Kατερίνα Διδασκάλου: «Ο κόσμος διψάει για θέατρο»
Showbiz

Kατερίνα Διδασκάλου: «Ο κόσμος διψάει για θέατρο»

Στο θέατρο η Κατερίνα Διδασκάλου μεταμορφώνεται σε Ερατώ στον θεατρικό μονόλογο «Η πόρνη από πάνω».

Η Κατερίνα Διδασκάλου μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί, για την ηρωίδα που υποδύεται, ενώ ανέφερε τι δε θα ξεχάσει ποτέ πριν κλείσουν τα θέατρα λόγω κορονοϊού.

Παράλληλα έχετε και την περιοδεία της παράστασης «Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη, ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 2012. Τι έχει αυτό το έργο που μετά από τόσες σεζόν ακόμη κινεί το ενδιαφέρον πρωτίστως σε εσάς;

«Το έχω λατρέψει από την πρώτη στιγμή που το διάβασα. Ηταν έρωτας με την πρώτη ανάγνωση. Το μεγάλο προνόμιο που έχει ένας ηθοποιός όταν ο κόσμος του δίνει την πολυτέλεια και τη δυνατότητα να κάνει για τόσα χρόνια μια παράσταση, είναι ότι σου δίνεται πλέον η ευκαιρία να το κάνεις τελείως δικό σου. Είναι συγκλονιστικό όταν συμβαίνει. Οσο για το τι βρίσκει το κρίνο σε αυτό, θεωρώ ότι ο συγγραφέας έχει κατορθώσει να γράψει ένα κλασικό έργο. Μιλάει σε όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτων οικονομικού ή κοινωνικού επιπέδου και είναι τεράστιο το εύρος των θεατών που το παρακολουθούν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως λίγο πριν κλείσουν το θέατρα λόγω κορονοϊού οι θεατές έρχονταν με μάσκες, αυτές τις λευκές που λαμπυρίζουν, και έβλεπα πάνω από τη σκηνή πόσοι ήταν στην πλατεία».

Η ηρωίδα του έργου, η Ερατώ, είναι μια γυναίκα μεγαλωμένη στην επαρχία, που φεύγοντας από το σπίτι του πατέρα της για να σωθεί όπως νόμιζε, βρέθηκε στο σπίτι του συζύγου της να αναπαράγει όλα τα στερεότυπα από τα οποία ποθούσε να ξεφύγει. Ζει με υπομονή και στωικότητα στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη και σοκάρεται γιατί αντιλαμβάνεται ότι η ίδια δεν έχει ζήσει.

«Στην αρχή βέβαια σοκάρεται γιατί ο άντρας της είναι ένας διεφθαρμένος αστυνομικός ο οποίος τη σιγοντάρει και δεν λέει τίποτα. Ομως η Ερατώ ανακαλύπτει σιγά-σιγά ότι αυτή η γυναίκα της ανοίγει καινούριους δρόμους γιατί την κάνει να συνειδητοποιήσει συγκεκριμένα πράγματα όπως ότι ο φόβος την κρατάει δέσμια. Παρακολουθεί τη ζωή της περιθωριακής γυναίκας που μένει από πάνω, από τους ήχους που κατεβαίνουν στο διαμέρισμα της, Και όχι μόνο περιορίζει τον φόβο της αλλά απαλλάσσεται από αυτόν. Η παράσταση αυτή μιλάει πολύ στον κόσμο. Οι εξομολογήσεις που ακούω μπορούν να χωρέσουν σε ολόκληρο βιβλίο. Μόλις διάβασα το κείμενο για πρώτη φορά περίμενα ότι θα έχει επιτυχία, αλλά δεν κρύβω ότι δεν είχα φανταστεί ότι θα συνέβαινε σε τέτοιο βαθμό».

Χάρη στη μετρημένη και εύστοχη καθοδήγηση του σκηνοθέτη Σταμάτη Πατρώνη και την ερμηνεία σας, ο θεατής δεν λυπάται την Ερατώ. Εχει κουράγιο και δύναμη να αντέχει τα Βάσανα της ζωής με χιούμορ.

«Το καταπληκτικό είναι πως με αυτή την παράσταση ο κόσμος γελάει. Μάλιστα απέκτησα και τα τερτίπια των κωμικών ηθοποιών, τις παύσεις που κάνουν για να εκτονωθεί το γέλιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκοπό να κάνω θέατρο το καλοκαίρι. Οταν όμως μου πρότειναν αυτή τη μικρή περιοδεία δεν μπορούσα να πω όχι. Ο κόσμος διψάει για θέατρο και πρέπει να πούμε, επειδή είναι δύσκολη εποχή, ότι τηρούνται αυστηρά όλες οι προδιαγραφές».

Ολοι όσοι έχουν δει την παράσταση δηλώνουν ότι η ερμηνεία σας είναι τόσο απλή, μα τόσο γεμάτη και τόσο πλούσια σε συναισθήματα που καθηλώνει. Αυτό σας γεμίζει ακόμη περισσότερη ευθύνη απέναντι στο κοινό;

«Προσπάθησα να δικαιώσω αυτό το κείμενο και την ηρωίδα την οποία, αν και αρχικά φαίνεται αδύναμη, τη λάτρεψα. Δεν έχει καμία σχέση με κανένα τηλεοπτικό χαρακτήρα που έχω κάνει μέχρι σήμερα», είπε στο tv 24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved