Κώστας Τουρνάς: «Η ζωή δεν είναι μόνο ρυθμός αλλά και μελωδία»
Showbiz

Κώστας Τουρνάς: «Η ζωή δεν είναι μόνο ρυθμός αλλά και μελωδία»

Ο Κώστας Τουρνάς αποτελεί από μόνος του μια ολόκληρη σχολή, όπου με τους θρυλικούς «ΡοΙΙ», στα 70's έβαλε τη θεμέλιο λίθο στην «pop» και «rock» σκηνή της Ελλάδας.

Σήμερα, μετά από σαράντα χρόνια πορείας, παραμένει διαχρονικός χωρίς να παρεκκλίνει ούτε στο ελάχιστο από το στυλ και τις μουσικές αρχές του.

-Πώς σας φαίνεται η μουσική βιομηχανία σήμερα;

«Βλέπω ελάχιστη συμμετοχή στο «έτσι θέλω και νιώθω, έτσι γράφω», αντίθετα βλέπω πολλές απόπειρες του να «αρέσω, να εντυπωσιάσω, να κάνω επιτυχία». Οτιδήποτε όμως το τραβήξεις από τα μαλλιά, έχει πρόσκαιρο όφελος».

-Σήμερα σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία η τραπ και η ραπ μουσική και καλλιτέχνες όπως ο Snik. Το γνωρίζετε όλο αυτό;

«Το έχω υπόψιν μου, ξέρω χοντρικά τι γίνεται».

-Είναι, πιστεύετε, μια μόδα των καιρών;

«Το ραπ είναι μια μορφή έκφρασης, έτσι το αισθάνεται αυτός που το κάνει, έτσι το κάνει. Στη δική μου αντίληψη, του λείπει αυτό που εγώ γνώρισα και αγάπησα, μια μουσικότητα παραπάνω. Η ζωή μας δεν είναι μόνο ρυθμός αλλά και μελωδία».

-Κάθε χρόνο γίνονται 2-3 talents shows, υπάρχει η δυνατότητα να απορροφηθούν όλα αυτά τα παιδιά;

«Αρχικά κατανοώ γιατί πάνε όλα αυτά τα παιδιά. Οι πόρτες καριέρας είναι ανύπαρκτες, παλαιότερα δεν ήταν έτσι. Υπήρχε μια στοιχειώδης «οργάνωση» και τάξη. Υπήρχαν μια, δυο τρεις πόρτες που πήγαινες να τις χτυπήσεις. Σήμερα οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν τέτοια δυνατότητα και τους έρχεται σαν ευκαιρία το talent show».

-Βοηθάνε όμως επί της ουσίας;

«Η μικρή ιστορία αυτών των προγραμμάτων δεν μας έχει αφήσει πολλούς. Μόνο ελάχιστοι καλλιτέχνες κατάφεραν κάτι. Δεν βρίσκουν δυστυχώς έναν δρόμο μέσα από τα talents shows. Είναι τυχεροί αυτοί που καταφέρνουν και μπαίνουν στο επάγγελμα και μπορούν να συνεχίσουν».

-Ησασταν κριτής στον πρώτο κύκλο του «J2US» πώς σας φάνηκε το φετινό;

«Είδα αποσπασματικά πολύ λίγα σημεία, μια χαρά ήταν».

-Θα θέλατε να πάρετε μέρος ξανά;

«Εξαρτάται τη στιγμή, το από πού έρχεται η πρόταση και τι περιεχόμενο έχει», είπε στο Λοιπόν.

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved