Ελληνίδες τραγουδίστριες που εγκατέλειψαν νωρίς το τραγούδι!
Showbiz

Ελληνίδες τραγουδίστριες που εγκατέλειψαν νωρίς το τραγούδι!

Ελληνίδες τραγουδίστριες που αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη το μικρόφωνο, τις πίστες και τις δισκογραφικές εταιρείες 

Μετά από 50 χρόνια επιτυχίες η Χάρις Αλεξίου έβαλε τέλος στην καριέρα της με μια της δήλωση: «Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι, δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως παλιά και δεν το καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό και αν το κάνω καλά… Δεν πάει η φωνή μου πια, δεν με ακούει η φωνή μου… Είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω… Δεν είναι σωστό. Στο «χειρόγραφο» υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Αυτό ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα… Όταν με κάλεσε ο Θάνος Μικρούτσικος στους Βράχους του είπα «Θάνο μου δεν τραγουδώ, αλλά θα είμαι εκεί για σένα…» Το έκανα, μετά πήρα λίγο θάρρος και μετά όταν συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο πήρα την οριστική απόφαση, είπε «Δεν σου αξίζει να συνεχίσεις…», δήλωσε με θάρρος η Χάρις Αλεξίου στον Φώτη Απέργη στο δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Η Μαίρη Αλεξοπούλου γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Μέχρι τα 42 της χρόνια ζούσε μια ζωή σαν παραμύθι. Ωστόσο, ο θάνατος της 18χρονης κόρης της σε τροχαίο δυστύχημα την έκανε να κλειστεί σε μοναστήρι.

«Μετά τον πρώτο μου δίσκο, πήγα και τραγούδησα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, είπα ένα τραγούδι του Μαυρομουστάκη μαζί με την Κλειώ Δενάρδου, το “Πανηγύρι”. Εκεί βραβεύτηκα, πήρα το πρώτο βραβείο. Ξεκίνησα, μάλιστα, να βγάζω και καλό νυχτοκάματο. Τότε είχα κάνει επιτυχία και ένα τραγούδι του Κατσαρού στο φεστιβάλ της Μάλτας, με το οποίο πήραμε ξανά το πρώτο βραβείο, ήταν μία περίοδος που ακούγονταν πολύ τα τραγούδια που έλεγα», είχε πει σε συνέντευξή της.

Δούλεψε με τους Πουλόπουλο, Βογιατζή, Φ. Νικολάου, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μπέσυ Αργυράκη, Μεταξόπουλο, Κατσαρό και πολλούς ακόμα.

«Το 1984, η Κωνσταντίνα μου ήταν 18 χρόνων, λίγο προτού φύγει για να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο εξωτερικό. Ένα πρωί πήρε το αυτοκίνητό της από το σπίτι μας για να πάει στο μαγαζί της Κηφισιάς. Στη στροφή της Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί έγινε μετωπική με κάποιο φορτηγό. Ήταν ακαριαίο. Εκείνη την ώρα δεν έβλεπα μπροστά μου, ανέβηκα στον καναπέ και πήδαγα μέχρι το ταβάνι. Τότε βγήκα στη βεράντα μας και από ένα σύννεφο ξεκίνησαν να πέφτουν σταγόνες. Χοντρές, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Και εκείνη την ώρα γυρνάω στον Θεό και του λέω: “Θεέ μου, κλαις κι Εσύ μαζί μου;”», αφηγήθηκε η Μαίρη Αλεξοπούλου στην εφημερίδα Espresso.


Δύο χρόνια αργότερα, αποφάσισε να πάει σε έναν γέροντα και να γίνει μοναχή.

Η Ελισάβετ Σπανού έχει δηλώσει για την απόφασή της να εγκαταλείψει το τραγούδι: «Είχε λήξει ένα πολυετές συμβόλαιο που είχα με τον Φοίβο και έπρεπε να ξαναδώ τα πράγματα. Η δισκογραφία έχει αλλάξει μορφή. Η δουλειά αυτή έχει αλλάξει μορφή και θεώρησα ότι πρέπει να κρατήσω μια απόσταση. Έπαθα για πολύ μεγάλο διάστημα αποστροφή, δεν μπορούσα να ακούσω καθόλου μουσική για πολύ μεγάλο διάστημα. Εγώ που ήμουν με τα ακουστικά 24 ώρες το 24ωρο.

Κλείστηκα στο σπίτι. Κλείστηκα στον εαυτό μου. Πέρασα περίεργα. Είχα πάθει κατάθλιψη. Κανονική. Λίγο πολύ έχει συμβεί σε όλους μας. Ήταν και στο οικονομικό κομμάτι ένα μεγάλο μάθημα. Ευτυχώς είχα βοήθεια και υποστήριξη από τους γονείς μου. Έπρεπε να δουλέψω, απλά δεν ήθελα να τραγουδήσω και έγινε όλος αυτός ο χαμός με τα μαγαζιά και αν κάνω δημόσιες σχέσεις»

Η Ελίνα Κωνσταντοπούλου με ποιο γνωστό τραγούδι το «Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει» ήταν μία από τις αγαπημένες του κοινού και το 1995 εκπροσώπησε τη χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «Ποια προσευχή». Στο απόγειο της καριέρας της, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου ερωτεύτηκε και αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα της για να κάνει οικογένεια.

Έχει ανοίξει το δικό της ζαχαροπλαστείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ φτιάχνει και κοσμήματα.

Η Άντζυ Σαμίου έχει κατέβει πλέον από τις πίστες και η μουσική της καριέρα ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Αποφάσισε να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της, αλλάζοντας επαγγελματικό προσανατολισμό.

Αφιερώθηκε στην οικογενειακή της ευτυχία και βοηθάειι την αδελφή της Γαρυφαλλιά, η οποία διατηρεί οίκο μόδας. Η ίδια δήλωσε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» για τη ζωή της σήμερα «Δεν δίνω πια τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Δεν έχω κανένα κέρδος από αυτό.Δεν έχω ανάγκη να υπερασπιστώ την άποψη μου, την λέω μέσα από τα social media και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Την τηλεόραση την χρησιμοποίησα, με χρησιμοποίησε όσο η δουλειά μου ήταν συνδεδεμένη με αυτή».

Μία από τις πιο πετυχημένες ερμηνεύτριες τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, η Λίτσα Διαμάντη, τα τελευταία πολλά χρόνια έχει επιλέξει να αποσυρθεί από τις πίστες, την δισκογραφία και τα ΜΜΕ

Η Λίτσα Διαμάντη ή Ευαγγελία Κοσμίδου, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, όταν ήταν έντεκα χρονών έγραφε στο ημερολόγιό της: «Θέλω να γίνω (καλή) τραγουδίστρια, να βλέπω το όνομά μου στις φωτεινές επιγραφές, να αρέσω και να με χειροκροτεί ο κόσμος»

Στα 13 της, ηχογράφησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο "Ένα δειλινό του Απρίλη" ενώ στα 16 της ηχογράφησε τις περίφημες «Συννεφιές» του Γιώργου Μητσάκη.

Διαβάστε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved