Η πρωτοβουλία του Μαζωνάκη για το μπουζούκι ενθουσίασε τον Πολυκανδριώτη!
Showbiz

Η πρωτοβουλία του Μαζωνάκη για το μπουζούκι ενθουσίασε τον Πολυκανδριώτη!

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκινά μία πρωτοβουλία με χαρακτήρα αποστολής ζωής, μια ανοιχτή πρόσκληση σε ειδικούς και κοινό, για την απόδοση της τιμής που αξίζει στο μπουζούκι, στο μουσικό αυτό όργανο σύμβολο και, μάλιστα, παγκόσμιο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας.

Η πρόσκληση του Γιώργου Μαζωνάκη, μας αφορά όλους, ως πρεσβευτές της ομορφιάς και της δύναμης του μπουζουκιού που μέσα του καθρεπτίζει την ελληνικότητα αλλά και αγγίζει όλη την υφήλιο, διαπερνά χώρες, πολιτισμούς, ακόμα και διαφορετικές τέχνες.

Όπως το είδαμε στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, στα έργα του Γιάννη Τσαρούχη, στην Πρώτη Υλη του Δημήτρη Παπαϊώαννου, σε αφηγήσεις του Τζίμι Χέντριξ και του Ίαν Άντερσον. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να βάζει όρια στο μπουζούκι και σε όσα εκπροσωπεί, υπόσχεται και συμβολίζει.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκινά την πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» με το χέρι στην καρδιά και οδηγό τα δεκάδες τραγούδια που έχει ερμηνεύσει στα πάνω από 30 χρόνια πορείας του για να ενώσει και να φωτίσει το διαυγή, ευθύ ήχο του μπουζουκιού, ώστε να μην αντιμετωπίζεται ως νοσταλγία, ως παρελθόν, ως μουσειακό είδος. Ο ήχος του μπουζουκιού, είναι μια αφήγηση που εξακολουθεί να εξελίσσεται μαζί μας. Που γίνεται ο τόνος, το όχημα, η συντροφιά για όσα έχει να αφηγηθεί το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, η διεθνής μουσική για τις ιστορίες μας. Για τη ζωή μας εδώ και τώρα.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης μιλά για δύναμη, μεγαλοπρέπεια κι αρχοντιά.

Με όπλο αυτές τις λέξεις και τους κόσμους του μπουζουκιού που διαρκώς αναγεννιούνται, κηρύσσει την έναρξη της πρωτοβουλίας με τίτλο «Μπουζούκι.

Οι Ευαίσθητες Χορδές» με αφετηρία κι έμπνευση την ηχογράφηση, ένα χρόνο πριν, του τραγουδιού του «Ώρες Μικρές». Το τραγούδι που ο ήχος του μπουζουκιού σε κυκλώνει, βγαίνει από τα ηχεία, για να μιλήσει στην ψυχή σου, να σε ταξιδέψει.


Η συνάντηση κορυφής των δύο αντρών, στο studio του μουσικοσυνθέτη και καθηγητή μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη.Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης λοιπόν στήριξε δημόσια τον καλλιτέχνη γράφοντας:
«Εδώ και τριάντα χρόνια κάνω μια προσπάθεια με εμμονή και επιμονή να βάλω το μπουζούκι στο θρόνο που του αξίζει. Σε ακαδημαϊκό και μουσικό επίπεδο.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης @georgemazonakis με την ευγένεια και την καλλιτεχνική του λαϊκή αψάδα, έρχεται να αγκαλιάσει με τις ευαίσθητες χορδές του, τις δικές μου χορδές οι οποίες μετρούν πενήντα χρόνια πενίας. Σε ευχαριστώ Γιώργο».

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τη σχετική ανάρτηση:

Δείτε το βίντεο:

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved