Αρετή Ζαχαριάδου: «Ο ηθοποιός πρέπει να ξεπεράσει φοβίες και στερεότυπα»
Showbiz

Αρετή Ζαχαριάδου: «Ο ηθοποιός πρέπει να ξεπεράσει φοβίες και στερεότυπα»

Η Αρετή Ζαχαριάδου είναι μία ηθοποιός που ζει τους ρόλους της.

Σε συνέντευξή της, μιλά για το ταξίδι της στο χώρο της υποκριτικής που «υπηρετεί» από τα 5 της χρόνια.

Ο ηθοποιός όταν είναι στη σκηνή πρέπει να «τσαλακώνεται»;

«Ένας ηθοποιός πρέπει να ξεπεράσει εαυτό, φοβίες, στερεότυπα, ταμπού!!! Το ταξίδι στον κόσμο της υποκριτικής είναι το ταξίδι προς την ελευθερία! Την ελευθερία της ψυχής! Ζεις χιλιάδες ζωές... φορώντας όμως τα παπούτσια σου».

Το ταξίδι σου στην υποκριτική ξεκινά από την δεκαετία του ‘80. Έχεις παίξει δεκάδες ρόλους, έχεις αγαπηθεί από το κοινό, έχεις συνεργαστεί με δεκάδες ανθρώπους. Ποιοι θεωρείς ότι ήταν οι κομβικοί σταθμοί σου;

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι από 5 ετών μπήκα εντελώς τυχαία -τίποτα δεν είναι τυχαίο - στον χώρο της τηλεόρασης και στα 7 στον χώρο του θεάτρου. Ασχολούμαι δηλαδή όλη μου τη ζωή! Δε θέλω να ξεχωρίσω κανέναν και τίποτα. Όλοι και όλα ήταν σπουδαία και σημαντικά! Η πορεία μου είναι σαν ένα ωραίο μακρύ κολιέ, κάθε κρίκος του είναι απαραίτητος και σφιχτά δεμένος με τον προηγούμενο και τον επόμενο για να μη σπάσει ποτέ.

Εύχομαι το κολιέ μου να γεμίσει κρίκους, να γυρίσει πολλές φορές τον λαιμό μου, χωρίς ποτέ να με πνίξει. Έτσι χαλαρό και λαμπερό να στέκει. Να γεμίζει την ψυχή μου όμορφα χρώματα, συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες».

Θεωρείς πως το θέατρο είναι ένας μαγικός κόσμος που όσο πιο πολύ τον ζεις τόσο περισσότερο νιώθεις πως είναι αχανής και θες να τον εξερευνήσεις;

Κάθε ρόλος και ταξίδι, κάθε χαρακτήρας και πρόκληση, κάθε συγγραφέας και γνώση, κάθε ανάγνωση θεατρικού έργου και εξερεύνηση, κάθε λέξη και συναίσθημα, κάθε κοστούμι και ένωση, κάθε σκηνικό και εικόνα, κάθε σεζόν και εμπειρία, κάθε συνάδελφος κι αγάπη! Πιστεύεις ότι όλα αυτά σταματούν; Τελειώνουν ποτέ;».

Είσαιι χρονια δίπλα από τον Μάρκο Σεφερλή, είσαι μέρος της ομάδας του. Τι έχεις αποκομίσει από τη συνεργασία σας;

«Κομβικός σταθμός όχι μόνο της καριέρας μου αλλά και της ζωής μου είναι η δεκαετής συνεργασία μου με τον Μάρκο Σεφερλή. Τον ΑΝΘΡΩΠΟ πρώτα απ’ όλα Μάρκο. Το φαινόμενο Μάρκος Σεφερλής!!! 10 χρόνια μαζί του στη σκηνή, 5 χρόνια βοηθός του στη σκηνοθεσία. Τι τιμή! Πόσα έχω μάθει, πόσο έχω εξελιχθεί...

Εκεί που όλοι σταματούν, ο Μάρκος μόλις έχει ξεκινήσει. Είναι ανεξάντλητος, ακούραστος εργάτης της τέχνης! Είναι πανέξυπνος, υπερταλαντούχος, ευαίσθητος. Δεν σταματά ποτέ! Την τεράστια ευκαιρία του «τσαλακώματος», που τόσο λαχταρούσα όπως σου είπα πριν, μου την προσφέρει ο Μάρκος απλόχερα με τους δεκάδες ρόλους που μου έχει εμπιστευτεί και το κυριότερο, που έχει γράψει για εμένα! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Η συνεργασία μου μαζί του είναι ένα «κολιέ» μόνο του!».

Έχεις πάρει αγάπη από τον κόσμο και πώς αυτή αντανακλά σε εσένα;

«Αισθάνομαι τυχερή που ο κόσμος με αγαπά, με στηρίζει, με ακολουθεί και πιστεύει σ' εμένα τόσα χρόνια! Είναι μοναδικό το συναίσθημα! Ευχαριστώ κι ευγνωμονώ!», είπε στο Καρφί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved