Βίωσαν το θαύμα και η πίστη τούς άλλαξε τη ζωή - Σπάνιες εξομολογήσεις (pics)
Showbiz

Βίωσαν το θαύμα και η πίστη τούς άλλαξε τη ζωή - Σπάνιες εξομολογήσεις (pics)

Δεν είναι λίγοι οι celebrities της ελληνικής showbiz οι οποίοι στο παρελθόν κινδύνευσαν σοβαρά με τη ζωή τους, ενώ βίωσαν το μεγάλο θαύμα.

Άνθρωποι από το χώρο της μουσικής και του θεάματος έχουν αναφερθεί δημοσίως στις πιο σκοτεινές αλλά και περίπλοκες περιόδους της ζωής τους. Το απόλυτο "θαύμα" όπως το χαρακτηρίζουν, ήταν κι αυτό που τους έκαναν να στραφούν στο Θεό, εκδηλώνοντας με κάθε τρόπο την βαθιά τους πίστη.

Το περιοδικό "Λοιπόν" ετοίμασε ένα αφιέρωμα με σπάνιες εξομολογήσεις των celebrities, από τα όσα δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους.

Νίκος Κουρκούλης

Η ζώνη της Αγίας Άννας.

Έχουν παρέλθει 18 ολόκληρα χρόνια, αλλά ο τραγουδιστής δεν ξεχνά εκείνες τις μέρες του 2002, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας: Κανονίζει ταξίδι για τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να τον χειρουργήσει ειδικός γιατροός, αλλά πριν από αυτό ψάχνει τον εαυτό του και την ελπίδα στο περιβόλι της Παναγιάς το 'Αγιο Όρος. Ο ίδιος δεν θεωρεί σύμπτωση ότι συναντήθηκε στο καράβι για τη Δάφνη με το γιατρό που επρόκειτο να τον χειρουργήσει. Στη Σκήτη της Αγίας Άννας, κατόπιν, προσκύνησε, έπειτα από παρότρυνση μο­ναχού, τη ζώνη της Αγίας. Η ένταση ήταν τέτοια, που γονάτισε για να ελαφρύνει, όμως αυτό δεν συνέβη. Λιποθύμησε και συνήλθε έπειτα από άνω του ενός τετάρτου. Ξεκίνησε το κλάμα, διότι γνώριζε ότι θα σωζόταν. Τη Δευτέρα του Πάσχα εκείνου του έτους επέ­στρεψε στην Αθήνα και όταν έκανε τον τρίτο κύκλο των εξε­τάσεων, βγήκαν πεντακάθαρες.

Συνδεδεμένος με τις καλοκαιρινές διακοπές, ο Αύγουστος περιέχει στον πυρήνα του, ακριβώς στο κέντρο του, μία από τις πιο εμβληματικές μέρες της χριστιανοσύνης. Η Κοίμησης της Θεοτόκου, στις 15 του μήνα, μπο­ρεί να έχει παρέλθει, αλλά ο συμβολισμός της, ειδικά τη φετινή χρονιά, παραμένει ισχυρός, δηλαδή δεν κλείνεται σε χρονικό περιθώριο.Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που αυτήν τη μέρα ευχαριστούν την Παναγία για τη ζωή τους.

Άντζελα Δημητρίου

«Φοβόμουν ότι θα χάσω το παιδί μου»
Δεν είναι μόνο ηθική η πίστη της τραγουδίστριας, η οποία τη συνεπαίρνει σε βάθος αλλά η ίσχυε της έχει προκύψει και βιωματικά. Η «Λαίδη» αναφέρεται όποτε ερωτάται σε δύο καταστάσεις που έχει βιώσει, τη μία εμμέσως και την άλλη άμεσα: «Πιστεύω βαθιά στην Παναγία και στον Χριστό. Με έχουν σώσει πάρα πολλές φορές και θα συνιστούσα σε πολύ κόσμο -ιδιαίτερα στους νέους- να πηγαίνουν να μιλούν σε έναν πνευματικό. Όταν σκοτώθηκε ο αδελφός μου σε τροχαίο και τρεις μήνες μετά πέθανε ο πατέρας μου, έπαθα μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Άρχισα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει
Θεός. Και τότε εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου η Παναγία.

Μου εμφανίστηκε σαν μια μαυροντυμένη γυναίκα με μαντίλι στο κεφάλι και μου μίλησε». Σε ό,τι αφορά την ίδια, όταν κυοφορούσε την κόρη της, Όλγα, η κατάσταση για το έμβρυο ήταν πολύ δύσκολη. Η Δημητρίου υποστήριξε ότι η Παναγία εμφανίστηκε ξανά μπροστά της και την καθησύχασε: «Η κατάσταση της υγείας μου ήταν πολύ κρίσιμη. Φοβόμουν ότι θα χάσω το παιδί μου. Τελικά, παρουσιάστηκε η Παναγία μπροστά μου και το παιδί μου ζει. Επικαλέστηκα τη βοήθεια της. Ξαφνικά εμφανίστηκε μια σκιά μπροστά μου, με άγγιξε στην κοιλιά και μου είπε, "μη φοβάσαι" κι έφυγε. Την επόμενη μέρα πήγα στο γιατρό και δεν είχα πρόβλημα».

Τάμτα

Το πνεύμα των Χριστουγέννων

Δεν χρειάστηκε να... διαδηλώσει την πίστη της η Τάμτα για να αναδειχθεί το μέγεθός της. Μέσω της περιγραφής για ένα αυτοκινητικό ατύχημα που είχε, κατά την οποία ανέφερε ότι συνέβη Χριστού­γεννα γίνεται άνετα κατανοητό ότι μόνο μεταφυσική μπορεί να είναι η εξήγηση για το πως δεν έγινε δυστύχημα: «Πριν από μερικά χρόνια, Χριστούγεννα, είχα ένα πολύ σοβαρό ατύχημα την ώρα που πήγαινα να τραγουδήσω. Το αμάξι έκανε τρείς τούμπες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Όσοι είδαν το ατύχημα ήταν σίγουροι ότι ο οδηγός είχε σκοτωθεί. Με έβγαλαν από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Δεν είχα ούτε γρατζουνιά στο σώμα μου. Πήγα στο μαγαζί και τραγούδησα κανονικά».

Μάγδα Τσαγγάνη

Το ατύχημα και ο καρκίνος

Σκληρό καρύδι, η ίδια και η πίστη της σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη φορά που η Μάγδα Τσαγγάνη κινδύ­νεψε να χάσει τη ζωή της ήταν σε ένα ατύχημα στην ηλικία των 7.
Η ηθοποιός έχει ορισμένες αναμνήσεις που συγκροτούν ένα συγκλονιστικό ψηφιδωτό από το αυτοκινητικό: «Είδα την τελευταία στιγμή ένα αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω μου. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Το επόμενο που θυμάμαι είναι τον πατέρα μου από πάνω μου στο νοσοκομείο που έκλαιγε. Έκλαιγε από τη χαρά του που έζησα, αφού οι γιατροί με θεωρούσαν κλινικά νεκρή. Ζω από θαύμα και το χρωστάω στην Παναγία. Είναι όμως μια ιστορία που δεν θέλω να φέρνω στη μνήμη μου». Σε ό,τι αφορά τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού, το 2009, είχε αποδώσει τη θεραπεία της στον Άγιο Νε­κτάριο. «Όταν έκανα χημειοθεραπεία στο υπόγειο του 'Ίασώ", είχα από τη μία μεριά μια φρυγανίτσα και από την άλλη την εικόνα του Αγίου. Προσευχόμουν και ένιωθα να παίρνω δύναμη. Ο Άγιος Νεκτάριος είναι για εμάς ο παππούς μας, ο άνθρωπος μας» Όταν πήγαινα στο μοναστήρι και βλέπω άλλον κόσμο, λέω, "τι θέλουν αυτοί στον παππού μου, μόνο εγώ θα προσκυνήσω"».

Άγγελος Πυριόχος

Βγήκε ζωντανός από αεροπορικό

Είναι γνωστή η ιστορία του ηθο­ποιού, που ταξίδεψε το 1989 με ένα μονοκινητήριο Τσέσνα μαζί με το σκηνοθέτη Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλο. Ο κινητήρας παρου­σίασε βλάβη και το αεροπλάνο συνετρίβη όταν στην ορεινή Λακωνία. Ως εκ τούτου, ο ζων Πυριόχος έχει κάθε δικαίωμα να διατείνε­ται την ύπαρξη μιας ανώτερης και καθοριστικής δύναμης: «Αν δεν πιστεύω εγώ στα θαύματα που γλίτωσα από του Χάρου τα δόντια, τότε ποιος θα πιστέψει;».

Πέγκυ Τρικαλιώτη

Μάνα πέρα από κάθε πιθανότητα
Όταν αντικρίζει την 8χρονη, πλέον, κόρη της, η Πέγκυ Τρικα­λιώτη πιθανότατα σκέφτεται εξίσου τη γέννηση της και τις μηδαμινές πιθανότητες που της είχαν δώσει οι γιατροί για να γίνει μητέρα.

Η 49χρονη ηθοποιός είναι ξεκάθαρη όταν καθορίζει την κύηση πέρα από τα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά. «Καταρχάς έμεινα έγκυος από θαύμα. Επίσης και σε μεγάλη ηλικία. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, πάντα ήθελα ένα παιδί. Κι ακόμη, είχα μία πορεία μέχρι τότε. Ένιωθα, λοιπόν, μια εσωτερική ηρεμία, ότι με κάποιον τρόπο θα μπορέσω να επανέλθω. Δεν ξέρω πώς θα το βίωνα αν αποκτούσα παιδί στα 25 μου», είχε πει σε συνέντευξη της στη «Real».

Ειρήνη Μερκούρη

«Ο Άγιος Δαυίδ μου είπε "ξύπνα"»

«Θα ακουστεί παράλογο, όμως πάντα γίνονται θαύματα και το πιστεύω». Αυτά τα λόγια ήταν ο επίλογος της πρώην τραγουδίστριας στην ιστο­ρία που περιέγραψε και η οποία είναι ασφαλές να χαρακτηριστεί «συγκλονιστική». Το 2013, μάλιστα, η ίδια είχε ακουστεί ότι είχε ασπαστεί το μοναχισμό, αλλά αυτό αποδείχθηκε φήμη, καθώς το 2018, με παράπονο, εξομολογήθηκε ότι δεν είχε τη δύναμη, τουλάχιστον από τότε, να το κάνει. Η Ειρήνη Μερκούρη στάθηκε στον Άγιο Δαυίδ, τον οποίο συνάντησε στο όνειρο της: «Είχα έναν πόνο γύρω στις δέκα μέρες και κάτι. Δεν άντεχα άλλο και πήγα στο νοσοκομείο. Με κράτησαν αρχικά δύο μέρες όπου έκανα εξετάσεις, από γαστροσκόπηση μέχρι ό,τι άλλο φανταστείς. Έμενε μία μόνο εξέταση την οποία έκανα και έπρεπε να μπω στο χειρουργείο. Παραδόθηκα εκείνη τη στιγμή στον Χριστό και γι' αυτό είμαι αυτή τη στιγμή εδώ.

Πιστεύω ότι η πίστη μου με έσωσε, θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς. Με βοήθησαν πάρα πολύ ψυχολογικά. Όσο θα ζω δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό που πέρασα γιατί πραγματικά έφτασα στο τέλος.Ένιωσα ότι φτάνω στο τέλος. θέλω να πω για τον Άγιο Δαυίδ. Λίγο πριν μπω στο χειρουργείο είχα την εικόνα του. Αφού έκανα το χειρουργείο που κράτησε τρεις ώρες και αφού κοιμάμαι από την κούραση και τη νάρκωση, έρχεται κάποιος στο όνειρο μου που είναι ο Άγιος Δαυίδ και μου λέει "ξύπνα"».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved