Θανάσης Κουρλαμπάς: «Έχω θυσιάσει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου»
Showbiz

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Έχω θυσιάσει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου»

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που δεν τους χαρίστηκε τίποτα και πίσω από κάθε ρόλο τους κρύβεται αρκετή δουλειά.

Ο ηθοποιός με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης του, εξομολογείται στο «Μytvν» τη σημαντικότητα των αδελφικών του φίλων στη ζωή, καθώς επίσης κα τις θυσίες που έχει κάνει για να συνδυάζει τη δουλειά με την οικογένεια.

Τι ρόλο παίζει η φιλία στη ζωή σου;
«Εγώ έχασα τον πατέρα μου στην τρυφερή ηλικία των 15 χρόνων και μου έλειψε το αντρικό πρότυπο. Όμως, σε έναν μεγάλο βαθμό, το αντικατέστησα με τους πολύ σημαντικούς, αδελφικούς φίλους που απέκτησα στην εφηβεία: τον Νίκο, τον Γιώργο, τον Χάρη και τον Σπύρο. Οι φίλοι μου μου κάλυψαν μεγάλα κενά και μου έδωσαν τη δυνατότητα να αναπτύξω τον εαυτό μου σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, δοσίματος και φιλίας, Δεν σου κρύβω ότι αισθάνομαι τυχερός που παίζω σε ένα έργο για την αντρική φιλία, που είναι κάτι που το έχω ζήσει και το έχω απολαύσει σε μεγάλο βαθμό».


Ποιο είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που περνάει για εσένα το έργο;
«Το πιο σημαντικό στη ζωή, στη φιλία και στις ανθρώπινες σχέσεις είναι να κάνεις ένα βήμα πίσω την ώρα που συμβαίνουν τα πράγματα, δίνοντας χώρο και χρόνο πρώτα στον εαυτό σου και μετά στον απέναντι. Να προσπαθείς να είσαι συνεπής στα συναισθήματα σου και στις απόψεις σου, αλλά αυτό να μην αποτελεί μια σταθερά, γιατί δεν θα δέχεσαι τις αλλαγές που σου προτείνει ο άλλος. Πρέπει, δηλαδή, να είσαι εύπλαστος και έτοιμος, αν όχι να αλλάξεις τα δεδομένα σου, να ακούσεις καινά αφουγκραστείς τον απέναντι»


Μπορούμε να το κάνουμε αυτό;
«Εξαρτάται από την ψυχική και τη νοητική ωριμότητα του καθενός, τη δύναμη και τον ψυχισμό του. Από την άλλη, βέβαια, όταν κάποιος γίνει γονιός, αποκτά ένα ακόμα πεδίο για να κάνει αυτή τη δουλειά. Να προσπαθήσει να μάθει και να ακούει τον απέναντι, που μπορεί να είναι το ίδιο του το παιδί. Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις τη δουλειά, δεδομένων όλων αυτών που κάνεις, με την οικογένεια; Είναι σχεδόν μία δεκαπενταετία που βλέπω τις ώρες με τον με γεθυντικό φακό, και πολλές φορέςοι πιο προσωπικές μου ώρες είναι όταν βρίσκομαι στο τιμόνι και οδηγώ. Είναι δύσκολο να τα συνταιριάξεις. Αυτό που μετράει, όμως, είναι η προσπάθεια να είσαι «παρών» σε όλα τα σπουδαία και μεγάλα, που είναι το πολύ μεγάλο κομμάτι της δουλειάς σου -και το λατρεύεις, όπως τη λατρεύω εγώ- και της οικογένειας σου, που είναι η ύψιστη δημιουργία σου. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος, αλλά να προσπαθείς να είσαι τέλειος».


Επομένως, έχεις θυσιάσει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού σου για να είσαι όσο γίνεται πιο τέλειος; «Ναι. Έχω θυσιάσει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου, κάποιων απολαύσεων και κάποιων σχέσεων. Πάντα θα χάσεις κάτι για να κερδίσεις κάτι άλλο. Για εμένα, η εικοσαετία που διανύω είναι μεγάλο στοίχημα να καταφέρω να είμαι όσο γίνεται πιο κοντά στην οικογένεια μου και σωστός και συνεπής στη δουλειά μου. Όχι μόνο επειδή ζω από αυτήν, αλλά και γιατί ζω γι' αυτήν, τη χαίρομαι και την απολαμβάνω. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα μπαίνουν σε καραντίνα», είπε ο ίδιος στο mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved