Showbiz

Βασίλης Μπισμπίκης: «Βίωσα πολύ άσχημα το διάστημα του εγκλεισμού»

Ο Βασίλης Μπισμπίκης τη φετινή τηλεοπτική σεζόν υποδύεται τον διευθυντή φυλακών στη σειρά «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1.

Ο γοητευτικός ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την κρίση που περνάει το θέατρο, αλλά και για το πως βίωσε την περίοδο της καραντίνας.

-Ο κόσμος εκτίμησε και ξανά γύρισε στην τέχνη κατά την πανδημία, σε όποια μορφή της. Παραστάσεις, μουσική, σειρές τον συντρόφεψαν και ψυχαγώγησαν στις δύσκολες συνθήκες του εγκλεισμού, πράγμα που όμως μάλλον δεν κατάλαβε το κράτος. Πώς το βιώσατε εσείς αυτό;

«Έχω ένα θέατρο, το "Καρτέλ", το οποίο είναι κλειστό οκτώ μήνες. Είμαστε κερδοσκοπική εταιρία. Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Δεν άντεξα πλέον τα έξοδα και πρόσφατα βρέθηκε ένας χώρος του Ιδρύματος Ωνάση, που παραχωρείται από τη Στέγη, και τώρα τον φτιάχνουμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Από το κράτος δεν υπάρχει καμιά υποστήριξη και είναι κάτι που με θυμώνει πολύ».

- Ο κλάδος σας δεν κάνει κάτι γι' αυτό;

«Δεν υπάρχει σύμπνοια σε αυτό το θέμα, προσπαθούν κάποιες ομάδες να αντιδράσουν, αλλά χρειάζεται σύμπνοια. Να μαζευτούμε όλοι μαζί και να βγούμε στο δρόμο -όχι μόνο οι ηθοποιοί, όλοι μαζί. Να συσπειρωθεί ο κλάδος της τέχνης γενικότερα, να είμαστε μια γροθιά».

-Γιατί δεν είστε μέχρι τώρα; Θα περίμενε κανείς ότι -ειδικά σε αυτόν το χώρο- θα έπρεπε να είστε πιο ευαισθητοποιημένοι.

«Γιατί είμαστε χύμα οι καλλιτέχνες»·

-Ετοιμάζετε κάτι στο «Καρτέλ»;

«Τον Οκτώβρη, αν ανοίξουν τα θέατρα, θα ξεκινήσουμε το "Άνθρωποι και ποντίκια" του Τζον Στάινμπεκ (σ.σ. η παράσταση διακρίθηκε με το βραβείο καλύτερου έργου στα Βραβεία Κοινού και ο Βασίλης Μπισμπίκης απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας). Κι αν όλα πάνε καλά, θα ανεβάσουμε τα "Κόκκινα φανάρια" τον Γενάρη».

-Πώς βιώσατε το προηγούμενο διάστημα, του εγκλεισμού; Σας προβληματίσει κάτι ανάλογο;

«Το βίωσα πολύ άσχημα. Πολύ στενόχωρα -πλήξη, απελπισία, κατάθλιψη, δεν μου ήταν καθόλου ευχάριστο. Το μόνο που με ευχαριστούσε σε αυτή την ιστορία, είναι ότι βρέθηκα με το παιδί μου πολλές ώρες. Αυτό που έρχεται μπροστά, δεν με φοβίζει. Δεν θα κλειστούμε πάλι μέσα για δύο μήνες, θέλω να είμαι δημιουργικός και να βρω τρόπους να αντισταθώ», είπε στον Τηλεθεατή.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved