Κατερίνα Παναγοπούλου: «Προτιμώ να χάσω ένα αποκλειστικό παρά να πω fake news»
Showbiz

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Προτιμώ να χάσω ένα αποκλειστικό παρά να πω fake news»

Η Κατερίνα Παναγοπούλου μιλά για την πορεία της στη δημοσιογραφία

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, όταν πήγαινε στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, παρακολουθούσε το δελτίο ειδήσεων του ΜΕGΑ και ονειρευόταν τον εαυτό της εκφωνήτρια.

Το όνειρο της με αργά και σίγουρα βήματα έγινε πραγματικότητα.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου στη δουλειά μου είναι μήπως μεταδώσω κάτι που δεν είναι έγκυρο. Η ταχύτητα των μέσων ενημέρωσης δεν δίνει μεγάλη ευχέρεια για απόλυτη διασταύρωση και σε συνδυασμό με τα δεκάδες sites -σκόπιμα, ή μη- κάποιες φορές παραπληροφορούν, δημιουργεί τον κίνδυνο να μεταδοθεί κάτι που δεν ισχύει. Γι' αυτό προτιμώ να χάσω ένα αποκλειστικό παρά να πω κάτι που ενδεχομένως να αποδειχθεί fake news».

Μέχρι σήμερα αφορμές για «παρεξηγήσεις» και δυσκολίες στις επαγγελματικές σχέσεις της δεν έχουν ακουστεί. Επιμένει ότι «οι συνεργάτες μου θέλω να παίζουν ομαδικά, να έχουμε το ίδιο όραμα και κυρίως την ίδια αισθητική. Τα πάντα, κατά τη γνώμη μου, είναι θέμα αντίληψης και αισθητικής. Το να μη λαϊκίζεις, να μην "κιτρινίζεις", να μη μεταδίδεις τις ειδήσεις με κραυγές και υπερβολές, αν το σκεφτείς είναι θέμα και αισθητικής αντίληψης».

Η Κατερίνα Παναγοπούλου επιμένει ότι οι δημοσιογράφοι ζουν μέσα στην κοινωνία και εξαιτίας της δημοσιογραφικής ιδιότητας δεν πρέπει κανείς να αποποιηθεί ή να εκχωρήσει την ιδιότητα του πολίτη.

Είναι δυναμική και δεν κάνει υποχωρήσει, γι’ αυτό και σε δηλώσεις της κατά καιρούς ξεκαθαρίζει πως ως δημοσιογράφος έχει άποψη την οποία δικαιούται να εκφράζει, όπως οι οι πολίτες της χώρας. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από την ακεραιότητα του καθενός και την επαγγελματική του ευσυνειδησία εάν θα παρουσιάζει το ρεπορτάζ ανάλογα με την άποψή του ή εάν θα πει ψέματα για να στηρίξει τα πιστεύω του. Από την άλλη το θεωρώ υποκριτικό να προσποιείται ένας δημοσιογράφος ότι δεν έχει άποψη. Το τίμιο είναι να δηλώνει την άποψη του, αλλά αυτό να είναι ανεξάρτητο από τη μετάδοση της είδησης η οποία πρέπει να γίνεται αντικειμενικοί Κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να κοιτάει κανείς τις απόψεις εκφράζει ένας δημοσιογράφος, αλλά εάν την ώρα που λέει μια είδηση τη φιλτράρει ανάλογα με την άποψη του. Ο αποδέκτης (τηλεθεατής/αναγνώστης) είναι ο μόνος που τελικά θα κρίνει και θα εμπιστευτεί ή όχι έναν δημοσιογράφο», είπε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου δεν εγκαταλείπει το γράψιμο. Στα επτά χρόνια που εκφωνεί το δελτίο θα δεχτεί δύο πολύ καλές προτάσεις από τον ανταγωνισμό. Η πρώτη θα είναι από ιδιωτικό κανάλι, το οποίο στην ουσία θα της προτείνει να κάνει όλα όσα έκανε και στο SΤΑR, κάτι που θεωρεί πως δεν έχει νόημα. Δεν θα εγκατέλειπε με τόση-ευκολία τον σταθμό που της έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία και τη στήριξε στα πρώτα τηλεοπτικά της βήματα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved