Αλεξάνδρα Ταβουλάρη: «Καλό είναι να είμαστε ειλικρινείς με τα συναισθήματα μας»
Showbiz

Αλεξάνδρα Ταβουλάρη: «Καλό είναι να είμαστε ειλικρινείς με τα συναισθήματα μας»

Η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, λίγους μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην παράσταση «Όποιος Θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του», που θα ανέβει για 2η χρονιά στο Θέατρο Ήβη.

Η ίδια μιλάει για την επιτυχημένη παράσταση και για το πώς αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία τη διαφορετικότητα.

Σε λίγες ημέρες, εφόσον όλα πάνε καλά, πρόκειται να επιστρέψεις στη σκηνή του θεάτρου Ήβη, για να πρωταγωνιστήσεις στην παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του».

«Η παράσταση είχε θερμή ανταπόκριση από το κοινό και γι’ αυτόν τον λόγο θα επαναληφθεί ακόμη μία χρονιά. Εγώ, πέρυσι, όταν οι πρόβες ήταν στα ξεκινήματα τους, έμαθα πως είμαι έγκυος και δυσκολευόμουν λίγο. Είχα ανακατωσούρες και διάφορα άλλα συμπτώματα, οπότε ήρθε στην παρέα μας η Γωγώ Καρτσάνα, η οποία με αντικαθιστούσε τις ημέρες που εγώ δεν μπορούσα. Περί τα τέλη Ιανουαρίου, όμως, έφυγα, γιατί δεν γινόταν να φαίνεται στην παράσταση πως είμαι έγκυος, και έμεινε σαν ένα γλυκό απωθημένο».

Είσαι αισιόδοξη για αυτή την κατάσταση που βιώνουμε;

«Θέλω να είμαι αισιόδοξη, αλλά με όλα αυτά που συμβαίνουν -και με μία κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τον κλάδο των καλλιτεχνών ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης- δεν μπορώ, θεωρούν πως είναι μία πολυτέλεια. Προσωπικά, όμως, δεν το βλέπω έτσι, αλλά σαν τον αντικατοπτρισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας. Δεν μπορείς να απομονώνεις κάτι το οποίο, πέρα από ψυχαγωγία στον κόσμο, προσφέρει ανάταση ψυχής. Αν δεν μπορέσουν οι καλλιτέχνες να δώσουν στον κόσμο ελπίδα και αισιοδοξία, δεν μπορεί να το κάνει κανένας».

Για ποιον λόγο θεωρείς ότι το κοινό ανταποκρίθηκε στη συγκεκριμένη παράσταση;

«Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει μια μοντέρνα γραφή και οι χαρακτήρες που έπλασε είναι άνθρωποι του σήμερα. Περνάει διάφορα μηνύματα υπέρ του ανθρώπου, της διαφορετικότητας και των αξιών που στις μέρες μας πλήττονται από παντού. Μάλιστα, τα μηνύματα περνούσαν χωρίς να υπογραμμίζονται, οπότε ο καθένας εκλάμβανε αυτό που ήθελε. Επομένως, η αμεσότητα και η αλήθεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο προσέλκυσαν το κοινό. Ακόμη, στη δική μας παράσταση ήρθε πολύ νεανικό κοινό, το οποίο δεν έχει σαν πρώτη του επιλογή το θέατρο».

Πες μας δυο λόγια για το έργο...

«Το έργο έχει σαν κύριο άξονα τον έρωτα και μιλάει για τις σχέσεις σε προσωπικό και σε κοινωνικό πλαίσιο. Μάλιστα, αγγίζει κάποιες συναισθηματικές χορδές που, μέσα από τους ήρωες, ταυτιζόμαστε λίγο-πολύ όλοι. Υπάρχουν ποικίλες αντιμετωπίσεις απέναντι στον έρωτα».

Και ο δικός σου χαρακτήρας ποιος είναι;

«Εγώ υποδύομαι τη Δήμητρα, η οποία είναι μία κοπέλα που ζει στους γρήγορους ρυθμούς της εποχής, καπάτσα και οργανωτική. Η ίδια βιώνει έναν δικό της Γολγοθά και προσπαθεί μέσα σε μία νύχτα παράνοιας, που όλα καταρρέουν, να τον αντιμετωπίσει. Έλα, όμως, που τα δικά μας προβλήματα, όσο κι αν προσπαθούμε να τα κρύψουμε, βγαίνουν στη φόρα και έτσι η ίδια μπλέκεται μέσα στον κυκλώνα που επικρατεί...».

Εσύ με ποιον τρόπο αντιμετώπισης του έρωτα ταυτίζεσαι περισσότερο;

Ο έρωτας, όπως προανέφερα, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ποικίλους τρόπους. Εγώ, ευτυχώς, δεν έχω κάποιο απωθημένο, ούτε έχω βιώσει κάτι που να μου προκαλέσει τραύμα και να το κουβαλάω ακόμα. Επομένως, με αγγίζει περισσότερο το κομμάτι που προσπαθούμε να δώσουμε πολλά πράγματα σε έναν άνθρωπο, ο οποίος όμως είναι αναποφάσιστος».

Η ελληνική κοινωνία είναι δεκτική απέναντι στη διαφορετικότητα;

«Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει αρκετά βήματα μπροστά, για να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα. Βέβαια, η κοινωνία μας είναι τόσο πολιτικά ορθή, που κάποιοι άνθρωποι «αποδέχονται» τη διαφορετικότητα άλλων ανθρώπων, αλλά ουσιαστικά δεν υφίσταται. Συμβαίνει μόνο για το «φαίνεσθαι», και αυτό είναι το άσχημο της υπόθεσης».

Θεωρείς ότι τα μυστικά λειτουργούν υπέρ ή κατά σε μία σχέση;

«Θεωρώ ότι πρέπει να κρατάμε κάποια μυστικά, ειδικά αν πρόκειται να προστατεύσουμε κάποιον άνθρωπο που αγαπάμε πολύ. Είτε είναι σύντροφος μας είτε φίλος/η μας. Από εκεί και πέρα, εάν δεν πρόκειται να πληγωθεί κάποιος άνθρωπος, καλό είναι να είμαστε ειλικρινείς και με τα συναισθήματα μας και με όσα συμβαίνουν στον παρόντα χρόνο. Ετσι, θα δημιουργηθεί μία απόλυτα επιτυχημένη σχέση».

Το τελευταίο που ανέφερες είναι κάτι που εφαρμόζεις και στη δική σου σχέση;

«Το αγόρι μου, επειδή δεν μπορώ να τον πω ακόμα σύζυγο μου, ο Στράτος, μου έχει περάσει το εξής: με τη συζήτηση μπορούν να λυθούν τα πάντα. Εμείς, λοιπόν, κάνουμε δύο πράγματα για να κρατάμε μία υγιή και ισορροπημένη σχέση: Μιλάμε πάρα πολύ, σε σημείο που βαριέμαι να εξηγώ τα πράγματα, μέχρι που ξεκαθαρίζουν όλα, και το δεύτερο είναι ότι πριν πάμε για ύπνο δίνουμε ένα φιλί. Ακόμη και «σκοτωμένοι» να είμαστε. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό και ουτοπικό, αλλά δεν είναι καθόλου. Πρακτικά λειτουργεί απίστευτα. Αποφορτίζεσαι συναισθηματικά και αφήνεις πίσω τα πάντα», είπε στο MY TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved