Αργύρης Πανταζάρας: «Κάνουμε θόρυβο επειδή δεν αντέχουμε τη σιωπή μας»
Showbiz

Αργύρης Πανταζάρας: «Κάνουμε θόρυβο επειδή δεν αντέχουμε τη σιωπή μας»

Αργύρης Πανταζάρας:«Από την καραντίνα κάποιοι θα βγουν καλύτεροι και κάποιοι χειρότεροι»

 

Ο Αργύρης Πανταζάρας που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Open «Κόκκινο Ποτάμι» μιλά σε εβδομαδιαίο περιοδικό για την καραντίνα, την τέχνη του και τα όνειρά του

Εσύ τι λες έπειτα από τόσες συζητήσεις με φίλους;
Ότι ήρθε η ώρα να μας ακούσουμε πραγματικά. Να μας νιώσουμε. Να πάψουμε να παράγουμε θόρυβο επειδή δεν αντέχουμε τη σιωπή μας. Και τώρα που χάσαμε κάθε ιδιότητα και καταλάβαμε ότι είμαστε πλασμένοι όλοι από το ίδιο υλικό, να μας αγαπήσουμε και να καθαρίσουμε μέσα μας. Όσο πιο καθαροί είμαστε μέσα μας τόσο πιο όμορφα θα αντηχούμε.

Καθορίζεις ανάλογα με τις διαθέσεις σου και όχι με τις συνθήκες. Απλώς η καραντίνα μεγεθύνει κάποια πράγματα.
Σίγουρα έπειτα από αυτό τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Συχνά ακούς «θα βγούμε όλοι καλύτεροι». Ε όχι, δεν νομίζω. Κάποιοι θα βγουν ίσως καλύτεροι και κάποιοι χειρότεροι.

Κατά μια έννοια, είσαι τυχερός σε αυτήν τη διαδικασία. Κάνεις ένα επάγγελμα που ενθαρρύνει το ψάξιμο.
Ναι, ίσως γι' αυτό με έχει κερδίσει αυτή η δουλειά προς το παρόν. Σου δίνει το δικαίωμα να αναζητάς και να αμφισβητείς, με την προϋπόθεση να παραμένεις καθαρός, να γυαλίζεις αυτό το ιερό πρίσμα που έχεις μέσα σου. Το πρίσμα της ψυχής. Μέσα από την τέχνη εκπέμπουμε σήμα σε όλους. Είναι η θεραπεία της ψυχής, θεραπεία και με την έννοια του υπηρετώ, φροντίζω. Πρέπει να θεραπεύσουμε την ψυχή μας από τον θόρυβο. Έχουμε πολύ θόρυβο μέσα μας, όλοι οι άνθρωποι, και γι' αυτό έχουμε χάσει τις αισθήσεις μας. Εχουμε απομακρυνθεί από τα συναισθήματα μας - τη χαρά, τη λύπη, την ηδονή, τον φόβο, το δέος. Αυτά δεν τα επιτρέπουμε πια στον εαυτό μας. Όλοι ψάχνουμε το νόημα της ζωής. Ε, τελικά κάνουμε λάθος. Αντί να ψάχνουμε το νόημα της ζωής, μπορούμε εμείς να δώσουμε νόημα στη ζωή μας. Να κάνουμε αυτά που έχουμε βάλει ως στόχους.

Εσύ έκανες πολλά πράγματα και πολύ γρήγορα. Συνεργάστηκες με την ελίτ των σκηνοθετών, πήρες το Βραβείο Χορν, καλέ 5 κριτικές. Τι άλλο θέλεις;
Εγώ νιώθω ότι είμαι ακόμα στην αρχή. Ότι ακόμα δεν έχω δει τίποτα. Κάποιες φορές λέω «ως εδώ ήταν, δεν έχει άλλο, τα παρατάω». Καθετί λειτουργεί σαν ένα μικρό σημείο μιας αχαρτογράφητης περιοχής. Έχω ματώσει, και ψυχικά και κυριολεκτικά όχι για να γίνω καλλιτέχνης, αλλά για να παραμείνω καλλιτέχνης. Ό,τι έχει έρθει βέβαια νιώθω ότι το έχω καλέσει, το έχω οραματιστεί. Δουλεύω σκληρά και σε βάθος χρόνου. Κάτι που βλέπεις σήμερα, μπορεί να έχω αρχίσει να το δουλεύω χρόνια πριν. Όλα θέλουν τη στιγμή τους, όλα.

«Όλα στην ώρα τους» λένε αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος.
Πρέπει να περιμένεις να δεις το θαύμα για να συμβεί το θαύμα. Πρέπει να κοιτάς προς τον ουρανό αν θες να δεις να πέφτουν τα αστέρια.

Διαβάστε τη συνέχεια της απάντησης του Αργύρη Πανταζάρα στην gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved