Λουκία Μιχαλοπούλου: «Αντλώ δύναμη από την πίστη στα ιδανικά μου»
Showbiz

Λουκία Μιχαλοπούλου: «Αντλώ δύναμη από την πίστη στα ιδανικά μου»

Για τη Λουκία Μιχαλοπούλου η τέχνη και το θέατρο είναι όλη της η ζωή.

Για αυτόν τον λόγο προσπαθεί να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε νέα κατάσταση, βλέποντας τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Η ηθοποιός, που το φετινό καλοκαίρι περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα με την «Αντιγόνη», μιλάει για τις νέες συνθήκες και αποκαλύπτει τα νέα της σχέδια...

Κατ' αρχάς, θα ήθελα να μου πεις πώς βίωσες την πρωτόγνωρη κατάσταση με τον κορονοϊό.

«Όταν συνέβη όλο αυτό με τον κορονοϊό, βρισκόταν σε εξέλιξη η παράσταση «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» στο θέατρο Θησείον, και οι πιο νεαροί θεατές έρχονταν κανονικά, τηρώντας βέβαια τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Εν αντιθέσει με την παράσταση «Μαρία Στιούαρτ», που επρόκειτο να παρουσιάσουμε με τη Στεφανία Γουλιώτη, η οποία αναβλήθηκε για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο. Δεν σου κρύβω ότι η συγκεκριμένη αναβολή μου στοίχισε καλλιτεχνικά αλλά και οικονομικά».

Πολλοί, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, βρήκαν ευκαιρία να κάνουν ενδοσκόπηση. Πιστεύεις ότι λειτούργησε;

«Ήμουν από τους ανθρώπους που νόμιζαν ότι θα γίνουμε καλύτεροι, άλλο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Όταν βγήκαμε από την καραντίνα, είδα τους ανθρώπους πιο μόνους και πιο αγριεμένους, ενώ τα μειονεκτήματα τους έγιναν ακόμη πιο έντονα. Όλο αυτό είναι θλιβερό».

Από πού αλλού αντλείς δύναμη για τις δυσκολίες;

«Έχω ισχυρή πίστη σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο βλέπω το θέατρο. Ακόμη, είμαι αρκετά μονομανής και δεν μπορώ να βάλω εύκολα νερό στο κρασί μου - πέρα από έκτακτες περιστάσεις, όπως είναι η καλοκαιρινή. Γενικά, όμως, αντλώ δύναμη από την πίστη στα ιδανικά μου».

Σου έχει στοιχίσει σε κάτι το γεγονός ότι δεν βάζεις νερό στο κρασί σου;

«Αν μου έχει στοιχίσει σε κάτι, θα είναι κυρίως σε οικονομικό επίπεδο. Αυτό, όμως, με έχει διαμορφώσει. Προτιμώ να κάνω πράγματα που μου αρέσουν, να έχω την ψυχική μου υγεία, παρά να κάνω κάτι που θα διαταράξει το νευρικό μου σύστημα και τα πιστεύω μου. Κι ας πεινάσω, για να σου το πω έτσι...».

Φαντάζομαι ότι δεν έχεις περάσει τόσο καλά για να το λες αυτό...

θα μπορούσα να έχω κάνει πολλά σίριαλ, διαφημίσεις και όλα. Ωστόσο, δεν τα έκανα, γιατί δεν ήταν το πλαίσιο όπως θα το ήθελα και να με αντιπροσωπεύει. Ποια είναι η σχέση σου με την τηλεόραση; Η τηλεόραση είναι ένα εντυπωσιακό και γοητευτικό μέσο, αν και δεν παρακολουθώ πάρα πολύ. θα μου άρεσε με μία ομάδα ηθοποιών, όπως οργανωνόμαστε στο θέατρο, να κάναμε κάτι όλοι μαζί στην τηλεόραση, όπως και να χρησιμοποιήσω την αμεσότητα που έχει στον κόσμο. Από εκεί και πέρα, είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συζήτηση και αν προκύψει κάτι, με προδιαγραφές βέβαια, γιατί όχι;».

Είσαι αισιόδοξη για τη νέα σεζόν;

«Όλο αυτό που ζούμε είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, και το κλειστό θέατρο είναι μια άλλη. Είμαι αισιόδοξη και γενικά προσαρμόζομαι σε οποιαδήποτε νέα κατάσταση. Σίγουρα το θέατρο δεν πεθαίνει. Μπορεί να ζοριστούμε δύο-τρεις μήνες, αλλά θα τα καταφέρουμε», είπε στο MYtv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved