Σάλος για την «ελαφροκυνηγό» Λένα Κιτσοπούλου - Το ξέσπασμα γνωστού Έλληνα σχεδιαστή (Photos)
Showbiz

Σάλος για την «ελαφροκυνηγό» Λένα Κιτσοπούλου - Το ξέσπασμα γνωστού Έλληνα σχεδιαστή (Photos)

Αποτροπιασμός και φρικαλεότητα, σερβιρισμένα ως «καλλιτεχνική έκφραση».

Η γνωστή για τις ευφάνταστες ιδέες της στη «δημιουργία» (αρνητικών κυρίως) συναισθημάτων Λένα Κιτσοπούλου προκαλεί και πάλι οργισμένες αντιδράσεις στο όνομα της «τέχνης» της.

Μια ταινία μικρού μήκους με την υπογραφή της και τίτλο «Λάλκα», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διαδικτυακού προγράμματος ENTER της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση κατά τη διάρκεια της καραντίνας και προβάλλεται online από τις 15 Μαΐου, περιέχει πολύ σκληρές εικόνες που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με σφαγές ζώων.

Συγκεκριμένα, η γνωστή σκηνοθέτρια, ηθοποιός και συγγραφέας εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της ταινίας να πυροβολεί το θήραμά της με ένα κυνηγετικό όπλο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακολουθεί μια πολύ άγρια σκηνή, με ένα ελάφι που σφαγιάζεται, γδέρνεται και τρώγεται...

Η Λένα Κιτσοπούλου θέλησε να δώσει εξηγήσεις για τη διατραγμένη σύνδεση μιας τέτοιας απαράδεκτης προβολής βίας και αγριότητας με την τέχνη και τον πολιτισμό:

«Η επίθεση και ο σκοτωμός, όταν θες να φας, δεν είναι κακία, είναι μια βία της φάσης, με την οποία οφείλαμε να είμαστε συμφιλιωμένοι», γράφει στο σημείωμά της για την ταινία.

«Κάποιος που επιλέγει να φάει το καλύτερο κρέας για τον οργανισμό του σίγουρα δεν είναι χειρότερος από τον οικολόγο που έχει ένα σκυλί στο μπαλκόνι του στην Αθήνα.

Με το πρότζεκτ αυτό θέλω να μιλήσω για το δικαίωμα του ανθρώπου να αφήνει τον χρόνο να κυλά χωρίς την έπαρση του να πράττει όλη την ώρα καλοσύνες και σπουδαία έργα. Η ζωή δεν είναι φόβος και πανικός, ούτε ένα μηνιάτικο που χωρίς αυτό πεθαίνεις. Η ζωή είναι αέρας που πρέπει να τον αφήνεις να σε πηγαίνει και όχι να τον υποτιμάς. Το πρότζεκτ αυτό προτείνει να αγαπήσουμε τα ένστικτά μας, να τα γιορτάσουμε, τουλάχιστον να μην τα κατεπιέζουμε άλλο στο βωμό μιας δήθεν πολιτισμένης και ανελεύθερης ζωής», συμπληρώνει η δημιουργός.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο η ταινία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από φιλόζωους αλλά και ανθρώπους της showbiz όπως ο Νίκος Αποστολόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε δημόσια στη δημιουργό μέσω Facebook.

«ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΦΤΕΙΑΞΑΝ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΙΑ Ν ΑΥΤΟΜΑΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΙ!! ΑΥΤΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΝΤΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΩΡΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!», έγραψε στη σελίδα του.

Να θυμίσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Λένα Κιτσοπούλου ξεπερνά κατά πολύ τα όρια σε έργο της.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα αποτελεί και η παράσταση «Τυραννόσαυροι Rex» που ανέβηκε στο εθνικό με την Ηρώ Μπέζου μεταξύ των ηθοποιών.

Στην εν λόγω παράσταση οι θεατές έρχονταν αντιμέτωποι με ένα αποκρουστικό θέαμα, να βλέπουν τους πρωταγωνιστές να υποδύονται πως αφοδεύουν κι ύστερα να σερβίρουν τα αποτελέσματα της εντερικής λειτουργίας τους σε πιάτα και να τα τρώνε.

Το δε υλικό ήταν τόσο ρεαλιστική αντιγραφή των κοπράνων που μετά βίας συγκρατούσε κάποιος τον εμετό και την απόλυτη αηδία του.

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved