Μάγεψε η Φωτεινή Δάρρα στους Δελφούς! (photos)
Showbiz

Μάγεψε η Φωτεινή Δάρρα στους Δελφούς! (photos)

Στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και συγκεκριμένα στην Ρωμαϊκή Αγορά, βρέθηκε η Φωτεινή Δάρρα μαζί με την ορχήστρα της σε μια συναυλία που μάγεψε το κοινό, τόσο όσους την παρακολούθησαν από κοντά, όσο και τους χιλιάδες από την επίσημη σελίδα της στο Facebook καθώς και την επίσημη σελίδα του Δήμου Δελφών

Η Φωτεινή Δάρρα δημιούργησε αμέσως κατανυκτική ατμόσφαιρα ερμηνεύοντας το «Με το λύχνο του άστρου» από το Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη.

Το κοινό καταχειροκρότησε την έναρξη και στη συνέχεια παρασύρθηκε από τις υπέροχες ερμηνείες της σε ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο με τραγούδια εμβληματικά και αγαπημένα σε όλους.

Μαρίνα, Φαίδρα, Στάλσιμο, Νύχτα μαγικιά, Πάμε ξανά στα θαύματα, Cancao do Mar, Spente le stele, Rien de rien… όλα τους διαχρονικά τραγούδια της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Η διαδικτυακή παρουσίαση ήταν ονειρική, με χιλιάδες θεατές να παρακολουθούν τη συναυλία που εξέπεμψε σε απευθείας μετάδοση (live streaming) από τον Ομφαλό της Γης!

Η Φωτεινή Δάρρα είπε: «Ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα! Τραγούδησα στους Δελφούς και ένιωσα την μοναδική ενέργεια του ιερού αυτού τόπου να με διαπερνάει. Δεν ήταν ένα απλό live. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στην πορεία μου.

Είμαι πολύ ευτυχισμένη που ο Δήμος Δελφών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας επέλεξαν εμένα και τους μουσικούς μου να παίξουμε αυτή την ειδυλλιακή βραδιά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Ήταν ταυτόχρονα μια πρωτόγνωρη εμπειρία σε τόσο δύσκολες εποχές να βλέπω την δίψα των ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά μας να παρακολουθήσουν τη συναυλία μας. Είμαι διπλά χαρούμενη που αυτό καταγράφηκε σε ένα γύρισμα με έξι κάμερες και drone που έδειξε όλη την μαγεία της ευρύτερης περιοχής των Δελφών.

Θα μου μείνει αξέχαστη αυτή η βραδιά! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, τον συνεργάτη του κ.Νίκο Κατσικούλη και φυσικά στην Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Νάνσυ Ψάλτη.»

«Το φως του πολιτισμού ταξίδεψε μέσα από τη Ρωμαϊκή Αγορά και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών σε όλο τον κόσμο. Ήταν μια εξαιρετική συναυλία που πραγματοποιηθηκε με μεγάλη επιτυχία από τη Φωτεινή Δάρρα και την ορχήστρα της», δήλωσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.

Η ερμηνεύτρια ευχήθηκε στο τέλος τραγουδώντας: «Στα ίδια μέρη να ξαναβρεθούμε» και το κοινό χειροκρότησε δυνατά όλους τους συντελεστές!

Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά που παραχωρήθηκε ο χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς για συναυλία. Επίσης το γεγονός ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την υγειονομική προστασία των θεατών-ακροατών.

Στις 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αισχυλείων η Φωτεινή Δάρρα θα βρεθεί μαζί με τον Γιώργο Παπαχριστούδη για ένα μοναδικό πιάνο-φωνή σε έναν ακόμα αρχαιολογικό χώρο, αυτόν της Ελευσίνας.

Δείτε φωτογραφίες από την υπέροχη βραδιά:

Συμμετείχαν:

Πιάνο και ενορχήστρωση: Γιώργος Παπαχριστούδης

Ακουστικό μπάσο: Χάρης Κελλάρης

Τρομπέτα: Απόστολος Καλογιάννης

Τρομπόνι: Γιάννης Αρβανιτάκης

Κρουστά: Αντώνης Γερογιάννης

Ήχος: Δημήτρης Χωριανόπουλος, Γιάννης Μανιατάκος

Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

Σκηνοθεσία: Στέφανος Παπαδόπουλος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved