Νίκος Κοκλώνης: «Με απέλυσαν και βρέθηκα στο μηδέν, ταπί»
Showbiz

Νίκος Κοκλώνης: «Με απέλυσαν και βρέθηκα στο μηδέν, ταπί»

Ο Νίκος Κοκλώνης ξέρει να αναγεννιέται από τις στάχτες του και να διεκδικεί αυτό που του αξίζει.

Ο Νίκος Κοκλώνης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για το πως δημιούργησε την AirFastTickets, για το πως βρέθηκε ξαφνικά στο μηδέν, αλλά και για το πώς έκανε το restart.

Πώς έγινε η AirFastTickets.

«Για να φτιάξω την AirFastTickets πήρα δάνειο -μάλιστα από έναν τοκογλύφο- και στην αρχή τίποτα δεν ήταν ρόδινο. Αλλά εμένα, όταν με πιάσει το γινάτι, θα κάνω τα πάντα για να πετύχω αυτό που μου έχει μπει στο μυαλό. Ήθελα η ΑirFast να ξεχωρίσει. Έτσι, έπειτα από πολλή δουλειά, πολλές απογοητεύσεις, πολύ κόπο, η εταιρεία άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία και διεθνώς. Βέβαια, δεν υπολόγιζα -και ήταν λάθος μου- ότι στη δουλειά για να πετύχεις πρέπει να κάνεις συμμαχίες. Ήμουν εντελώς αντίθετος με αυτό. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ήταν στις ΗΠΑ, όπου είχα εγκατασταθεί και εγώ, στη Νέα Υόρκη. Όταν αρνήθηκα να συμμετέχω σε επαγγελματικές ομάδες του ταξιδιωτικού χώρου, ανταγωνιστές κατάφεραν και μου έκλεισαν την άδεια έκδοσης εισιτηρίων για κάποιες χώρες. Από εκεί ξεκίνησε η κρίση που οδήγησε στην καταστροφή. Άρχισαν τα αρνητικά δημοσιεύματα και, για να μη στα πολυλογώ, από εκεί που είχα μια ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση, με τεράστιους τζίρους, βρέθηκα στο μηδέν».

Μπορείς να πεις νούμερα;

«Η εταιρεία έκανε τζίρο 5 εκατ. Τη μέρα. Είχα γραφεία σε 12 χώρες και 1.700 άτομα προσωπικό. Όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα, άρχισα να πουλάω όλα τα προσωπικά περιουσιακά μου στοιχεία -σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφος-, για να κρατήσω την εταιρεία. Δεν άντεξα οικονομικά και τελικά αποφάσισα να την πουλήσω σε Κινέζους επενδυτές, με τον όρο πως θα παρέμενα στη διοίκηση. Βρήκαν ένα παράθυρο στη συμφωνία, με απέλυσαν, έκλεισαν τα γραφεία τους Ευρώπης και βρέθηκα στο μηδέν, ταπί».

Πώς εννοείς τη λέξη «ταπί»;

«Θα σου πω το εξής: μετά την εξαγορά και μέχρι να τακτοποιήσω τους οικονομικές υποχρεώσεις που είχε η εταιρεία στην Ελλάδα, για να αξιοποιήσω το κέρδος μου από την εξαγορά, δεν είχα ούτε ένα ευρώ στην τσέπη για να πάρω το λεωφορείο, να πάω να κάνω ραντεβού. Δεν ήθελα να το αντιληφθούν οι γονείς μου, έτσι ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να δανειστώ χρήματα από εκείνους. Είχα φτάσει σε έναν πάτο συναισθηματικό, ψυχολογικό, επαγγελματικό. Και εκεί ταρακουνήθηκα και είπα: «Μόνος μου έκανα ό,τι έκανα, τώρα μπορώ να το ξαναχτίσω από την αρχή». Είχα αποκτήσει τεράστια επαγγελματική εμπειρία και δεν είχα δικαίωμα να την πετάξω στα σκουπίδια. Είχα κάνει ραντεβού με τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες -τους ο Donald Trump προτού γίνει πλανητάρχης-, ανθρώπους που όχι απλώς τους γνώριζα αλλά κάποιους τους είχα και ως επενδυτές. Ήμουν και πολύ μικρός τότε, 30 χρονών. Ωραίο το δράμα, αλλά έπρεπε να ξαναπάρω τη ζωή μου στα χέρια μου».

Πώς έκανες το restart;

«Μου προτάθηκε να αναλάβω ως σύμβουλος μια εταιρεία online προσφορών, από την οποία πήρα έναν καλό μισθό, ενώ στη συνέχεια ήρθε στα χέρια μου και το οικονομικό μερίδιο μου από την πώληση της Airfast. Ήμουν οκτώ μήνες στην εταιρεία προσφορών όταν έκανα ραντεβού με την Αλκηστη Μαραγκουδάκη, που ήταν τότε διευθύντρια προγράμματος στον ΣΚΑΪ, για μια διαφημιστική συνεργασία. Ούτε που είχε περάσει από το μυαλό μου να κάνω κάτι μπροστά από την κάμερα. Εκεί λοιπόν που κάναμε πλάκα μιλώντας, μου λέει: «Εσύ είσαι για να κάνεις μεσημεριανή εκπομπή, τα λες ωραία». Μέχρι τότε βέβαια όλες οι δημόσιες συζητήσεις μου ήταν σε επιχειρηματικά meetings οπότε, ναι μεν κολακεύτηκα, αλλά δεν «ψήθηκα». Φεύγοντας από εκείνη τη συνάντηση όμως, μου μπήκε μια ιδέα: να κάνω εκπομπή γι' αυτό που ήξερα πολύ καλά, τα ταξίδια. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Celebrity Travel και ξεκίνησε η τηλεοπτική μου διαδρομή. Θυμάμαι, το είχαν προγραμματίσει να μεταδίδεται αμέσως μετά το Survivor, την πρώτη του σεζόν, και το Celebrity Travel χτυπούσε 45άρια! Εγώ πάλι στην αρχή γκρίνιαζα. Έλεγα: «Γιατί με βάζετε τόσο αργά το βράδυ;». Θεωρούσα ότι θα κάνω πάντα αυτά τα νούμερα. Την επόμενη χρονιά με φώναξε ο Γιάννης Λάτσιος να πάω με την εκπομπή στον ΑΝΤ1. Πέρσι πήρα μεταγραφή στο ΟΡΕΝ, το οποίο από την αρχή το πίστεψα πολύ ως μια φρέσκια πνοή στο «κουρασμένο» τηλεοπτικό τοπίο. Ένα πρωτοχρονιάτικο show που κάναμε με τον Γιάννη Πλούταρχο έφερε τα πιο υψηλά νούμερα στο prime time του σταθμού, έτσι πέρσι ήρθε Its show time και φέτος το Just the 2 of us, που τα περισσότερα Σάββατα είναι πρώτη εκπομπή σε τηλεθέαση στη ζώνη της - με πολύ σοβαρό ανταγωνισμό απέναντι», είπε στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved