Πανηγύρια: Αγωνιούν για το μέλλον οι καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής
instagram/santo_robertino
Showbiz

Πανηγύρια: Αγωνιούν για το μέλλον οι καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής

Πανηγύρια: Απογοήτευση, αγωνία για το αύριο και προβληματισμό στους καλλιτέχνες δημοτικών τραγουδιών προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για ματαίωση των παραδοσιακών λαϊκών εκδηλώσεων

Στη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου προχώρησε η κυβέρνηση
μετά τη σχετική εισήγηση
της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκαλώντας
απογοήτευση και προβληματισμό σε εκατοντάδες καλλιτέχνες δημοτικών τραγουδιών, που είχαν προγραμματίσει να
συμμετάσχουν σε αρκετά από αυτά το επόμενο διάστημα.

«Δεν γνωρίζαμε καν τι θα γίνει. Ημασταν τέσσερις μήνες μέσα. Τώρα χάσαμε και αυτό», δηλώνει στο «Secret» η Γωγώ Τσάμπα, τονίζοντας ότι «είναι πολύ μεγάλο πλήγμα». «Δεν καταλαβαίνω, γιατί τους ενοχλούν μόνο τα πανηγύρια;», αναρωτιέται και συνεχίζει: «Εγώ είχα κλείσει το καλοκαίρι μου από πέρσι... Τι θα γίνει τώρα; Και ξέρετε κάτι; Δεν είμαστε μόνο εμείς, αλλά και 100 οικογένειες πίσω από τον καθένα μας. Πώς θα ζήσει ο κόσμος; Ή μήπως σκέφτονται να μας κάνουν κάποια κατάθεση στον λογαριασμό μας για όλα αυτά τα χρήματα που θα χάσουμε;»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ

Η ίδια σχολιάζει και τις αποφάσεις που αφορούν στα νυχτερινά κέντρα, τα οποία άνοιξαν κανονικά. «Συνάδελφοι είναι και αυτοί. Ομως όταν παίρνει η μπάλα, κάτι πρέπει να τα παίρνει όλα. Οχι ένα επάγγελμα μόνο.,.», υποστηρίζει. Οσο για τα σχέδια της για το μέλλον, για το αν κάτι ετοιμάζει, δηλώνει απογοητευμένη. «Το μέλλον δεν μπορώ να το σκεφτώ. Οταν δεν υπάρχει δουλειά, τι να σκεφτώ;». Η ίδια ωστόσο αφήνει να εννοηθεί ότι προετοιμάζεται μια πρωτοβουλία σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε. «Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί. Κάτι συζητάμε, δεν θα μένουμε άπραγοι...», αποκαλύπτει.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και τα όσα είπε ο Ελληνας στιχουργός και τραγουδιστής λαϊκών ασμάτων Γιάννης Καψάλης: «Είναι άδικο αυτό που γίνεται, λες και τα πανηγύρια θα δημιουργήσουν πρόβλημα με τον κορονοϊό. θα μπορούσαν να βάλουν κάποια μέτρα και στα πανηγύρια, όπως κάνουν και σε άλλες περιπτώσεις, σε μαγαζιά, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης, και όχι να τα ακυρώσουν. Τόσο καιρό, λόγω της καραντίνας, δεν είχαμε δουλειές και χάσαμε χρήματα. Τώρα που είπαμε πως ξεκινάμε και θα πάρουμε ανάσα, μας κλείνουν ξανά. Δεν είμαστε μόνοι μας. Πίσω μας έχουμε και οικογένειες. Ρωτούν πώς θα δώσουμε γάλα στα παιδιά μας, θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, τις υποχρεώσεις μας. Εγώ είχα κλείσει όλο το καλοκαίρι 13-14 δουλειές και τώρα πια μετά από αυτή την απόφαση θα κάνουμε ελάχιστες εμφανίσεις, οι οποίες βέβαια δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιηθούν και αυτές. Μας έχουν στο περιθώριο εμάς, τους καλλιτέχνες της παράδοσης».

Από τους πιο δημοφιλείς λαϊκούς καλλιτέχνες των τελευταίων ετών, ο Γιώργος Βελισσάρης δηλώνει σοκαρισμένος από την απόφαση για εκ νέου απαγόρευση των πανηγυριών. «Επρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα, ώστε να μπορούν να γίνουν τα πανηγύρια, και όχι να αποφασιστεί η ακύρωση τους», σημειώνει. «Δουλέψαμε πέντε ημέρες και μετά μας είπαν "σταματάτε". Πώς θα επιβιώσουν οι άνθρωποι του κλάδου, που ζουν μόνο από αυτό το επάγγελμα, και οι οικογένειες τους, όταν τέσσερις - πέντε μήνες δεν έχουν δουλειά; Με τα επιδόματα που πήραν; Εγώ δεν νομίζω ότι θα γίνουν πανηγύρια και τον Αύγουστο. Από την άλλη, φταίει και ο κλάδος μας, που δεν είναι τόσο οργανωμένος, έτσι ώστε να αντισταθεί σε όσους πήραν αυτή την απόφαση», εξηγεί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved