Δωροθέα Μερκούρη: «Έχω πονέσει ανθρώπινα, δεν υπάρχει ζωή χωρίς πόνο»
Showbiz

Δωροθέα Μερκούρη: «Έχω πονέσει ανθρώπινα, δεν υπάρχει ζωή χωρίς πόνο»

Η Δωροθέα Μερκούρη κατάγεται από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Η Δωροθέα Μερκούρη μίλησε για τις δύο πατρίδες της, για το αν οι Έλληνες είναι πιο ευγενείς σε σχέση με ανθρώπους του εξωτερικού, ενώ αποκάλυψε τι έχει φέρει πόνο στη ζωή της.

-Σου αρέσει να μιλάς στον πληθυντικό...

«Ο πληθυντικός είναι ωραίος, δείχνει σεβασμό κι αμέσως ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντι μου, αποκτά μια άλλη αυτοπεποίθηση. Βλέπω ότι τους αρέσει όταν τους μιλάω στον πληθυντικό, ενώ μερικοί εντυπωσιάζονται. Πρόσφατα ήρθε κάποιος να φτιάξει κάτι στο σπίτι μου και μου είπε ότι εντυπωσιάστηκε που του μιλούσα στον πληθυντικό».

-Μιλάς σε όλους στον πληθυντικό;

«Μου αρέσει να μιλάω στον πληθυντικό, βοηθάει και τη σχέση στην αρχή. Μου αρέσει η ευγένεια, είμαι οπαδός της».

-Κατάγεσαι από την Ιταλία και την Ελλάδα.

«Έχω γεννηθεί στην Ιταλία, κι έχω μεγαλώσει εκεί, ήρθα στην Ελλάδα έφηβη, έπειτα ξανάφυγα, ενώ έμεινα και 15 χρόνια στην Αμερική. Αργότερα ήμουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, θεωρώ ότι έχω δύο πατρίδες».

-Οι Έλληνες είναι ευγενείς, σε σχέση με τους ανθρώπους του εξωτερικού;

-Δε θα ήθελα να κρίνω, έχω γνωρίσει ευγενείς κι αγενείς ανθρώπους παντού, σε όλο τον κόσμο, δεν έχει σχέση με την ταυτότητα των ανθρώπων. Γενικά, σε όλο τον πλανήτη, λείπει η ευγένεια. Ζούμε σε μια εποχή όπου η ευγένεια λείπει απ' όλους του λαούς, δυστυχώς, αυτό παρατηρώ. Οι δυσκολίες που ζούμε, έχουν φέρει τον άνθρωπο σε σημείο να ξεχνάμε και τα πιο βασικά. Δεν δικαιολογείται να μην είσαι ευγενικός επειδή περνάς δύσκολα ή έχεις προβλήματα, γιατί όλοι έχουν κι όλοι υποφέρουν με το δικό τους τρόπο. Όλοι έχουν κάτι που τους φέρνει πόνο, γιατί ο πόνος είναι μέσα στη ζωή, αλλά δεν σημαίνει ότι θα είμαι αγενής επειδή δεν θα είμαι καλά».

-Τι σου έφερε πόνο, σε κάποια συνθήκη ζωής την οποία βίωσες;

«Δεν είχα ιδιαίτερα καλή σχέση με τον πόνο. Έχω πονέσει, αλλά ευτυχώς, πάντα κάτι κάνω και φεύγω απ' αυτό. Έχω πονέσει ανθρώπινα, δεν υπάρχει ζωή χωρίς πόνο», είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved