Στέφανος Μουαγκιέ: «Η τηλεόραση διαμορφώνει απόψεις»
Showbiz

Στέφανος Μουαγκιέ: «Η τηλεόραση διαμορφώνει απόψεις»

Ο 34χρονος ηθοποιός Στέφανος Μουαγκιέ έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη σειρά «Κλεμμένα όνειρα», ενώ για δύο σεζόν υποδυόταν τον «Μαμαντού» στη σειρά του ANT1 «Πέτα τη φριτέζα», με συμπρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και τον Φάνη Μουρατίδη.

Ο Στέφανος Μουαγκιέ σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τη διαφορετικότητα του, για τη γειτονιά που μεγάλωσε αλλά και για το νέο επιχειρηματικό βήμα του.

«Η μητέρα μου μου είχε δώσει να καταλάβω από πολύ μικρή ηλικία ότι η διαφορετικότητα μου δεν είναι μειονέκτημα. Κατανοούσα ότι η διαφορετικότητα στον οποιονδήποτε φέρει βέβαια ταυτότητα - χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι αρνητικό να ξεχωρίζεις από κάποιον φέροντας χαρακτηριστικά ξένης καταγωγής ή κάποιας ιδιαιτερότητας. Είχα επίσης την τύχη -και δεν κουράζομαι ποτέ να το λέω- να προέρχομαι από μια γειτονιά που ιστορικά είναι προσφυγική, τον Βύρωνα, οπότε είχε απελάσει τον ρατσισμό χρόνια πριν σπάσει το αβγό του φιδιού, φέρνοντας στην πολιτική επικαιρότητα ακροδεξιές συνιστώσες. Κάθε σπίτι στη γειτονιά ήταν ανοιχτό για μένα και το ίδιο ίσχυε από τη δική μας μεριά. Αλλά, και βγαίνοντας από αυτόν τον προστατευμένο κλοιό, χάρη στη μητέρα μου, ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω οποιοδήποτε συμβάν λεκτικής παρενόχλησης ή ρατσιστικού σχολίου.

Από όταν ήμουν μικρός, μου άρεσε ο χορός, το τραγούδι, γενικότερα το μιούζικαλ. Παρόλο που τελείωσα χορό, τελικά με πήγε πιο πολύ στην υποκριτική, οπότε δεν δηλώνω χορευτής. Πάντως, σε κάθε θεατρική παράσταση βάζω κινησιολογικά στοιχεία . Οταν άρχισα να κάνω τηλεόραση, είχα ανάγκη να αποδείξω στο ευρύ κοινό ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που είναι Έλληνες και φέρουν διαφορετικό χρώμα, αλλά μπορούν και μιλάνε άρτια ελληνικά. Η τηλεόραση είναι ένα μαζικό μέσο και, ας μην κρυβόμαστε, διαμορφώνει απόψεις. Έτσι, είχα το σθένος να αρνούμαι ρόλους που είχαν ξενική προφορά. Πλέον, το έχω κατακτήσει, οπότε μπορώ να παίζω έναν ρόλο που κάποτε θα είχα απορρίψει, όπως αυτόν του Μαμαντού που υποδύομαι για δεύτερο χρόνο φέτος στο Πέτα τη Φριτέζα.

Όσον αφορά τα γεγονότα στις ΗΠΑ, πρέπει να τονίσουμε ότι ο George Floyd δεν είναι το μοναδικό θύμα αστυνομικής βίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια, υπάρχουν αμέτρητα θύματα και ο θάνατος του πιστεύω ότι έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Δυστυχώς, αυτό που περάσαμε όλοι με τον COVID έχει αλλάξει την υπόσταση μας. Η ανάγκη μου να δημιουργήσω κάτι νέο με παρακίνησε να ανοίξω το wine bar Phoenix, στην Ερατοσθένους, στο Παγκράτι. Εγώ και η ομάδα μου, η Φραντζέσκα και η Σελίνα, είχαμε την ανάγκη να αναγεννηθούμε μέσα από τις στάχτες μας. Για αυτό το είπαμε Phoenix.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved