροι άνθρωποι»

Τάσος Μπουλμέτης: «Ο κορονοϊό μας έδωσε να καταλάβουμε τι σημαίνει η απουσία της ανθρώπινης εγγύτητας η οποία ξεκινά από το χνώτο και καταλήγει στην αφή»


Ο σκηνοθέτης της «Πολίτικης κουζίνας», του «Νοτιά» και του «1968» μιλάει στο Έθνος για τον κορονοϊό.
Τι πιστεύει ότι θα προκύψει την επόμενη ημέρα; «Ανήκω σε εκείνους που θεωρούν ότι θα βγουν καλύτεροι άνθρωποι μέσα από αυτή την περιπέτεια» απαντά αμέσως ο σκηνοθέτης.

«Αυτό που ζήσαμε ήταν μοναδικό, κατανοείς τι σημαίνει ανθρώπινη παρουσία, ανθρώπινη επαφή, θέλεις όλο και περισσότερο να αποκατασταθούν οι σχέσεις και να φύγουμε από την εικονική επικοινωνία, την οποία μάλιστα, προσωπικά, επιδίωξα.

Ο ιός μάς έβαλε στη διαδικασία της τηλεπικοινωνίας αλλά συγχρόνως μας έδωσε να καταλάβουμε τι σημαίνει η απουσία της ανθρώπινης εγγύτητας η οποία ξεκινά από το χνώτο και καταλήγει στην αφή. Καταλάβαμε τη σημασία της. Δεν ξέρω πόσο εύκολα θα ξεχαστεί. Δεν ξέρω πόσο θα λειτουργήσει ο ελληναράς μέσα μας και θα τα ξεχάσουμε όλα από τη μια στιγμή στην άλλη».

Ο Μπουλμέτης αναφέρεται επίσης στον σωστό τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση χειρίστηκε το ζήτημα του κορονοϊού συγκριτικά, για παράδειγμα, με την Τουρκία, μια χώρα στην οποία ο πρώτος, ως γνωστόν, έχει ζήσει (γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη).

«Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία υπάρχει δικτατορία, οπότε αυτομάτως υπάρχει και μια ειδοποιός διαφορά στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η ελληνική κυβέρνηση και ενδεχομένως όλες οι δημοκρατικές κυβερνήσεις σε σχέση με την κυβέρνηση του Ερντογάν. Προφανώς η ουσία είναι η υγεία.

Οταν στην αρχή η κυβέρνηση της Τουρκίας προσπάθησε να κρύψει πράγματα γιατί δεν είχε καταλάβει τη σοβαρότητα του θέματος, έκανε κινήσεις εις βάρος του πληθυσμού της. Την εποχή που όλοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έπαιρναν μέτρα προφύλαξης, στη χώρα του Ερντογάν, όπως και στη Ρωσία, πλήρης αποσιώπηση. Όλα αυτά βέβαια είναι συμπεράσματα στα οποία έχω καταλήξει παρακολουθώντας την καθημερινή ειδησεογραφία».

Πηγή: Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved