Χρήστος Πολίτης: Δεν θα δω την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σερβετάλης
Showbiz

Χρήστος Πολίτης: Δεν θα δω την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σερβετάλης

Χρήστος Πολίτης: Ο ηθοποιός που ερμήνευσε πρώτος τον Άγιο Νεκτάριο εξηγεί γιατί δεν θα πάει να δει την ταινία στην οποία ο Άρης Σερβετάλης θα υποδυθεί τον προστάτη της Αίγινας

Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει επάνω στον ηθοποιό Άρη Σερβετάλη λόγω του ότι θα υποδυθεί τον Άγιο Νεκτάριο στη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή «Man of God» («Ο άνθρωπος του Θεού»), ωστόσο ο πρώτος που ενσάρκωσε αυτόν τον ρόλο στη μεγάλη οθόνη πολλά χρόνια πίσω, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ήταν ο Χρήστος Πολίτης, ο μετέπειτα σκληρός μεγιστάνας του πλούτου «Γιάγκος Δράκος» στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη», που έγραψε τη δική της ιστορία στον ΑΝΤ1.

Τα γυρίσματα της ταινίας με τον Άρη Σερβετάλη, σε σκηνοθεσία της Γελένα Πόποβιτς, έχουν αρχίσει επί ελληνικού εδάφους και οι backstage εικόνες του πρωταγωνιστή με τα ράσα κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Σήμερα ο ακριβοθώρητος σταρ της θρυλικής σειράς του Νίκου Φώσκολου Χρήστος Πολίτης σπάει τη σιωπή του και μας μιλάει αποκλειστικά για την εμπειρία του ίδιου στον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου, το 1969, όταν ήταν μόλις 26 ετών, καθώς και για τις συμβουλές που του έδωσε μια ιερή μορφή από το Άγιον Όρος για να τον υποδυθεί πειστικά.

«Ο ρόλος του Αγίου Νεκταρίου δεν είναι εύκολος για να τον υποδυθεί κάποιος. Εγώ τότε ήμουν μόλις 26 ετών και έπρεπε να κάνω ακόμα και τον Άγιο Νεκτάριο σε μεγάλη ηλικία, αλλά και ολόκληρη θεία λειτουργία, που ήταν άκρως συγκινητική» λέει στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα ο παλαίμαχος ηθοποιός και συνεχίζει:

«Ο ηθοποιός που παίζει τον ρόλο αυτόν πρέπει να έχει φοβερή ευλάβεια και εσωτερικότητα. Για μένα τότε ήταν ο δεύτερος ρόλος μου. Θυμάμαι πως όλο το κινηματογραφικό συνεργείο είχε πάθει μεγάλη πλάκα με την ευλάβεια και την ταπεινοφροσύνη που έβγαζα μέσα από τον συγκεκριμένο ρόλο, παρότι που δεν ήμουν ούτε θρησκόληπτος ούτε θρησκευόμενος. Μου είχε δώσει συμβουλές για τον Άγιο Νεκτάριο και τη ζωή του ο πατήρ Γεώργιος Πηρουνάκης από το Άγιον Όρος, όπως είχα και εξαιρετικό σκηνοθέτη, τον Γρηγόρη Γρηγορίου. Θυμάμαι λοιπόν ότι έπρεπε να κάνω ολόκληρη λειτουργία και να υποδυθώ τη ζωή ενός τόσο ξεχωριστού ανθρώπου».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής δεν παραλείπει να δώσει τα εύσημά του και στον νεότερο συνάδελφό του Άρη Σερβετάλη, αν και -όπως επισημαίνει- δεν σκοπεύει να πάει να δει την ταινία που ετοιμάζεται αυτό το διάστημα, στην οποία θα έχει ρόλο και ο χολιγουντιανός αστέρας Μίκυ Ρουρκ.

«Κοιτάξτε, την ταινία δεν θα πάω να τη δω, γιατί απλούστατα δεν πηγαίνω κινηματογράφο πλέον. Αποφεύγω τον συνωστισμό… Για τον Άρη Σερβετάλη, αν και δεν τον έχω δει ποτέ από κοντά να παίζει κάποιον ρόλο, προφανώς είναι αξιόλογος ηθοποιός. Αναμφισβήτητα… Θέλω να του ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία» καταλήγει ο Χρήστος Πολίτης στη σύντομη τηλεφωνική κουβέντα που είχαμε μαζί του.

Να θυμίσουμε ότι στην ταινία «Man of God» παίζουν επίσης οι Νικήτας Τσακίρογλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβράς, Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Οικονόμου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Παύλος Κουρτίδης και ο Ρώσος ηθοποιός Αλεξάντερ Πέτροφ. Το φιλμ αναμένεται να βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από τη Feelgood τον Νοέμβριο του 2020.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved