Ο Γ. Σαμπάνης στο gossip-tv: Το νέο hit, οι ανησυχίες και το μεγάλο λάθος
Showbiz

Ο Γ. Σαμπάνης στο gossip-tv: Το νέο hit, οι ανησυχίες και το μεγάλο λάθος

Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι ένας τραγουδοποιός που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και κάθε του τραγούδι αγκαλιάζεται ζεστά από το κοινό.

Τώρα, λοιπόν, κυκλοφορεί την «Άγρια Θάλασσα» από την Cobalt music, μια δημιουργία σε δική του μουσική και σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη.

Με χαμόγελο, λοιπόν, και καλή διάθεση συνομιλήσαμε κι εκείνος εξωτερίκευσε την αλήθεια του. Ο Γιώργος Σαμπάνης αναφέρθηκε στη νέα του μουσική πρόταση και πώς αυτή δημιουργήθηκε, όμως δεν έμεινε μόνο εκεί.

Εξήγησε με τι κριτήριο εντάσσει στους δίσκους του τα τραγούδια που ερμηνεύει και υπογράμμισε ότι η μουσική δεν έχει ταμπέλες. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας, ο Γιώργος Σαμπάνης ανέφερε τους προβληματισμούς του, που προκύπτουν από την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πώς λειτούργησε η διαδικασία της καραντίνας για εκείνον και τι έβγαλε από τον «πάγο» που είχε αφήσει για 14 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα, πέρασε και το δικό του μήνυμα σε όσους θα διαβάσουν αυτήν την συνέντευξη.

«Το “Αγρια θάλασσα” είναι στην ουσία ένα τραγούδι που τα πρώτα μουσικά του μέρη, δηλαδή το κουπλέ και η γέφυρα, γράφτηκαν για το album “Παράξενα Δεμένοι” αλλά δεν είχα ρεφρέν. Δεν μπορούσα να γράψω το ρεφρέν με τίποτα. Οπότε δεν μπήκε στον δίσκο. Κάποια στιγμή, λοιπόν, μέσα στην καραντίνα άκουγα και ξανάκουγα τη μελωδία και μου έσκασε το ρεφρέν. Έστειλα τη μουσική στην Ελεάνα Βραχάλη και μου έστειλε αυτόν τον υπέροχο στίχο. Όταν κάτι μου αρέσει πολύ και με εκφράζει καλλιτεχνικά το τραγουδάω. Ο στιχουργικός δρόμος τα τελευταία χρόνια ανήκει στην Ελεάνα Βραχάλη. Οπότε, είναι δια χειρός Βραχάλη και δια στόματος Σαμπάνη».

Όσον αφορά στα τραγούδια που επιλέγει για τους δίσκους του, ο Γιώργος Σαμπάνης ξεκαθάρισε: «Για να μπει κάποιο τραγούδι σε album μου πρέπει να με αγγίζει και μερικές φορές να τηρούν και τις προϋποθέσεις του ήχου μας. Μπορεί να με αγγίζει κι ένα βαρύ ζεϊμπέκικο, αλλά μπορεί να θεωρώ ότι αυτήν την στιγμή δεν πρέπει να το βάλω στον δίσκο μου ή ένα dance πολύ ελαφρύ και όμορφο κι εγώ να μη θέλω να το βάλω. Έχει να κάνει και με το μουσικό ύφος. Κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό. Έχω τραγουδήσει πολλά πράγματα. Η μουσική είναι μία δυστυχώς ή ευτυχώς. Για εμένα ευτυχώς».

Με ευθύτητα και ειλικρίνεια μίλησε και για τις ανησυχίες του, όμως, καθώς ο κορονοϊός έχει προκαλέσει μια ανακατάταξη στην κοινωνία και στην οικονομία: «Ανησυχώ γιατί ζούμε σε μια χώρα που πρόσφατα έφυγε από μια μεγάλη κρίση, οπότε σκέφτομαι τι επιπτώσεις θα έχει η κατάσταση με τον κορονοϊό σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Ανησυχώ για τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν προσέχουν, κι επειδή αυτό δεν έχει φύγει ακόμη ρισκάρουν, συνεπώς μπορεί να υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα. Νομίζω όλοι οι άνθρωποι τα ίδια σκέφτονται. Από τη μία μεριά είναι ένα πολύ ατυχές γεγονός, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σύνεση. Μπορεί να είναι λίγα τα κρούσματα, αλλά αν ένα από αυτά είναι η μαμά σου τι κάνεις; Από την άλλη, είναι και τα κοινωνικοοικονομικά θέματα που μας προβληματίζουν ακόμη περισσότερο, διότι θέλω τα παιδιά μας να ζήσουν σε μια χώρα με μέλλον και ανησυχώ».

Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι από εκείνους που μέσα από την διαδικασία της ελεγχόμενης μετακίνησης μπόρεσε να αποκομίσει και κάτι: «Βρήκα πολλά πράγματα στον εαυτό μου. Βρήκα τον αθλητή μέσα μου και ξεκίνησα προπόνηση. Έχουν περάσει 14 χρόνια από την τελευταία φορά που μπήκα στο γήπεδο. Κάνω muay thai με τον Παύλο Καπώνη. Κάνω και τρέξιμο κι έχω μπει σε μια φοβερή κατάσταση. Τρέχω ώρες κι είναι ωραία. Έκανα πολύ μεγάλο λάθος που είχα αφήσει αυτό το κομμάτι μου για χρόνια. Το έχω ανάγκη».

Το επάγγελμά του απαιτεί και τη συνάθροιση ατόμων, λόγω των lives. Πώς πιστεύει ότι θα διαμορφωθούν τα πράγματα; «Δεν γνωρίζω καθόλου. Δεν ξέρω και δεν έχω ιδέα. Δεν με προβληματίζει, αυτό που θέλω είναι να είναι καλά ο κόσμος. Εγώ θα βρω τι θα κάνω. Πάντα βρίσκω τι θα κάνω. Να είμαστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν κι εγώ θα βρω τι θα κάνω».

Για το τέλος μοιράστηκε τις σκέψεις του και παρακίνησε τον κόσμο σε κάποια ωραία dos and don’ ts «Ας είμαστε όλοι συνετοί. Τόσο για τον covid-19 όσο και για τις φοβίες μας. Να μην είμαστε στα άκρα και να φοβόμαστε υπερβολικά, ούτε όμως να μην μας ενδιαφέρει. Υπάρχει κι η μέση λύση. Εγώ μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να ισορροπήσω και να βρω αυτήν τη μέση λύση».

Με χιούμορ περιέγραψε το φετινό του καλοκαίρι και είπε: «Να δούμε τι καιρό θα έχει, γιατί αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή είναι παλαβό. Τη μία βρέχει, την άλλη χιονίζει, σε λίγο θα ρίξει και χαλάζι (Γέλια).Φαντάζομαι, όμως, ότι όλο και σε κάποια παραλία θα βολοδέρνω».

Ακούστε τον να ερμηνεύει την «Άγρια Θάλασσα» σε μια unplugged εκδοχή...

Ακολουθούν φωτογραφίες...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved