Mάρκος Σεφερλής: «Ξαναγεννιέμαι μέσα από το θέατρο»
Showbiz

Mάρκος Σεφερλής: «Ξαναγεννιέμαι μέσα από το θέατρο»

Ο Μάρκος Σεφερλής έχει ένα φανατικό κοινό που το ακολουθεί σε ότι και να κάνει.

Ο Μάρκος Σεφερλής σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για το πώς διατηρεί το κέφι του στη σκηνή μετά από μία δύσκολη μέρα, ενώ αποκάλυψε ποιο είναι το πιο συγκινητικό μήνυμα που έχει λάβει.

Σε μια δύσκολη μέρα, πώς διατηρείτε το κέφι σας στη σκηνή;

«Σε μια δύσκολη μέρα ανυπομονώ να πάω στο θέατρο για να γίνει η μέρα μου εύκολη. Είναι η ψυχοθεραπεία μου το θέατρο. Εκείνη τη στιγμή μεταμορφώνομαι. Βγαίνω γιατί είναι ανάγκη δική μου να περάσω καλά πάνω στη σκηνή και να κάνω και τον κόσμο να γελάσει. Είναι η ζωή μου το θέατρο. Ξαναγεννιέμαι μέσα από αυτό. Είναι μια διαδικασία που είναι πλέον ένα με μένα. Περιμένω πώς και πώς να ανέβω πάνω στη σκηνή. Είναι ένα παιχνίδι για μένα και όπως ένα παιδί δεν βαριέται ποτέ και δεν κουράζεται να παίζει, έτσι είμαι κι εγώ. Άσε με πάνω στη σκηνή ώρες ατέλειωτες».

Σας αρέσει ο αυτοσχεδιασμός και είναι κάτι που κάνετε συχνά στις παραστάσεις σας. Σας έχει ξαφνιάσει κάποιο άτομο που παίξατε μαζί με δικό του αυτοσχεδιασμό;

«Βεβαίως. Σε παραστάσεις πιο παλιά. Σε παραστάσεις με ηθοποιούς όπως ο Κώστας Βουτσάς και ο Σωτήρης Μουστάκας, με τους οποίους είχα την τιμή και τη χαρά να παίξω. Πραγματικά γελούσα πάρα πολύ! Δεν γελάω εύκολα, αλλά αν με πιάσει νευρικό γέλιο, δεν μπορώ να σταματήσω. Και ο Κώστας Βουτσάς και ο Σωτήρης Μουστάκας με έκαναν και γέλαγα πάνω στη σκηνή. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι λες κάτι και πέρα από το κοινό γελάει και ο συμπρωταγωνιστής σου. Είναι μια γλυκιά ικανοποίηση. Πολλές φορές παίζω κι εγώ με την αντοχή τους και τους ιντριγκάρω. Αρχίζω να τους λέω διάφορα και περιμένω να δω πόσο θα αντέξουν! Το έκαναν και οι παλιοί, εγώ το κάνω κατά κόρον, αλλά από την άλλη είναι και κάτι που ο κόσμος αγαπάει πάρα πολύ, γιατί καταλαβαίνει ότι είναι αυθόρμητο. Βλέπει ότι είμαστε μια παρέα που τους κάνουμε να γελάσουν. Δεν είμαστε ηθοποιοί που κάποιος μας πλήρωσε και μας ανάγκασε να ανέβουμε πάνω να κάνουμε τους κωμικούς. Όλο αυτό το κλίμα μετατρέπεται σε μια οικογενειακή, φιλική ατμόσφαιρα και αυτό είναι νομίζω που κάνει και τη διαφορά στις παραστάσεις μας. Αρέσει αυτό στον κόσμο και σπάει την απόσταση ανάμεσα σε εμάς και το κοινό».

Ποιο είναι το πιο συγκινητικό μήνυμα που έχετε λάβει;

«Είναι πολλά και είναι κυρίως από παιδιά που έχουν κάποια αναπηρία. Είναι παιδιά που περνάνε πάρα πολύ δύσκολα, παρ' όλα αυτά από ό,τι μου λένε και οι γονείς τους είμαι το βάλσαμο τους. Έρχονται στο θέατρο και μου λένε «είσαι η παρηγοριά μου, όλη μέρα σε βλέπω και γελάω». Εκεί τι να πεις; Όταν μπορείς να χαρίσεις το γέλιο σε αυτούς τους ανθρώπους, όλα τα άλλα είναι περιττά».

Τι το ξεχωριστό σας προσφέρει το παιδικό θέατρο;

«Κατ' αρχάς έχω μεγάλο παιδικό φανατικό κοινό, το οποίο έρχεται και βλέπει και τις παραστάσεις που είναι για όλη την οικογένεια. Νομίζω ότι οφείλω σε αυτά τα παιδιά και έργα που να είναι αμιγώς παιδικά. Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι μοναδική. Μου δίνουν τόση ενέργεια, τόση αγάπη. Όταν ακούς παιδικό γέλιο από κάτω και όταν λες αστεία που απευθύνονται μόνο σε παιδιά και τα βλέπεις να ξεκαρδίζονται, δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση, ικανοποίηση για έναν ηθοποιό. Όταν ακούς τα παιδιά να γελάνε με αυτό που έχεις φτιάξει και να παίρνουν παράλληλα τα μηνύματα για το περιβάλλον, για τη φιλία, για την οικογένεια, για την ανθρωπιά, νομίζω ότι είναι ένα έργο που επιτελείς και που το οφείλεις και στην κοινωνία. Γιατί τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα γίνουν ενεργά μέλη μιας κοινωνίας. Άρα, το να έχεις βάλει κι εσύ ένα λιθαράκι να διαμορφώσεις το χαρακτήρα τους, είναι πολύ σημαντικό», είπε στο 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved