Γιώργος Χρυσοστόμου: «Άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να κάνω άλλη δουλειά»
Showbiz

Γιώργος Χρυσοστόμου: «Άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να κάνω άλλη δουλειά»

Ανανεωμένος μετά την καραντίνα, ο Γιώργος Χρυσοστόμου επιστρέφει δυναμικά στο θεατρικό καλοκαίρι με μια δύναμη εσωτερική, δημιουργική, ήρεμη.

Με τρεις παραστάσεις και τηλεοπτικά γυρίσματα, αυτός ο πραγματικά Γιώργος Χρυσοστόμου μοιάζει σαν στο κατώφλι των σαράντα να βρίσκει την ισορροπία που έψαχνε.

«Πανικοβλήθηκα στην αρχή με τη δουλειά. Αρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να κάνω μια άλλη, τελείως διαφορετική άκουγα πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Και τώρα βρίσκομαι με την "Αντιγόνη ", την επανάληψη του "Mute" και το "Πέτρες στις τσέπες του", και γυρίσματα για μια νέα τηλεοπτική σειρά στον Αlpha. Ως το επόμενο καλοκαίρι είμαι φουλ» λέει ενώ παράλληλα τα σχέδια του για τον χειμώνα βρίσκονται εν αναμονή.

Με το "Mute" ο Γιώργος Χρυσοστόμου μοιάζει σαν να εξέφρασε ένα κομμάτι της πρόσφατης περιόδου, προτού συμβεί, ενώ παράλληλα ξεγύμνωσε τον εαυτό του: «Πράγματι, και η συνθήκη είναι ιδανική, μια που είναι ένα άτομο στη σκηνή και αφηγούμαι για κάποιους που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και είναι όλο στην παράνοια και την τρέλα». Αυτό το έργο, χωρίς λόγια, προγραμματίζεται και για Δευτερότριτα τον χειμώνα.

Οσο για το «Πέτρες σας τσέπες του», θα επιστρέψει για μια παράσταση, σαν μεγάλο φινάλε, και μαζί με τον Μάκη Παπαδημητρίου, οι δυο τους θα ολοκληρώσουν την πορεία αυτού του ρεσιτάλ ηθοποιίας. «Μας έλειψε. Είναι σαν να οδηγείς ένα παλιό σου αυτοκίνητο που ίσως δεν τρέχει όπως παλιά ή τρέχει πιο πολύ, ανεξέλεγκτα. Είναι μια δουλειά στην οποία ζητούμενο είναι να γίνεις ρεζίλι», σχολιάζει: «Είμαι ευγνώμων και στον Μίλτο Σωτηριάδη (ο παραγωγός στο Θέατρο του Νέου Κόσμου) και στον Θέμη Μουμουλίδη, που σκηνοθετεί την "Αντιγόνη"».

Με τη σοφόκλεια αυτή τραγωδία αισθάνεται ότι δουλεύει νια πρώτη φορά επαγγελματικά, «με την έννοια ότι πρώτα είπα "ναι" κι ύστερα ερωτεύθηκα τον ρόλο. Σαν τους μεγάλους έρωτες, που μπορεί στην αρχή να μην έχουν πολλή αγάπη, αλλά μετά. Ετσι ανακάλυψα τον Κρέοντα, αυτόν τον υπέροχο ήρωα».

Μιλάει για το δίκιο του που επηρεάζεται από τις εμμονές και τα κόμπλεξ του, κυρίως σε ό,τι αφορά τα δύο φύλα, αλλά και στη συγγενική του σχέση με την Αντιγόνη: «Ενας λανθάνων ερωτισμός και η απόκτηση εξουσίας εν μια νυκτί. Μου αρέσει να δικαιώνω τους ήρωες μου, και γι' αυτό θα πω ότι εδώ είναι δύο περσόνες που έχουν δίκιο και τελικά χάνουν, εκείνη τη ζωή της, εκείνος νιο, γυναίκα, εξουσία».

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της εξουσίας: «Με το που αποκτά εξουσία ένας άντρας, ξυπνά μέσα του κάτι και όλο αυτό γυρνάει σε αρνητικό χωρίς να βγάζω απ' έξω ούτε τον εαυτό μου. Είναι πολλά αυτά που κουβαλάμε. Ναι, ο Κρέων, έχει δίκιο, αλλά... Θέλει πειθαρχία και τον καταλαβαίνω, αλλά μετά, στην ακρότητα τον βγαίνει ως φασισμός.. Οταν το παίρνει πίσω είναι πια αργά».

Ο ίδιος ως ηθοποιός δεν συμφωνεί μετά πολλά που κάνει αυτόν τον καιρό. Προτιμά «ένατη φορά», και είναι λοιμός «να φάω και κράξιμο. Νιώθω σαν να μπαίνω στην περσόνα του γελωτοποιού, όπως οι σαιξπηρικοί, που αλλάζουν συνεχεία ρόλους. Δεν θέλω να είναι έτσι πάντα».

Οσο για την τηλεόραση, μπαίνει συνειδητά γιατί είναι μια σταθερή δουλειά: «Πρόκειται για μια δραματική εβδομαδιαία σειρά με ωραίους συναδέλφους. Θα έχω και γυρίσματα με άλογα, κι αυτό είναι καταπληκτικό γιατί κάνω τρία χρόνια ιππασία και κανείς δεν το ήξερε.

Παλιότερα που ήμουν πιο επηρμένος, μπορεί να έλεγα ότι "εγώ μ' αυτήν δεν παίζω". Μου αρέσει τελικά να ανακατεύονται οι ηθοποιοί γιατί δεν ξέρεις τι θα βγει. Παρτενέρ μου είναι η Νάντια Μπουλέ, με την οποία δεν νομίζω ότι θα είχα συνεργαστεί ποτέ. Κι όμως κάναμε μια ανάγνωση και είπα "αυτό εμένα με ενδιαφέρει"». Υποδύεται τον ιδιοκτήτη ενός ιπποφορβείου, έχει τρία αδέλφια, μια δεσποτική μητέρα, τη Φιλαρετη Κομνηνού, την οποία φροντίζει μια νοσοκόμα, η Μαίρη Μηνά. «Πιστεύω ότι βάζοντας εγώ την αισθητική μου, οι άλλοι τη δική τους, κάπου στη μέση βία τα βρούμε. Αλλιώς δεν γίνεται, θα μείνω άνεργος», είπε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved