Μιχάλης Σαράντης: «Δεν είμαι αρνητικός στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο»
Showbiz

Μιχάλης Σαράντης: «Δεν είμαι αρνητικός στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο»

Ο Μιχάλης Σαράντης είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων Ελλήνων σκηνοθετών του θεάτρου.

Ο Μιχάλης Σαράντης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τη νέα του αναμέτρηση καθώς θα πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Οιδίπους», ενώ αποκάλυψε αν αποφεύγει τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Τον Οιδίποδα τον προσέγγισα με τη βοήθεια του Δημήτρη, των συναδέλφων και του ενστίκτου μου. Η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία μπορεί να πέσει ένας ηθοποιός είναι να σηκώσει στην πλάτη του οποιοδήποτε άγχος μπορεί να του δημιουργήσει ένας τέτοιος σπουδαίος ρόλος. Ετσι, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει είναι να πετάξει κατευθείαν αυτό το βάρος από πάνω του. Εγώ προσπαθώ και νομίζω πως τα καταφέρνω στις πρόβες να μην αγχώνομαι. Προσπαθώ να είμαι σε παρόντα χρόνο και να αισθάνομαι αυτά που έχει να αντιμετωπίσει αυτός ο ήρωας. Στις πρώτες μέρες όταν ακουγόταν το όνομα Οιδίπους, εγώ άκουγα το όνομα μου. Προσπαθούσα να μην ακούω Οιδίπους, αλλά Μιχάλης, το οποίο κάπως με ξαλάφρωνε» αναφέρει ο Μιχάλης Σαράντης.

Με τον Δημήτρη Καραντζά έχετε συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας;

«Ο Δημήτρης δεν είναι απλά συνεργάτης μου, είναι πολύ κοντινός φίλος μου. Υπάρχει μια βαθιά αλληλοεκτίμηση στον τρόπο που στεκόμαστε απέναντι στα πράγματα, και στη ζωή αλλά και στη δουλειά. Τον αγαπώ πολύ και χαίρομαι κάθε φορά που συνεργάζομαι μαζί του. Ελπίζω κι αυτός».

Τον κινηματογράφο και την τηλεόραση φαίνεται να τα αποφεύγετε. Δεν έχετε πολλές συμμετοχές σε ταινίες, ούτε σε ελληνικές σειρές...

«Καθόλου δεν τα αποφεύγω. Τον «Απόστρατο» του Ζαχαρία Μαυροειδή και την «Αναζήτηση της Λόρα Ντουράντ» τον, Δημήτρη Μπαβέλλα, η οποία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το ερχόμενο φθινόπωρο, τις έκανα τη μία μετά την άλλη. Δεν είναι ότι αγαπώ κάτι περισσότερο ή λιγότερο. Απλά προέκυψε στα πρώτα μου βήματα να μπω περισσότερο στο θέατρο. Τις περισσότερες φορές δεν συνδυάζονται οι χρόνοι. Οταν δουλεύεις πολλές ώρες στο θέατρο, δεν μένει αρκετός χρόνος για γυρίσματα σε σίριαλ. Στις ταινίες είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα γιατί αν έχεις κλείσει μια συμφωνία έξι μήνες πριν, μπορείς κάπως να έχεις κάνει έναν σωστό προγραμματισμό ώστε να είσαι εκείνη την περίοδο πιο χαλαρός και άνετος για να έχεις χρόνο να αντεπεξέλθεις στα γυρίσματα. Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαι σε τίποτα από τα δύο αρνητικός. Απεναντίας. Αν είναι κάτι που με καλύπτει καλλιτεχνικά και οικονομικά, δεν θα πω «όχι». Μάλιστα, αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε γυρίσματα στην Αμοργό για την ταινία «Θυγατέρες», που βασίζεται στο best seller βιβλίο «Τochter» της Lucy Fricke και είναι γερμανικής παραγωγής. Παράλληλα, είμαι σε συζητήσεις και για τηλεόραση», είπε στο Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved