Κώστας Χαρδαβέλλας: Η μάχη με τον καρκίνο, η Νικολούλη και η πίστη στο Θεό
Showbiz

Κώστας Χαρδαβέλλας: Η μάχη με τον καρκίνο, η Νικολούλη και η πίστη στο Θεό

Κώστας Χαρδαβέλλας: «Είχα μια τρέλα και πήγαινα συνέχεια σε πολέμους ως ανταποκριτής. Από τη στιγμή που γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος σταμάτησα, διότι ήθελα ο γιος μου να μεγαλώσει με πατέρα, και όχι ορφανός»

Από τους καλύτερους δημοσιογράφους και παρουσιαστές της χώρας μας, ο Κώστας Χαρδαβέλλας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εδώ και 50 χρόνια. Έχει καλύψει περίπου 10.000 ρεπορτάζ, έχει πάει ως ανταποκριτής σε 30 πολέμους.

Μιλώντας στην «Espresso» περιγράφει τη γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, αλλά και τη στροφή 180 μοιρών που έκανε στη ζωή του όταν γεννήθηκε ο γιος του. Στήριγμα και συνοδοιπόρος του είναι η σύζυγός του, η δημοσιογράφος Μαρία Παναγοπούλου, με την οποία είναι παντρεμένοι εδώ και 28 χρόνια.

Δώσατε γενναία μάχη που με τον καρκίνο. Έχετε αναφέρει ότι η πίστη σας στον Θεό σάς έδωσε δύναμη για να σταθείτε όρθιος. Πώς βιώσατε αυτό το «θαύμα»;
Έπαθα καρκίνο από το άγχος μου για τα νούμερα της τηλεθέασης και επειδή κάπνιζα πολύ. Δεν ήμουν ο κλασικός «θεούσος» που πάει στην εκκλησία. Είμαι πιστός, αλλά θρήσκος δεν είμαι. Έγιναν κάποια γεγονότα όταν είχα καρκίνο που με έκαναν να πλησιάσω πολύ σε αυτό που λέμε «θείο». Την πρώτη μέρα που έμαθα ότι έχω καρκίνο προσευχήθηκα στην Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο. Ενιωσα ότι κάτι με αγγίζει και μου δίνει δύναμη. Έμεινα απέναντι από την εικόνα της Παναγίας και προσευχήθηκα, τότε ένιωσα ένα χτύπημα στην καρδιά μου, σαν να μου λέει η Παναγία «εδώ είμαι».

Τι έχετε αναθεωρήσει στη ζωή σας ξεπερνώντας το δύσκολο πρόβλημα υγείας σας;
Είδα ότι είμαστε χαζοί και ανόητοι να ασχολούμαστε με μικροπράγματα. Κάποια στιγμή είχα τσακωθεί με την Αγγελική Νικολούλη, είχα θυμώσει, της είχα πει «μου πήρες την εκπομπή» κ.λπ., είχα στενοχωρηθεί. Και κάθισα και σκέφτηκα ότι «καθόμουν και τσακωνόμουν με μια συνάδελφο που είχαμε δουλέψει μαζί». Όταν περνάς από τέτοιες καταστάσεις, δεν κάθεσαι να ασχοληθείς με τέτοιες μικρότητες.

Πλέον τα έχετε βρει;
Ναι και είμαστε πολύ καλοί φίλοι, και ίσως κάνει και καλύτερη δουλειά από αυτή που κάνω εγώ. Στην περίπτωση της Αγγελικής, ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο, διότι είχε ξεκινήσει ως δημοσιογράφος από την εκπομπή που έκανα, «Ρεπορτάζ στην ομίχλη».

Τι σημαίνει για εσάς η γυναίκα σας, Μαρία;
Η Μαρία είναι το στήριγμά μου, εάν δεν ήταν η σύζυγός μου, θα είχα μπει φυλακή. Όταν ήμουν μόνος μου, ξεχνούσα να πληρώσω την Εφορία, δεν είχα πληρώσει το ένα, το άλλο, η Μαρία με έβαλε σε μια τάξη.

Τι άλλαξε στη ζωή σας με τον ερχομό του γιου σας;
Είχα μια τρέλα και πήγαινα συνέχεια σε πολέμους ως ανταποκριτής. Από τη στιγμή που γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος σταμάτησα, διότι ήθελα ο γιος μου να μεγαλώσει με πατέρα, και όχι ορφανός. Οταν έγινα πατέρας συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν έχει παραπάνω νόημα, ούτε η καριέρα ούτε τα λεφτά. Πλέον έχει γίνει άνδρας δύο μέτρα και είμαι πολύ περήφανος για αυτόν.

Κλείνοντας, ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας για το μέλλον. Εχετε σκεφτεί να αποσυρθείτε από την ενεργό δράση;
Δεν έχω αυτόν τον καημό, να είμαι στην τηλεόραση μια ζωή και να μην ανοιχτούν δρόμοι στα νέα παιδιά. Αντίθετα, έχω «βγάλει» περίπου πενήντα δημοσιογράφους στην «πιάτσα» και, μάλιστα, έγιναν και πολύ γνωστοί. Χαίρομαι να βοηθάω τους νέους, διότι αυτοί είναι το μέλλον. Σκέφτομαι να αποσυρθώ σε ένα με δύο χρόνια για να ξεκουραστώ. Τώρα γράφω το πέμπτο μου βιβλίο, μια ιστορία που εξελίσσεται στον Εμφύλιο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved