Χρήστος Νικολόπουλος: Τάσσεται υπέρ της πρωτοβουλίας του Γιώργου Μαζωνάκη
Showbiz

Χρήστος Νικολόπουλος: Τάσσεται υπέρ της πρωτοβουλίας του Γιώργου Μαζωνάκη

Μετά τον Σταμάτη Κραουνάκη και ο Χρήστος Νικολόπουλος στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», για τη δύναμη του ήχου του μπουζουκιού!

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στέλνει το δικό του μήνυμα κι αναφέρεται στο μπουζούκι ως «ένα από τα καλύτερα ελληνικά όργανα, ένα ευαίσθητο όργανο… κομμάτι του πολιτισμού μας».


Ο Χρήστος Νικολόπουλος αναφέρει στο video του:
«Γεια σας, είμαι ο Χρήστος Νικολόπουλος και θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να υποστηρίξω την προσπάθεια που κάνει ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης να στηρίξει την ύπαρξη του μπουζουκιού.
Αυτού του οργάνου, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά όργανα, ένα ευαίσθητο όργανο, με το οποίο έχουν γράψει πολύ μεγάλα τραγούδια συνθέτες, δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Ζαμπέτας, ο Μητσάκης και πολλοί άλλοι.
Το έχουν χρησιμοποιήσει γράφοντας τραγούδια πολύ μεγάλοι δημιουργοί, όπως ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, γράφοντας τραγούδια πάνω σε ποίηση, πολύ μεγάλα τραγούδια, που έχουν μείνει στην ιστορία πραγματικά του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
Κάποια Μέσα επικοινωνίας, δυστυχώς αρνούνται να το χρησιμοποιούν – όχι μόνο αρνούνται αλλά μας υποδεικνύουν και με τι τρόπο να το παίζουμε στα τραγούδια μας.
Το θεωρώ πολύ άδικο αυτό που γίνεται, γι’ αυτό και συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια.
Προσωπικά, στο 90% των τραγουδιών μου έχω πάντα πρωταγωνιστικό όργανο αυτό το μπουζούκι.
Και θεωρείται ένα όργανο ταυτισμένο με την αρχαιότητα, πολλοί το ταυτίζουν με ένα αρχαίο όργανο την παντουρίδα.
Θεωρώ πως είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας, γι’ αυτό το στηρίζω.»




Ο Γιώργος Μαζωνάκης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Χρήστο Νικολόπουλο, σημειώνοντας στην ανάρτησή του ότι από 16 ετών ερμήνευε τραγούδια του και, πιο συγκεκριμένα «Χρήστο, είσαι μεγάλος δάσκαλος...Η πενιά σου σπάνια. Όταν ήμουν 16 χρονών, τα δικά σου τραγούδια πρωτοτραγούδησα! Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς!».



«Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» Η πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη για τη δύναμη του ήχου του μπουζουκιού!
Μία πρωτοβουλία με χαρακτήρα αποστολής ζωής, μια ανοιχτή πρόσκληση από το Γιώργο Μαζωνάκη σε ειδικούς και κοινό, για την απόδοση της τιμής που αξίζει στο μπουζούκι, στο μουσικό αυτό όργανο, παγκόσμιο σύμβολο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας.
Πάμε μαζί του να ανοίξουμε τη συζήτηση, να εμπνευστούμε, να ονειρευτούμε, να φτιάξουμε νέες ιστορίες.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved