Πάνος Κιάμος: «Αντλώ δύναμη από την προσευχή»
Showbiz

Πάνος Κιάμος: «Αντλώ δύναμη από την προσευχή»

O Πάνος Κιάμος μίλησε για όλα... Για την περίοδο της καραντίνας, για τη δύναμη που αντλεί από την προσευχή αλλά και για όσα συμβαίνουν στο χώρο του τραγουδιού. 

Ο Πάνος Κιάμος ανήκει στους καλλιτέχνες εκείνους που δίνει σπάνια συνεντεύξεις και δεν αναφέρεται στην προσωπική του ζωή.

Μπορεί η προσωπική ζωή να τραβήξει πίσω έναν καλλιτέχνη; «Μπορεί να πάει πίσω από τα πάντα: μια φιλία, κάτι που θα τον στενοχωρήσει ή θα τον αγγίξει αρνητικά. Σε αυτήν τη δουλειά πρέπει να αναπτύσσεις κάποιες διαχωριστικές γραμμές». Εκείνος από πού αντλεί δύναμη; «Αντλώ δύναμη από την προσευχή που κάνω κάθε βράδυ πριν κλείσω τα μάτια μου και κάνω τον σταυρό μου κάθε πρωί που ξυπνάω. Στην καραντίνα δεν τα κατάφερα να κοινωνήσω, γιατί είχε απαγορευτεί. Αυτό το Πάσχα ήταν πολύ παράξενο και ποτέ δεν θυμάμαι τον εαυτό μου Μεγάλη Εβδομάδα να μην καταφέρω να ανάψω ένα κερί. Μου στοίχισε πολύ».

Η κουβέντα πηγαίνει και στον Γιώργο Μαζωνάκη, Πέρυσι τον χειμώνα ξεκίνησαν μαζί, αλλά ο Μαζωνάκης εγκατέλειψε το σχήμα στο «Fever», λόγω ατυχήματος. «Οι σχέσεις μου με τον Γιώργο είναι τέλειες. Μου αρέσουν οι εκπλήξεις και αυτός είναι ο λόγος που επιλέγω τις συνεργασίες μου στην πίστα. Δεν το κάνω μόνο στις εμφανίσεις μου, αλλά και στις επιλογές των τραγουδιών».

Ρωτήθηκε αν ζηλεύει τους ερμηνευτές που εμφανίζονται στο Ηρώδειο. «Οχι, δεν τους ζηλεύω καθόλου. Αντίθετα, τους θαυμάζω. Γνωρίζω τι καλλιτέχνης είμαι και, αν δεν υπάρχει φιλανθρωπικός σκοπός, αποφεύγω να εμφανίζομαι σε θέατρα και γήπεδα, γιατί δεν είμαι συναυλιακός καλλιτέχνης. Πρέπει να ξέρει ο καθένας τι είναι. Εγώ είμαι κάτι άλλο και εμφανίζομαι σε χώρους όπου μπορώ να υπηρετήσω το κοινό που με ακολουθεί, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο».

Ο ίδιος σχολιάζει και την υπερπληθώρα τραγουδιστών που βγαίνουν κάθε χρόνο στην αγορά εργασίας. Μπορούν να σταδιοδρομήσουν; «Σίγουρα δεν μπορεί να τους απορροφήσει όλους η αγορά, αλλά υπερπληθώρα υπάρχει παντού, και στα καφέ και στην εστίαση... Ωστόσο, θέλω να πιστεύω ότι το κριτήριο του κόσμου τελικά καθορίζει ποιοι θα συνεχίσουν. Οσοι αξίζουν στη διάρκεια ξεχωρίζουν. Δεν θα πήγαινα σε ένα ριάλιτι. Το λέω τώρα από θέση ασφαλείας -δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν είκοσι χρόνων. Κι εγώ ήθελα να κατακτήσω τον κόσμο μέσα σε μια μέρα, οπότε δικαιολογώ τη δίψα των παιδιών, δεν τα κατακρίνω».

Σχετικά με την απόφαση-βόμβα της Χαρούλας Αλεξίου να αποχωρήσει οριστικά από το τραγούδι, σχολιάζει: «Για όλους εμάς, της νεότερης γενιάς τραγουδιστών, η Χάρις Αλεξίου ήταν σημείο αναφοράς. Για το ήθος της ως ερμηνεύτριας και για το έργο της. Θέλει πολύ θάρρος για να πάρεις μια τέτοια απόφαση και μεγαλείο ψυχής. Δείχνει ακόμα μία φορά ότι είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και δικαιώνει όσους τη θαυμάζαμε ως έναν από τους θεμέλιους βράχους της νεότερης ελληνικής λαϊκής μουσικής». «Της αξίζει το χειροκρότημα. Είναι τόσο μεγάλο το ρεπερτόριο της, που δεν θα φύγει ποτέ. Η φωνή δεν είναι ένα όργανο που μπαίνει σε μια πρίζα. Είναι ένα ζωντανό όργανο και κουράζεται, πόσω μάλλον αν έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις», είπε στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved