Χυτήριο: Η Συνέντευξη Τύπου για τις παραστάσεις κι η αγανάκτηση του Χατζάκη
Showbiz

Χυτήριο: Η Συνέντευξη Τύπου για τις παραστάσεις κι η αγανάκτηση του Χατζάκη

Σήμερα 30/6/2020 πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για τις παραστάσεις «το Δάνειο» και «Το Υπέροχό μου Διαζύγιο» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και το gossip-tv ήταν εκεί.

Οι συντελεστές υποδέχθηκαν τους δημοσιογράφους στην αυλή του θεάτρου Χυτήριο και μίλησαν για όσα θα δούμε και όχι μόνο.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς καλωσόρισε τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και ξεκίνησε, λέγοντας: «Προσπαθούμε να βάλουμε μπροστά τις μηχανές μέσα σε αυτήν την συγκυρία. Κάνουμε δυο έργα που τα έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη, γιατί πρόκειται για κωμωδίες. Το "Δάνειο" έχει να κάνει με την Ελλάδα και την οικονομική κρίση και από την άλλη έχουμε το "Υπέροχο Διαζύγιο" με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου που συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά», είπε και τόνισε πόσο χαρούμενος είναι για τη συνεργασία του με τον Σωτήρη Χατζάκη, με τον οποίο θα παρουσιάσουν από κοινού το "Δάνειο".

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο Σωτήρης Χατζάκης: «Χαίρομαι που είστε εδώ και είστε καλά. Με τον Δημήτρη έχουμε μια πολύ έντονη, περίεργη και παράδοξη σχέση. Κατά έναν περίεργο λογο μου παίρνει όλο τις γυναίκες», είπε με χιούμορ και συνέχισε, μιλώντας για όσα θα δούμε να διαδραματίζονται στη σκηνή και αναφέρθηκε στον ρόλο του, καθώς θα ενσαρκώσει έναν διευθυντή τράπεζας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από έπαρση και μέσα από μια παρεξήγηση με τον πελάτη που θέλει ένα δάνειο, ξεκινά μια κωμωδία αλλά με νοήματα και πνευματικότητα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το "Χυτήριο" ήταν κάτι που ξεκίνησε εκείνος, όχι όμως μόνος, και επανέρχεται μετά από χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι συγκινείται που επιστρέφει. Κάπου εκεί, όμως, δήλωσε αγανακτισμένος με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να βγάλει τα καλλιτεχνικά από την πρώτη Λυκείου, πετώντας τις βολές του για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Πολιτισμού τον χώρο του θεάτρου. Μάλιστα, σε άλλο σημείο είπε πως το γεγονός ότι πλέον οι παραστάσεις προβάλλονται διαδικτυακά είναι κάτι που θα σημάνει τον «θάνατο των θεάτρων» αν συνεχίσει να συμβαίνει για καιρό.

Στη συνέχεια η Αλεξανδρα Παλαιολόγου, η οποία θα κάνει μονόλογο στο έργο "το Υπέροχό μου Διαζύγιο", είπε: «Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση του Δημήτρη Μυλωνά να παίξω αυτον τον ρόλο της 50χρονης χωρισμένης γυναίκας» και έπειτα μίλησε για όσα θα τη δούμε να κάνει στη σκηνή αλλά και για όσα αντιμετωπίζει η ηρωίδα της.

Οι συντελεστές υπογράμμισαν, ότι πληρούνται όλα τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, καθώς παρόλο που το Χυτήριο έχει χωρητικότητα περίπου 180 ατόμων, θα υποδέχεται 110.

Τέλος, ο Σωτήρης Χατζάκης και ο Δημήτρης Μυλωνάς δεν δίστασαν να εξωτερικεύσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις επιχορηγήσεις που δίνονται στα θέατρα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ενώ ακόμη σχολίασαν την έλλειψη πνευματικότητας που υπάρχει στους τομείς της τέχνης και της παιδείας γενικότερα, τονίζοντας ότι χρειάζονται οργανωμένες δομές για την καταπολέμηση αυτών των ζητημάτων.

-To "Δάνειο" του Τζόρντι Γκαλθεράν κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

-Το "Υπέροχό μου Διαζύγιο" της Τζεραλντίν Άρον κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 15 Ιουλίου και θα παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved