Αγιά Σοφιά: Η Εκμεκτσίογλου στο gossip-tv: Από το πρωί κάνω την προσευχή μου
Showbiz

Αγιά Σοφιά: Η Εκμεκτσίογλου στο gossip-tv: Από το πρωί κάνω την προσευχή μου

Αγιά Σοφιά: Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για την Ορθοδοξία.

Μετά από 86 χρόνια που η Αγιά Σοφιά λειτούργησε ως μουσείο, ο ιστορικός ναός άνοιξε τις πύλες του για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή, στην οποία έδωσε το παρών και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Η αγαπημένη μας μαγείρισσα, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μια γνήσια Κωνσταντινουπολίτισσα, φανερά συγκινημένη και δακρυσμένη, μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv.gr και μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματά της.

Δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει πως από νωρίς το πρωί κάνει την προσευχή της!

«Ό,τι κι αν έχει γίνει είναι η Αγία Σοφία. Εμείς οι Κωνσταντινουπολίτες θα συνεχίσουμε να κάνουμε την προσευχή μας στην Αγία Σοφία και να κοιτάζουμε την Παναγία, η οποία είναι η Παναγία όλων των ανθρώπων.
Το όνομά της είναι αυτό και δεν αλλάζει.
Θα είχα τρομοκρατηθεί αν άλλαζε το όνομα. Τώρα θα συνεχίσουμε να κάνουμε την προσευχή μας εκεί. Ήταν είναι και θα είναι η Αγία Σοφία», μας είπε αρχικά.

«Εγώ σήμερα από νωρίς το πρωί έκανα την προσευχή μου. Βρίσκομαι στη Χίο και είχα πάει στο " δίδυμο αδερφάκι" της Αγίας Σοφίας για να προσευχηθώ, στη Νέα Μονή Χίου. Ήμουν και είμαι πολύ συγκινημένη αυτή τη στιγμή. Ήμουν στο βουνό μέχρι τώρα, προσευχόμουν στο εκκλησάκι, τώρα κατέβηκα και επέστρεψα στο ξενοδοχείο», δήλωσε αποκλειστικά στο gossip-tv.gr η Μαρία Εκμεκτσίογλου φανερά συγκινημένη με κόμπο στη φωνή της και συνέχισε:

«Όποτε βρω ευκαιρία θα πάω στην Αγία Σοφία. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε και να προσευχόμαστε κάτω από τα φτερά των αγγέλων».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved