Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Πρέπει να πούμε ένα «μπράβο» στον εαυτό μας»
Showbiz

Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Πρέπει να πούμε ένα «μπράβο» στον εαυτό μας»

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου, μετά την ολοκλήρωση της κωμωδίας «Το σόι σου», ήθελε το επόμενο βήμα της να είναι κάτι διαφορετικό.

Και αυτό το βρήκε στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Πέτα τη φριτέζα» όπου υποδύεται την Πέτρα. Η ηθοποιός εξομολογείται στο «MYtv» πώς βίωσε την περίοδο της καραντίνας και αν έχασε την αισιοδοξία που τη διακρίνει.


Κατ’ αρχάς, πώς βίωσες όλο αυτό το διάστημα με την καραντίνα;
«Το βίωσα ως κάτι άγνωστο και πάρα πολύ τρομακτικό, όπως όλος ο κόσμος. Δεν πιστεύω ότι διαφέρω σε κάτι από κάποιον άλλον. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, σίγουρα συνειδητοποιείς πολλά πράγματα, ανακαλύπτεις κάποια άλλα και επαναπροσδιορίζεις τη ζωή. Το θέμα, όμως, είναι να γίνεται όλο αυτό μέσα από μια θετική ματιά και να μη σταματάς να ελπίζεις και να πιστεύεις ότι όλα θα πάνε καλύτερα και σύντομα θα τελειώσουν όλα».


Υπήρξαν στιγμές που έχασες την αισιοδοξία σου;
«Φυσικά και υπήρξαν τέτοιες στιγμές μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό που ζήσαμε. Δεν ήταν εύκολο. Σκεφτόμουν τους δικούς μου ανθρώπους, τους φίλους μου που ζουν στο εξωτερικό -και βίωναν πολύ πιο δύσκολες συνθήκες-, με τους οποίους επικοινωνούσα και μου έλεγαν ακριβώς τι γίνεται, ενώ παρακολουθούσα τι συνέβαινε γύρω μου. Όλο αυτό ήταν κάτι πολύ πρωτόγνωρο, καθώς δεν το είχαμε ξαναζήσει».


Μέσα σε αυτό το διάστημα αναθεώρησες τις απόψεις σου γιο πρόσωπα και καταστάσεις;
«Αναθεώρησα πάρα πολλά πράγματα, όχι μόνο για πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και για εμένα. Τι είναι, τελικά, το πιο σημαντικό; Ξέρεις, στις δύσκολες καταστάσεις που μας φέρνει η ζωή, βλέπεις την ουσία των πραγμάτων και έρχεσαι πιο κοντά με τον άλλον. Πιστεύω ότι ως πολίτες σταθήκαμε αντάξια σε αυτή τη συνθήκη και πρέπει να πούμε ένα «μπράβο» στον εαυτό μας. Από την άλλη, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τις δουλειές τους, τους ανθρώπους τους, αλλά δεν πτοούνται. Συνεχίζουν, ελπίζουν και πιστεύουν. Και αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα που πρέπει να πάρουμε όλοι μας: Πρέπει και οφείλουμε να προχωρήσουμε, με όποια δύναμη έχουμε μέσα μας».


Εσύ είσαι άνθρωπος που επιβραβεύεις τον εαυτό σου ή αυτομαστιγώνεσαι;
«Είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου, αλλά δεν αυτομαστιγώνομαι. Όταν αισθάνομαι ότι έχω κάνει κάτι καλά, μπορεί να μην το ομολογήσω σε κάποιον τρίτο, αλλά μέσα μου το ξέρω. Από εκεί t και πέρα, σίγουρα, υπάρχουν στιγμές που θα βάλεις τον εαυτό c σου απέναντι, όμως με τα χρόνια μαθαίνεις να τον αγαπάς πιο c πολύ. Αυτό είναι κάτι που θέλει εκπαίδευση πολλές φορές. Δεν είναι εύκολο».


Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου, πρέπει πρώτα να τα έχεις βρει μαζί του, σωστά;
«Ακριβώς. Γα να τα βρεις μαζί του, χρειάζεται πολύς χρόνος, κόπος, ψάξιμο και να θέλεις πραγματικά να έρθεις αντιμέτωπος μαζί του. Από εκεί και πέρα, η ζωή μάς φέρνει συχνά αντιμέτωπους με τις εξωτερικές δυσκολίες αλλά και τις προσωπικές, οπότε, θέλοντας και μη, υπάρχει μια ωρίμανση», λέει η ηθοποιός.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved