Ανδρέας Ανδρεόπουλος: «Ο ρόλος μου κρύβει ανατροπές»
Showbiz

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: «Ο ρόλος μου κρύβει ανατροπές»

Η πρώτη του επαφή με το θέατρο, ήταν σε ηλικία 17 ετών, όταν έπιασε δουλειά ως ταμίας, στο θέατρο του Νίκου Βασταρδή, στην Κυψέλη.

Ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος μίλησε για τη γνωριμία του με τον Νίκο Φώσκολο και πώς συνέβη να συνεργαστούν, ενώ ανέφερε τον λόγο που επέστρεψε στην τηλεόραση μετά από 15 χρόνια μέσα από τη σειρά «8 λέξεις». Διαβάστε τι αποκάλυψε σε συνέντευξή του...

Έχεις πει ότι ξεκίνησες να δουλεύεις στην ηλικία των 17 ετών σε ταμείο θεάτρου.

«Ξεκίνησα από εκεί, από ταμείο σε θέατρο, σε ηλικία 17 χρονών, με μεροκάματο, αν θυμάμαι καλά, 100 δραχμές. Μια φορά είχα κάνει ένα λάθος κατά την παράδοση του ταμείου και η επιχείρηση μου κράτησε τα χρήματα και πολύ καλά έκανε, γιατί πρέπει να προσέχεις, να μην κάνεις λάθη. Το θέατρο βρισκόταν στην Κυψέλη και το είχε ο Νίκος Βασταρδής. Τότε στην παράσταση έπαιζε η νυν σύζυγος του αείμνηστου Νίκου Φώσκολου. Ο Φώσκολος ερχόταν πολλές φορές το βράδυ και την έπαιρνε από το θέατρο. Εκεί τον είχα δει πρώτη φορά πριν τον συναντήσω στο σίριαλ "Η Λάμψη", που δουλέψαμε μαζί».

- Πώς συνέβη να συνεργαστείτε;

«Μου είχε τηλεφωνήσει τότε στις 7:00 το πρωί και με ρώτησε αν ήθελα να συνεργαστώ μαζί του, με ρώτησε αν έχω αυτοκίνητο, ευτυχώς είχα και μου έδωσε ένα ραντεβού βράδυ, στις 12:00 στο σπίτι του, πήγα και δεν τα βρήκαμε οικονομικά. Μετά από έναν χρόνο, που είχε ξεκινήσει η σειρά με άλλον ηθοποιό στη θέση μου, μου ξανατηλεφώνησε ένα άλλο πρωί, πάλι στις 7:00 και με ρώτησε αν είμαι τώρα έτοιμος να παίξω. Του απάντησα ότι ήμουν πάντα έτοιμος να παίξω. Πήγα πάλι στο ίδιο ραντεβού, την ίδια ώρα και η πρώτη του κουβέντα ήταν: "Ποιος από τους δύο είπε όχι;", του είπα: "Εγώ δάσκαλε"... "Γιατί, σου φάνηκαν λίγα τα λεφτά; Πόσα θέλεις τώρα; "...μου απάντησε. Μου άρεσε η ευθεία συμπεριφορά του και τα βρήκαμε. Ήταν λίγα τα λεφτά που μου είχε προτείνει αρχικά, είχα και κάποιες άλλες υποχρεώσεις... Μετά πήρα περισσότερα λεφτά κι έμεινα εκεί 3 χρόνια, έπειτα διαφωνήσαμε για άλλα ζητήματα και ξαναπήγα τα τελευταία 2 χρόνια».

- Η μεγάλη επιτυχία και η πολλή κίνηση οδηγεί στην ακινησία;

«Η επιτυχία είναι μια κατάσταση που πρέπει να μάθεις να τη διαχειρίζεσαι. Το εύκολο είναι να συμβεί μια μεγάλη επιτυχία, το δύσκολο είναι να κρατηθεί. Πάντα θέλει επιλογές και τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα θέλουμε. Στην αρχή , εξαργυρώθηκε η επιτυχία της τηλεόρασης στο θέατρο, έπαιξα αρκετά κι ωραία πράγματα, αλλά δεν ερχόταν πάντα η επόμενη επιτυχία στην τηλεόραση, σε μένα έκανε να έρθει 15 χρόνια μετά τη "Λάμψη"».

- Κάνεις τηλεόραση μετά από 15 χρόνια;

«Ναι, κι όχι μόνο εγώ, απ' όσο ξέρω και πολλοί άλλοι συνάδελφοι. Ίσως είναι η νοοτροπία που έχουμε στην Ελλάδα, αν παίξεις σε μια επιτυχημένη σαπουνόπερα, δεν θα σε πάρουν να πρωταγωνιστήσεις σε μια ταινία του Κέντρου Κινηματογράφου, γιατί είσαι τηλεοπτικός "σταράκιας", δεν έχει λειανθεί αυτό».

- Μήπως σε κάποιους το συγχωρούν και σε άλλους όχι;

«Μπορεί να είναι κι έτσι... Γιατί συγχωρείται στον έναν κι όχι στον άλλον, πάλι είναι ζήτημα μιας σειράς γεγονότων, καταστάσεων, γνωριμιών... Έχω παρατηρήσει να κόβεται εκπομπή από κά-ποιον και μετά αυτός που του την έκοψε να ψάχνει να του βρει καινούργια και να του βρίσκει. Σ' εμένα δεν θα γινόταν αυτό, όπως κι έγινε, μας έκοψαν τη "Η Λάμψη", κι έκανα 15 χρόνια να δουλέψω στην τηλεόραση, χωρίς να είμαι ο υπεύθυνος του αποτελέσματος, δεν ήμουν ούτε ο σκηνοθέτης, ούτε ο παραγωγός.

Μπορεί να είμαι και ο μόνος που ξαναβρήκε δουλειά στην τηλεόραση, μετά από τόσα χρόνια, από τα παιδιά που ήμασταν τότε στο σίριαλ. Αυτό συνέβη, γιατί έπεσα επάνω σ' έναν άνθρωπο που δεν ήταν κομπλεξικός κι είπε: "θέλω στη δουλειά μου κάποιον που έχει αυτή την εμπειρία", μιλάω για τον Αντρέα Γεωργίου. Προφανώς σκέφτηκε ότι του είμαι χρήσιμος εξαιτίας της εμπειρίας, αλλά και της προσωπικότητας που έχω τώρα σ' αυτή την ηλικία, μετά από τόσα χρόνια. Ήθελε ηθοποιούς, ήθελα δουλειά...Έτσι έγινε. Ηταν μια ευτυχής συγκυρία. Ο ρόλος μου κρύβει ανατροπές, θα φτάσει σ' ένα σημείο δύσκολο. Εχει εμπλουτιστεί με νέους ρόλους και ηθοποιούς το σίριαλ, ο ανταγωνισμός φέτος θα είναι δύσκολος, είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούμε στα περσινά επίπεδα, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, ο καθένας θα πάρει την πίτα που του αναλογεί, υπάρχει μια δικαιοσύνη, αόρατη, το κοινό επιλέγει να δει το αγαπημένο του σίριαλ. Πιστεύω να πάμε εξίσου καλά», είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved