Κάρμεν Ρουγγέρη:«Η υπερβολική προστασία στα σημερινά παιδιά τα πνίγει»
Showbiz

Κάρμεν Ρουγγέρη:«Η υπερβολική προστασία στα σημερινά παιδιά τα πνίγει»

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Ακόμη και τώρα, στο δρόμο με φωνάζουν “Κικίτσα” από το «Δέκα λεπτά κήρυγμα»

Η Κάρμεν Ρουγγέρη ζει και αναπνέει δίπλα στα παιδιά καθώς γράφει, μεταφράζει και σκηνοθετεί παιδικές παραστάσεις. Οι πιτσιρικάδες τη λατρεύουν καθώς ξέρει ν’ αγγίζει με το «μαγικό ραβδί» της τις ψυχές των παιδιών. Αξιολάτρευτη και μοντέρνα γιαγιά είναι και η Κικίτσα, που κακομαθαίνει τον έφηβο εγγονό της στην απολαυστική κωμωδία «Δέκα λεπτά κήρυγμα».

Kρατά τις καλύτερες αναμνήσεις από εκείνη την εποχή. «Η σειρά κράτησε πολλά χρόνια και ήταν μια ευτυχία τα γυρίσματα. Εξαιρετικοί όλοι οι συνεργάτες. Κάθε φορά ήταν ένα γλέντι. Από την άλλη πλευρά, ήταν ο Σάκης Μπουλάς (ο γαμπρός της Κικίτσας), που κάναμε ωραία παρεΐτσα. Η Αριέττα Μουτούση, που υποδύεται τη Μαίρη, την κόρη μου. Ο έφηβος εγγονός μου, Λεωνίδας (Δημήτρης Κουρούμπαλης). Ο Χάρης Βορκάς. Αγαπούσα πολύ τα παιδιά και είχαμε τρομερή σχέση».

Αγαπήθηκε η σειρά από μικρούς και μεγάλους.
«Τη λάτρεψα τη σειρά, γιατί με έφερε σε επαφή με τα νιάτα. Με τα εφηβάκια. Ακόμη και τώρα, στο δρόμο με φωνάζουν “Κικίτσα”. Παίρνω πολλές αγκαλιές και μου λένε ότι θα ήθελαν μια γιαγιά σαν κι εμένα. Παρακολουθούν τη σειρά και τα τωρινά παιδιά».

Γιατί αγαπήθηκε τόσα πολύ η σειρά;
«Η σειρά είχε ωραίο κείμενο. Η Ντίνα Παντελέων, που είχε γράψει το σενάριο, ήταν φιλόλογος και είχε και δύο παιδιά στην ηλικία των εφήβων. Ήξερε τι να γράψει. Νομίζω ότι κάθε επεισόδιο, τωρα που το βλέπω θαρρείς και είναι πρώτη φορά, έχει κάτι να πει. Δεν έχουμε συχνά τόσο καλοδουλεμένα κείμενα στην τηλεόραση».

Στην εποχή του κορονοϊού, τι θα έκανε η Κικίτσα;
«Νομίζω ότι θα πρόσεχε κυρίως τα παιδιά, να μην πάθουν τίποτα. Δεν θα την ενδιέφερε καθόλου ο εαυτός της. Θα έβαζε τον Λεωνίδα σε... απομόνωση».

Πώς θα χαρακτηρίζατε την Ελληνίδα μητέρα;
«Τα σημερινά παιδιά είναι σαν μπιμπελό. Καθώς ο κόσμος δυσκολεύεται να κάνει παιδί, με τη γέννησή του όλη η οικογένεια πέφτει επάνω του. Η υπερβολική προστασία τα πνίγει. Έχω γνωρίσει μανάδες που άφησαν ανύπαντρες τις κόρες τους, για να τις φροντίζουν στα γεράματα».

Πηγή:Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved