Συγκινεί γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης - Του ακρωτηρίασαν το πόδι του
Showbiz

Συγκινεί γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης - Του ακρωτηρίασαν το πόδι του

Γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης αποκάλυψε με μία φωτογραφία που δημοσίευσε στο facebook ότι χρειάστηκε να ακρωτηριάσει το αριστερό του πόδι του, καθώς είχε καταστραφεί από τη θρόμβωση.

Συγκεκριμένα έγραψε ο Γιώργος Βούρος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Το πόδι είχε καταστραφεί από τη θρόμβωση. Έπρεπε να φύγει πριν με πάρει μαζί του. Η ζωή συνεχίζεται. Άσε που λοξοκοιτάζω ήδη το Τέλος τού Παιχνιδιού τού Μπέκετ. Σάς φιλώ!».

Μόλις είδαν την ανάρτησή του οι διαδικτυακοί του φίλοι, έσπευσαν αμέσως να του στείλουν μηνύματα συμπαράστασης.

Τα μηνύματα συμπαράστασης από τους διαδικτυακούς του φίλους ήταν φυσικά αμέτρητα.

Να αναφέρουμε ότι ο κύριος Γιώργος Βούρος από το 2003 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ τού Τμήματος Θεάτρου τού Πανεπιστημίου τού Λονδίνου. Η διδακτορική του διατριβή του ερευνά τη δυνατότητα σύγχρονου θεατρικού ανεβάσματος του Χριστού Πάσχοντος.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, τού Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και τής Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Η πιο πρόσφατη του σκηνοθεσία είναι το ‘Art’ της Γιασμίνα Ρεζά που παίχθηκε στο αθηναϊκό θέατρο ‘Ακάδημος’ την θεατρική περίοδο 2006-2007 με τον Σοφοκλή Πέππα, που βραβεύτηκε με το Βραβείο Βεάκη για την εμφάνισή του στην παράσταση αυτή στον ρόλο τού Μαρκ και στο θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη την θεατρική περίοδο 2007-2008, όπου εκτός από την σκηνοθεσία ερμήνευσε και τον έναν από τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους (Μαρκ).

Οι πιο πρόσφατες του θεατρικές μεταφράσεις είναι το τελευταίο έργο τής Ρεζά 'Le Dieu du Carnage' και το έργο της Theresa Rebeck 'The Scene'. Γιά το 2009 ο εκδοτικός οργανισμός Εστία έχει προγραμματίσει την έκδοση όλων των μεταφράσεων των θεατρικών έργων της Γιασμίνα Ρεζά.

Το 2010 σκηνοθετεί το 'Lovely Sunday for Creve Coeur' του Τεννεσή Γουίλλιαμς και ξανά-σκηνοθετεί το Art παίζοντας αυτή τη φορά τον Σερζ στο θέατρο 'Βαφείο-Λάκης Καραλής' στην Αθήνα.Το 2011 σκηνοθετεί τον 'Πατέρα' του Στρίντμπεργκ και ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ίλαρχου στο θέατρο 'Βαφείο-Λάκης Καραλής'.Ο Γιώργος Βούρος είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Λαϊκού Θεάτρου Γιώργου Βούρου.Το 2012 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ η μετάφρασή του στον 'Θεό της Σφαγής' της Γιασμίνα Ρεζά από τα Γαλλικά.Το 2014 σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βασιλιά Ληρ στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ στο θέατρο 'Βαφείο-Λάκης Καραλής', μεταφραζόμενο από τον ίδιο επίσης από την πρώτη έκδοση του 1608 (Quarto) και η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς ως τώρα το έργο έχει μεταφρασθεί και παρουσιασθεί μόνο στην έκδοση Folio που κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 1623, δηλ. επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Σαίξπηρ (1617). Η παράσταση παίζεται και για δεύτερη χρονιά το 2015.Το 2016 μεταφράζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην πολιτική κωμωδία του Ντάριο Φο 'Κλάξον, Γιούχα και Παληάτσοι'.To 2017-2018 επαναλαμβάνει την παράσταση 'Πατέρας' του Στρίντμπεργκ στην Αθήνα, Λάρισα, Βόλο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.Το 2018 ανεβάζει τον Ευτυχισμένο Πρίγκηπα του Όσκαρ Ουάϊλντ στη Λάρισα.Το 2018 σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον Ρόλο του Φώντα στο 'Τάβλι' του Δημήτρη Κεχαϊδη. και σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον ρόλο του στρατηγού Δεκαβάλλα στο 'Ένας Ήρως με παντούφλες' των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου.

Δείτε παρακάτω την ανάρτησή του!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved