Κατερίνα Διδασκάλου: Έτσι προέκυψε η συμμετοχή της στις Άγριες Μέλισσες
Showbiz

Κατερίνα Διδασκάλου: Έτσι προέκυψε η συμμετοχή της στις Άγριες Μέλισσες

H πρωταγωνίστρια των «Άγριων μελισσών», Κατερίνα Διδασκάλου, πιστεύει ότι η τηλεόραση διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την αισθητική μιας χώρας.

Γι’ αυτό και η ίδια δεν δίνει ποτέ τίποτα λιγότερο από το απόλυτο του εαυτού της.

Λίγο πριν από την έναρξη της θεατρικής σεζόν βρισκόμαστε σε μια παύση λόγω των μέτρων για την πανδημία. Πώς είναι αυτό το αίσθημα για μια ηθοποιό;

Είναι ένα αίσθημα ανάμεικτο. Από τη μια είναι μεγάλη η στενοχώρια να είσαι έτοιμος, να έχεις μια πολύ καλή προπώληση, να περιμένεις την επαφή με τον κόσμο και από την άλλη σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις βλέπεις και την αγάπη του κοινού. Οι περισσότεροι δεν ακυρώνουν τα εισιτήρια τους, περιμένουν την επόμενη παράσταση που θα πραγματοποιηθεί, είναι συγκινητικό. Στις δύσκολες στιγμές φαίνεται η απήχηση. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που έχει φερθεί ο κόσμος στο θέατρο σε αυτή τη συγκυρία».

Με δεδομένο ότι για πολλά χρόνια το θέατρο είναι η βασική πηγή βιοπορισμού σας αγχώνεστε;

«Δεν ωφελεί να αγχωνόμαστε. Δεν βοηθάει την κατάσταση. Πηγαίνουμε με το ρεύμα και περιμένουμε. Ευχόμαστε για το καλύτερο. Να αγχωνόμαστε, να μιζεριάζουμε και να μεμψιμοιρούμε δεν βοηθάει. Από την άλλη, το να σκεφτόμαστε θετικά βοηθάει. Ειδικά όταν είναι τόσο ακραίες οι καταστάσεις».

Έχει πια ενοχοποιηθεί ο άλλος;

«Δεν το βλέπω έτσι. Το βλέπω περισσότερο ως προσοχή απέναντι στον άλλον».

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιστρέψετε πέρυσι στην τηλεόραση;

«Είδα τα πρώτα δέκα σενάρια που μου έφερε ο Λευτέρης Χάριτος και μετά την τρίωρη συνομιλία μας κατάλαβα ότι όχι μόνο συγγενεύουμε αισθητικά, αλλά και μου ενέπνευσε μεγάλη σιγουριά. Οπως και το σενάριο, το οποίο, όπως βλέπετε, είναι εξαιρετικό και βάζει στο στόμα μας εξαιρετικά λόγια. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για τον ηθοποιό. Πώς να μη μιλήσει κανείς για την αισθητική του γυρίσματος, κάθε επεισόδιο είναι σαν μια μικρή ταινία. Και σκεφτείτε ότι οι ρυθμοί είναι πάρα πολύ γρήγοροι. Φέτος προστέθηκε ένα ακόμα επεισόδιο την εβδομάδα και αυτό σημαίνει ότι όλοι κάνουμε μαραθώνιο ποιότητας».

Η ανταπόκριση του κόσμου σας ενδιαφέρει; Τη μετράτε;

«Τέχνη χωρίς κοινό δεν υπάρχει. Ωστόσο, κανείς μας δεν κοιτάζει τα νούμερα. Πάμε και κάνουμε αυτό που ξέρουμε με τον καλύτερο τρόπο. Και νομίζω ότι μιλώ εξ ονόματος όλων σε αυτή την περίπτωση. Βλέπω συναδέλφους μέσα σε αυτές τις συνθήκες που δεν είναι και οι ευκολότερες και οι καλύτερες πόσο βάζουν τον καλύτερο τους αυτό. Ξέρετε, πιστεύω ότι είναι μεγάλη η ευθύνη όλων των ανθρώπων που δουλεύουν για την τηλεόραση. Η αισθητική μιας χώρας καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό από την τηλεόραση. Θέλει προσοχή, λοιπόν. Στην τηλεόραση έχουν πρόσβαση τα μικρά παιδιά, οι αυριανοί μας πολίτες», είπε στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved