Μαρία Λόη: Πώς από τα χωράφια και τα καπνά κάνει καριέρα στη Νέα Υόρκη!
Showbiz

Μαρία Λόη: Πώς από τα χωράφια και τα καπνά κάνει καριέρα στη Νέα Υόρκη!

Μαρία Λόη: Οι φίλοι της την παρότρυναν αντί να τους μαγειρεύει σπίτι να ανοίξει εστιατόριο, οπότε και δημιουργήθηκε το Κουζίνα Μαρία Λόη. 

Οι μεγάλες αλλαγές ήταν σταθερό μοτίβο στη ζωή της Μαρίας Λόη, που από τα χωράφια της παιδικής της ηλικίας βρέθηκε να διαπρέπει στον χώρο των επιχειρήσεων, προτού αποφασίσει να στραφεί στη μαγειρική. «Γεννήθηκα στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, ένα πανέμορφο χωριό έξω από τη Ναύπακτο, πάνω από τη λίμνη Τριχωνίδα», μου είχε πει στην πρώτη μας συνέντευξη.

«Από μικρή δούλευα στα χωράφια - καπνά, καλαμπόκια, σιτάρια, ντομάτες, πατάτες, τα πάντα! Μετά ήρθα στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσω, αλλά ήμουν πολύ αναρχικό πλάσμα και δεν ήθελα με τίποτα να μείνω. Αφησα το πανεπιστήμιο στη μέση, γύρισα στην Ελλάδα κι έκανα μια βιοτεχνία ρούχων που πήγε πάρα πολύ καλά.

Στο μεταξύ, για καλή μου τύχη, είχα γνωρίσει στην Αμερική σημαντικές προσωπικότητες, ανθρώπους που σου ανοίγουν πόρτες όπως λέμε, οι οποίοι με παρότρυναν να κάνω άλλα πράγματα». Κάπως έτσι, μπήκε στο κομμάτι του lobbying και ολοκλήρωσε με επιτυχία projects μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και κοινοπραξιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:

Οι φίλοι που την επισκέπτονταν την παρότρυναν αντί να τους μαγειρεύει σπίτι να ανοίξει εστιατόριο, οπότε δημιουργήθηκε το Κουζίνα Μαρία Λόη.

Εκεί, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 γεύτηκαν συνταγές εμπνευσμένες από την αρχαία Ελλάδα και της πρότειναν την έκδοση του βιβλίου Αρχαίων Δείπνον, που είναι σήμερα συλλεκτικής αξίας.

Η γνωριμία της με τη Ρούλα Κορομηλά στάθηκε αφορμή για τα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα, ενώ ακολούθησαν αλλεπάλληλες επιτυχημένες σεζόν στις πρωινές εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη και του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μέχρι που το 2011 αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα και να εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη, ξαφνιάζοντας ακόμη και τους πολύ κοντινούς της ανθρώπους. Εκεί, στο Upper West Side αρχικά, άνοιξε το Loi Restaurant, το οποίο διαδέχτηκε το πιο κεντρικό Loi Estiatorio.

Παρόλο που, όπως συνέβη σε πολλά μέρη λόγω του κορονοϊού το Loi Estiatorio δουλεύει προς το παρόν μόνο με delivery η Μαρία δεν έχει καμία επιχειρηματική ανησυχία. «Η δουλειά στο εστιατόριο δεν αλλάζει», μου εξηγεί.

«Για τους πελάτες μας είναι η κουζίνα τους, τα φαγητά μας είναι μέσα στην καρδιά τους και κάνουν όλοι παραγγελίες. Οπότε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το μαγαζί. Απεναντίας, γίνεται καλύτερο και σταθεροποιείται ακόμα περισσότερο». Πώς είναι από τη μια να μαγειρεύεις για προσωπικότητες όπως ο Tony Bennet, ο George Takei και η Kathleen Turner και από την άλλη να ζεις την έξαρση μιας πανδημίας, που έφτασε να έχει δραματικές διαστάσεις στη Νέα Υόρκη;

«Η πόλη σήμερα δεν είναι η Νέα Υόρκη που ξέραμε», λέει η Μαρία. «Και δεν θα είναι και στο μέλλον η Νέα Υόρκη που ξέραμε. Το καλό όμως με τους Νεοϋορκέζους είναι ότι δεν παραλύουν από τον φόβο και ότι ακούνε τις συστάσεις. Θα το αντιμετωπίσουν πιο γρήγορα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Βέβαια, η οικονομία δεν θα είναι ίδια.

Διαβάστε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved