Δήμητρα Σιγάλα: «Όταν είσαι ερωτευμένος, δικαιολογείς τα πράγματα πιο πολύ»
Showbiz

Δήμητρα Σιγάλα: «Όταν είσαι ερωτευμένος, δικαιολογείς τα πράγματα πιο πολύ»

Η Δήμητρα Σιγάλα, απολαμβάνει τον ρολό της Σοφίας στη νέα σειρά του ALPHA, «Αγγελική».

Η ηθοποιός μίλησε για την ηρωίδα της, για το αν ταυτίζετε μαζί της, αλλά και για τη συνεργασία της με τον τηλεοπτικό σύζυγό της, Ιωάννη Παπαζήση.

Πείτε μας λίγα πράγματα γη τη Σοφία. Φαίνεται «υποταγμένη»...

«Δεν θα το έλεγα υποταγή... Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μια γυναίκα που, παρά τα 10 χρόνια γάμου, παραμένει ερωτευμένη και έτσι δίνει περισσότερες ευκαιρίες από όσες ίσως θα έπρεπε. Σε αυτό "πατάει" και ο άντρας της και έχει μάθει να κάνει το δικό του. Νομίζω πως είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας. Οταν είσαι ερωτευμένος, δικαιολογείς τα πράγματα πιο πολύ. Αλλιώς αντιμετωπίζεις μια κατάσταση που έχει τελειώσει μέσα σου και διαφορετικά όταν εξακολουθείς να τρέφεις πολύ έντονα συναισθήματα για τον άλλον. Παρ’ όλα αυτά, η Σοφία τώρα βρίσκεται στο μεταίχμιο, καθώς βλέπει το πάντα να γκρεμίζονται γύρω της. Δεν γίνεται να αυταπατάται άλλο και χρειάζεται να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη απιστία του συζύγου της με ρεαλισμό».

Κάτι όμως που φαίνεται σαν «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»...

«Ακριβώς! Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει παντρευτεί κάποιον που διαθέτει οικονομική ευχέρεια και της έχει πει ότι δεν χρειάζεται να δουλεύει. Εκείνη λοιπόν, που πάνω από όλα βάζει την οικογένεια και τα παιδιά της, άφησε πίσω το θέμα καριέρα (θα δούμε στη συνέχεια πως έχει σπουδάσει Δημόσιες Σχέσεις), προκειμένου να έχει έναν καλύτερο γάμο. Όταν λοιπόν χωρίζει και επιστρέφει στο πατρικό της, σε ένα πολύ μικρό σπίτι, μαζί με τους δικούς της, και καθώς δεν μεγάλωσε στα πούπουλα, θα χρειαστεί να πιάσει τη ζωή από την αρχή για να επιβιώσει. Αυτή δεν είναι μια γνώριμη ιστορία πολλών γυναικών στην Ελλάδα; Αφήνουν τα πάντα, μένουν πίσω σε σχέση με τον άντρα, για να αφοσιωθούν στην οικογένεια τους. Ύστερα, όταν μένουν μόνες και χωρίς χρήματα, περνάνε πολύ δύσκολα. Όταν είσαι οικονομικά εξαρτώμενη από τον άντρα σου, είναι άσχημη η ζωή, ώσπου τουλάχιστον να την ξαναπάρεις στα χέρια σου».

Νιώθετε ποτέ να ταυτίζεστε με τη Σοφία;

«Μοιάζουμε στο ότι είμαστε πολύ ευαίσθητες και δοτικές. Πιστεύουμε πως πάνω από όλα είναι η οικογένεια μας και μετά ερχόμαστε εμείς... Επίσης δίνω κι εγώ μεγάλη βαρύτητα στη φιλία και, όταν νιώσω πως καταρρέει και είναι ψεύτικη, είναι ένας μικρός θάνατος για μένα. Κατά τα άλλα, δεν θα άφηνα ποτέ τη δουλειά μου για έναν άντρα, γιατί θέλω να νιώθω οικονομικά ανεξάρτητη. Τι είπα; Ποτέ; Ας μη λέω μεγάλα λόγια... Γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς θα σου... πλασάρει το παραμύθι ο άλλος, και προφανώς, για να πετύχει τον σκοπό του, θα το πλασάρει και πολύ γοητευτικά. Γι' αυτό και μερικές φορές πείθεσαι να παρατήσεις και τη δουλειά και τα πάντα... Οπότε το ζεις το παραμύθι, ώσπου μια μέρα θα ξυπνήσεις δυστυχώς αλλιώς. Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα, δεν λέμε;».

Ανάμεσα σε έναν έρωτα και μια φιλία που καταρρέουν, τι θα σας πλήγωνε περισσότερο;

«Δεν ξέρω... Αν είναι ένας απλός έρωτας... Αλλά πότε ένας έρωτας είναι απλός; Είναι τόσο σημαντικά και τα δύο. Το πλήγμα και για τη Σοφία θα είναι διπλό, άσχετα αν δεν το ξέρει ακόμα».

Θα το μάθει προσεχώς;

«Προς το παρόν δεν έχουμε γυρίσει κάτι τέτοιο. Οπότε φαντάζομαι πως η αποκάλυψη της άσπονδης φίλης θα αργήσει».

Με τον «σύζυγο» σας, τον κ. Παπαζήση, ήσασταν μαζί και στο «Κόκκινο ποτάμι»

«Τι υπέροχη δουλειά κι αυτή! Αν και από κάποια στιγμή και μετά ήταν τόσο τραγικές οι στιγμές που ζούσαν οι ήρωες, που... δεν άντεχα να το βλέπω, θυμόμουν και τις μαρτυρίες του παππού μου στην οικογένεια μας. Ήταν από τη Σμύρνη και μόλις 7 χρονών όταν χρειάστηκε να μπει στις βάρκες και να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις για να επιβιώσει. Δεν τις ξέχασε ποτέ, γιατί πώς να διαγράψεις από το μυαλό σφαγές που είδες να γίνονται μπροστά σου; Μπράβο στον κ. Μανουσάκη που έφερε αυτό το γεγονός στην τηλεόραση. Όσο για τον Ιωάννη, είχαμε συνεργαστεί και στο "Αν μ' αγαπάς". Έχουμε ίδιους κώδικες επικοινωνίας, ταιριάζει πολύ η χημεία μας, παρόλο που με... βασανίζει. Γελάμε και πάρα πολύ. Ειδικά όταν αναλύουμε τον κάθε χαρακτήρα, με κοροϊδεύει πολύ: "Μη νομίζουν πως μόνο εγώ είμαι ο κακός... Αυτή να δεις τι θα κάνει στο μέλλον" με πειράζει...», είπε στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved