Μίμης Πλέσσας: Η Κούβα τραγουδάει το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία»
Showbiz

Μίμης Πλέσσας: Η Κούβα τραγουδάει το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία»

Μίμης Πλέσσας: Το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» μεταφράστηκε στα Ισπανικά και πλέον ακούγεται στη Λατινική Αμερική από Κουβανή τραγουδίστρια

Είναι ο πιο αγαπημένος του ελληνικού κινηματογράφου και με τα τραγούδια του έχει μεγαλώσει πολλές γενιές Ελλήνων. Εγραφε πάντα με μοναδικό τρόπο και συγκαταλέγεται στους μεγάλους συνθέτες της χρυσής εποχής και της δημιουργίας του ελληνικού ελαφρολαϊκού τραγουδιού, συνεργαζόμενος με καταξιωμένους στιχουργούς.

Ο Μίμης Πλέσσας μίλησε στο Secret με αφορμή την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», σε στίχους Ηλία Λυμπερόπουλου και μουσική Μίμη Πλέσσα. Πρώτη ερμηνεύτρια ήταν η Τζένη Βάνου. Ακολούθησαν αμέτρητες διασκευές.

Μία από τις πιο πρόσφατες ήταν το «A ti dedicaré toda mi vida» από την Κουβανή Rossana Mailan από την Καραϊβική, που ερμήνευσε με πολύ αισθησιασμό στα ισπανικά, συνοδευόμενη από Αργεντίνους και Κουβανέζους μουσικούς. Στο βιντεοκλίπ εμφανίζεται και ο ίδιος ο Πλέσσας. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε βιντεοκλίπ.

«Μα η τραγουδίστρια που το ερμηνεύει σπάει κόκκαλα, είναι συγκλονιστική. Καθήκον του δημιουργού είναι να δίνει στον κόσμο νέα πράγματα. Πάντα ήθελα να είμαι δημιουργός και ακολουθούσα τη γραμμή που θεωρούσα ότι είναι το καθήκον μου», σχολιάζει ο δημιουργός.

«Έχω πολλούς θαυμαστές στην Κούβα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν είναι η πρώτη φορά που τραγούδι του ακούγεται σε άλλη γλώσσα. «Σε αυτό είμαι κακομαθημένος. Ολα μου τα τραγούδια έχουν τραγουδηθεί σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου. Φανταστείτε ότι κάποια στιγμή ο Nat King Cole τραγούδησε δικά μου τραγούδια και βγήκε πάνω από όλους τους συναδέλφους του. Μοιραία θα καταλάβετε ότι κρύβομαι και περιμένω από άλλους να με ξεφωλιάσουν», είπε χαμογελώντας. Τα πλάνα είναι από το πιάνο του σπιτιού. Ο Μίμης Πλέσσας, όπως είπε, δεν πήγε στα γυρίσματα, αλλά ήταν πλάνα από τις πρόβες, από το making of στο στούντιο. Δεν ήταν σκηνοθετημένο, ούτε έγινε επίτηδες. Η ιδέα να παίξει στο βιντεοκλίπ ήταν εντελώς αυθόρμητη μέσα από τη μουσική επικοινωνία που υπήρξε στις πρόβες.

Ο κορονοϊός έκοψε τις επιτυχημένες εμφανίσεις του με τον Γιώργο Κατσαρό στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» τα απογεύματα της Κυριακής. «Βέβαια, θα συνεχίσουμε και φέτος, κορονοϊού επιτρέποντος. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι στις 2 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστώ σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά», αποκάλυψε, λέγοντας πως σε κάθε εμφάνιση μπροστά στο κοινό καίει μέσα του η ίδια φλόγα. Γι' αυτό άλλωστε εργάζεται καθημερινά πολλές ώρες.

«Κάθε μέρα είμαι στο στούντιο, από το πρωί. Ακούω τα τραγούδια μου, μερικά τα διασκευάζω, τα στέλνω στην κόρη μου, την Ελέανα, που είναι ο πιο σοβαρός κριτής μου, και εκείνη τα ανεβάζει στο κανάλι μου στο Youtube. Αν για οποιονδήποτε λόγο χαμογελάσει στο τραγούδι μου, σημαίνει ότι πάω καλά. Κάτι γίνεται σωστά».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved