Νίκος Πουρσανίδης: «Νιώθω πολύ τυχερός που έχω ζήσει τέτοια, σπάνια εμπειρία!»
Showbiz

Νίκος Πουρσανίδης: «Νιώθω πολύ τυχερός που έχω ζήσει τέτοια, σπάνια εμπειρία!»

Πρόσφατα, ο Νίκος Πουρσανίδης άνοιξε τα φτερά του και στο εξωτερικό. 

Υποδύεται έναν Βυζαντινό στρατηγό, στη μεγαλύτερη και ακριβότερη παραγωγή που έχει γυριστεί ποτέ στο Ιράν.

Πρόκειται για την τηλεοπτική σειρά «Σαλμάν Φαρσί», που σκηνοθετεί ο διάσημος Ιρανός σκηνοθέτης Νταβούντ Μιρμπακερί, ένας πραγματικός σταρ στη χώρα του και γενικά στη Μέση Ανατολή, ο οποίος φημίζεται για τις επικές παραγωγές που γυρίζει με τα «αστρονομικά» μπάτζετ. Δείτε τι είπε ο Έλληνας ηθοποιός γι' αυτή τη συνεργασία...

- Τι εντυπώσεις κρατάτε από τη συμμετοχή σας στην τηλεοπτική σειρά, ιρανικής παραγωγής, «Σαλμάν Φαρσί»;

«Είναι από τις πιο σημαντικές δουλειές που έχω κάνει. Μια υπερπαραγωγή χολιγουντιανών διαστάσεων, με αισθητική και αντιμετώπιση arthouse ταινίας. Συν του ότι είναι μια σειρά που διαδραματίζεται στην εποχή του Βυζαντίου. Νιώθω πολύ τυχερός που έχω ζήσει μια τέτοια, σπάνια εμπειρία!».

- Οι συνθήκες των γυρισμάτων;

«Γυρίζαμε στην έρημο του νησιού Κεσμ, στα Στενά του Ορμούζ, στον Περσικό Κόλπο, με υπερβολική ζέστη. Εγώ φορούσα πανοπλία με σπαθί, όπλα και ένα ψεύτικο τομάρι λύκου, που όλα μαζί ζύγιζαν γύρω στα είκοσι κιλά. Και κάποιες φορές έπρεπε, επιπλέον, να οδηγώ ένα άρμα με δύο άλογα. Από το σκηνοθέτη, την παραγωγή, τους εκπαιδευτές στα άλογα, τους μακιγιέρ και το ενδυματολογικό, όλοι με έκαναν να θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

- Ο ρόλος σας;

«Υποδύομαι τον Βυζαντινό στρατηγό που ήταν αρχηγός των Πρασίνων στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης και, μαζί με την επίλεκτη αυτή ομάδα, έφευγε στις άκρες της αυτοκρατορίας για να υπερασπιστεί τα σύνορα της. Το υπέροχο είναι ότι μέσα στη χρονιά, που θα ξαναγυρίσω, θα υποδυθώ άλλο ρόλο. Έπειτα από την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε, ο σκηνοθέτης μου ζήτησε να επιστρέψω στη σειρά με άλλο ρόλο, για τον οποίο θα υποστώ ριζική αλλαγή. Φυσικά δέχτηκα με μεγάλη χαρά και προσμονή νια το πώς θα είναι τα επόμενα γυρίσματα».

- Για τις ανάγκες του ρόλου τι διδαχτήκατε;

«Είχα μια επαφή με την ιππασία, αλλά εκεί έφτασα πολύ γρήγορα σε άλλο επίπεδο, καθώς έμαθα να οδηγώ άρμα με δύο άλογα. Απίστευτη αίσθηση!

Η επαφή με τα άλογα είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού που έζησα και ήρθα πολύ κοντά με τους δασκάλους μου, οι οποίοι είναι κάποιοι από τους πιο σημαντικούς εκπαιδευτές και κασκαντέρ στη Μέση Ανατολή. Από μόνος μου έμαθα κάποια περσικά, γιατί ήρθα πραγματικά κοντά με αρκετούς από την παραγωγή, με τους οποίους μιλάμε σχεδόν καθημερινά», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved