Γιώργος Φριντζήλας: «Είναι βέβηλο να συγκριθώ με τον πατέρα Γρηγόριο»
Showbiz

Γιώργος Φριντζήλας: «Είναι βέβηλο να συγκριθώ με τον πατέρα Γρηγόριο»

Γιώργος Φριντζήλας: Υποδύθηκε τον πατέρα Γρηγόριο στη δραματική σειρά εποχής του Open «Το κόκκινο ποτάμι»


Ο Γιώργος Φριντζήλας που υποδύθηκε τον πατέρα Γρηγόριο στη δραματική σειρά εποχής του Open «Το κόκκινο ποτάμι», μιλάει για την εμπειρία του αυτή και όχι μόνο

Γεννήθηκα και μεγάλωσα: Στα Άνω Πατήσια.
Στη γη όπου ο προπάππους μου καλλιεργούσε οπωρικά και άνθη.Έχω ανάγκη να ονομασω τον τόπο αυτά γη, αλλά το χτισμένο παρόν
με δυσκολεύει.

Σπούδασα: Υποκριτική στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Έγινα ηθοποιός: Γιατί ένα κομμάτι της πραγματικότητας πάντα μου φαινόταν «μη πραγματικό». Αλλά δεν έχασα τη δυνατότητα να οραματίζομαι, να εργάζομαι, να ελπίζω. Στην περίπτωση μου, η γέφυρα μεταξύ πραγματικότητας και οράματος ήταν το θέατρο.

Με τον πατέρα Γρηγόριο, τον ήρωα που υποδυόμουν στο «Κόκκινο Ποτάμι», μοιάζουμε στο ότι: Μου δείχνει βέβηλο, να συγκριθώ μαζί του. Θα ευχόμουν, όμως, να κατανοήσω κάτι από το πέταγμα του πουλιού και σε αυτή την ευχή ίσως μοιάζουμε.

Γιώργος Φριντζήλας στον ρόλο ρου Γρηγόριου Σιδηρουργόπουλου

Από τα γυρίσματα της σειράς κρατώ: Την ευαισθησία, την εμπιστοσύνη, τον επαγγελματισμό και την αίσθηση ευθύνης του Μανούσου Μανουσάκη και το ανθρώπινο βλέμμα όλων των συντελεστών.

Δεν αποχωρίζομαι ποτέ: Την εμπιστοσύνη μου στη ροή των πραγμάτων.

Το αγαπημένο μου μέρος είναι: Η ελευθερία.

Το πιο όμορφο δώρο που μου έχουν κάνει: Ένα φυλαχτό από τον παππού μου. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έσωσε έναν Ιταλό στρατιώτη, ο οποίος του χάρισε αυτό το φυλαχτό.

Η αγαπημένη μου ταινία: Ο «Αντρέι Ρουμπλιόφ» του Ταρκόφσκι.

Το αγαπημένο μου βιβλίο: «Ο Πεταλούδας», η αυτοβιογραφία του Ανρί Σαριέρ.

Από μουσική ακούω: Ό,τι θεραπεύει την ψυχή μου.

Η στιγμή της ζωής μου που θα ήθελα να ξαναζήσω είναι: Το παρόν, το εδώ, αυτό που μπορεί να χάνω μέσα από.τη συνήθεια, την προκατάληψη, τον φόβο, την ανασφάλεια.

Δεν συγχωρώ με τίποτα: Τον κόσμο μας. Πώς γίνεται παιδιά να πεθαίνουν από την πείνα, άνθρωποι να μένουν χωρίς πατρίδα, φτώχεια, ορφάνια, δυστυχία; Παλεύω να αγαπήσω ότι δεν συγχωρώ. ΝομΙζω πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την αγάπη.

Η συμβουλή που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι: «Αγαπάτε αλλήλους».

Πηγή: MyTv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved