Λάκης Λαζόπουλος: Προβληματισμένος με τον κορονοϊό - "Ζούμε σε έναν πόλεμο"
Showbiz

Λάκης Λαζόπουλος: Προβληματισμένος με τον κορονοϊό - "Ζούμε σε έναν πόλεμο"

Λάκης Λαζόπουλος: Σχολιάζει όλσα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες.

Ο Λάκης Λαζόπουλος, μπορεί να απέχει από το χώρο της τηλεόρασης, ωστόσο παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις γύρω από αυτή και φυσικά γύρω από τον covid-19.

Δίνοντας μια διαφορετική συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα, ο Λάκης Λαζόπουλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πανδημία του κορονοϊού.

Αλήθεια, πώς βιώνεις αυτό που ζούμε με τον κορονοϊό και όλη αυτή
την τρέλα;

Καταρχάς, είναι κάτι που πιστεύω πως θα το ζήσουμε για πολύ καιρό, ότι δεν είναι κάτι παροδικό. Η ζωή μου έχει αλλάξει άρδην, δεν είναι μια παρένθεση, αλλά μια νέα πραγματικότητα. Είναι ένας καινούριος κόσμος. Ο φόβος για το απρόσμενο και το αόρατο δεν θα μας αφήσει και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ηγέτες του κόσμου χρησιμοποί­ησαν μία λέξη νια να περιγράψουν τη νέα κατάσταση: είπαν ότι πρόκει­
ται για «πόλεμο». Αυτό λένε όλοι και είναι ένας πόλεμος μεταμορφωμένος σε μια νέα τάξη, αφού υπάρχει μια μετάβαση από τις πολεμικές βιομηχανίες στον πόλεμο που πλέον συνδέεται με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις νέες τεχνολογίες. Τι σημαίνει αυτό; Οτι μπορεί να διαθέτεις το αεροπλανοφόρο και όλα τα κατάλληλα μέσα, αλλά ο στρατιώτης δεν θα μπορεί να επιβιβαστεί σε αυτό γιατί θα είναι ασθενής και θα κολλάει. Άρα πιο ισχυρός είναι αυτός που θα βρει γρήγορα το φάρμακο και αυτός που θα μπορεί τεχνολογικά να έχει την πρόσβαση στην πληροφορία για τον ιό. Γιατί εννοείται πως ο ιός υπάρχει, αλλά αντίστοιχα υπάρχουν και αμέτρητα σενάρια για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, πόσοι εκατοντάδες ιοί μπορούν να υπάρξουν στο μέλλον, τους οποίους δεν μπορούμε καν να προβλέψουμε, ούτε να διανοηθούμε. Το κακό είναι ότι με αυτό που συμβαίνει μοιάζει να έχει παγώσει η ανθρωπότητα, αφού έχουν σταματήσει η συχνότητα συνεύρεσης τα αγγίγματα, τα σώματα κρατιούνται μακριά το ένα από το άλλο και τη θέση τους έχουν πάρει το κράτημα και η καχυποψία. Σαν να έχει γίνει η επιφύλαξη, ταλέντο. Και η πραγματικότητα είναι ότι πλέον έχουμε περάσει στον νέο αιώνα, τον 21ο, των αδιανόητων σεναρίων και της τεχνολογίας. Από δω και πέρα θα είμαστε έρμαιά της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved