Κατερίνα Διδασκάλου: Μιλά για τη ζωή της στις ΗΠΑ!
Showbiz

Κατερίνα Διδασκάλου: Μιλά για τη ζωή της στις ΗΠΑ!

Η Κατερίνα Διδασκάλου μίλησε για το ρόλο της στη σειρά του ANT1 αλλά και για τη ζωή της μακριά από την Ελλάδα.

Εκτός από τις «Άγριες Μέλισσες», όπου πρωταγωνιστεί για δεύτερη χιονιά στον πολυσχιδή, όπως τον περιγράφει, ρόλο της Μυρσίνης Σεβαστού, η Κατερίνα Διδασκάλου προετοιμάζεται για την επάνοδο της στην παράσταση «Η πόρνη από πάνω».

Υπάρχουν και πολλά αντιαισθητικά προγράμματα στην τηλεόραση, τα reality shows λόγου χάρη. Αυτό σας ανησυχεί;

«Δεν παρακολουθώ τις εκπομπές που αναφέρατε. Δεν ανησυχώ. Προσπαθώ να κάνω αυτό που ξέρω με τον καλύτερο τρόπο, ελπίζοντας πώς το κοινό αντιλαμβάνεται ποιο θέαμα υποτιμά τη νοημοσύνη του και ποιο όχι».

Ζήσατε για περίπου μία δεκαετία στις ΗΠΑ. Σκεφτήκατε ή προσπαθήσατε να παίξετε εκεί;

«Έκανα θέατρο στο εξωτερικό. Εκείνη την εποχή όμως απέκτησα τα δύο πρώτα μου παιδιά. Λόγω των συνθηκών και του γάμου Έχασα την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος στις ΗΠΑ τα σωματεία είναι πολύ κλειστά. Οι ξένες ταινίες όμως ήρθαν αφότου γύρισα στην Ελλάδα. Καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη».

Σας βοήθησε η εμπειρία της Αμερικής στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε εσείς τον εαυτό σας ως ηθοποιό;

«Εννοείται. Ήταν τεράστια εμπειρία και το αισθητικό άνοιγμα πολύ μεγάλο με πήγε αλλού».

Πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

«Ήμουν 14 ετών όταν έκανα τη φαλακρή τραγουδίστρια του Ιονέσκο στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Καλαμάτα, κάπως έτσι κάνοντας την καμαριέρα, τη Μαίρη. Πάντα μου δίνανε τα δυσκολότερα και εμένα και τα μεγαλύτερα ποιήματα στο σχολείο, γιατί μάθαινα εύκολα, είχα δυνατή φωνή και τα έλεγα αλλά τότε όταν άκουσα τα σχόλια των μεγάλων πάρθηκε μέσα μου η απόφαση ότι έτσι θα ζήσω τη ζωή μου ως ηθοποιός».

Είναι μία ζωή συναρπαστική; Δύσκολη; Περίεργη; Κανονική;

«είναι όλα αυτά που λέτε μαζί και πολλά περισσότερα ακόμα είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις., Αλλά η ζωή μας. Έτσι κι αλλιώς είναι γεμάτη εκπλήξεις. Και αυτό είναι το ζητούμενο να έχουμε μία ζωή γεμάτη εκπλήξεις και με μικρά θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι και θέμα απόφασης και επιλογής αυτή η δουλειά και αυτή η ζωή».

Τι θα συμβουλεύατε το νεότερο εαυτό σας;

«Να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπάει, γιατί μόνο τότε μπορείς να πετύχεις. Όταν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις και ο στόχος σου είναι να προσφέρεις Μέσα από αυτό στους συνανθρώπους σου και να προχωράς χωρίς φόβο».

Απογοητεύσεις έχετε ζήσει; Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε;

Ποτέ. Αλλά απογοητεύσεις έχω ζήσει ακόμα και όταν σε απορρίπτουν για έναν ρόλο επειδή είσαι πολύ νέα και πολύ όμορφη, ζεις την απόρριψη. Είναι ένα θέμα στη δουλειά μας που πρέπει να το συνηθίσεις από πολύ νωρίς αν θέλεις να μείνεις. Πρέπει να μάθεις να ζει με αυτό και να παλεύεις».

Τα τελευταία 9 χρόνια πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Η πόρνη από πάνω». Τι πιστεύετε ότι βρίσκει ο κόσμος σε αυτό το έργο;

«Νομίζω ότι αγγίζει τις ψυχές γιατί έχει ένα κείμενο πολύ αληθινό που μιλάει για καταστάσεις που μας αφορούν όλους, όπως τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής, του τι θα πει ο κόσμος, τον φόβο που μας κρατάει δέσμιους, το πόσο είμαστε έτοιμοι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, το πόσο έχουμε ανάγκη την επιβεβαίωση από τους άλλους, το πόσο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που συμβαίνουν. Ο Αντώνης Τσιπιανίτης έχει καταφέρω τα δίνει όλα αυτά μέσα από την ιστορία της Ερατώς με πάρα πολύ χιούμορ ο κόσμος γελάει πολύ στη διάρκεια της παράστασης συγκινείται και καθαρίζεται στο τέλος αυτό είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα. Ειδικά για έναν μονόλογο. Αυτή η ηρωίδα μπήκε μέσα μου από την πρώτη στιγμή που τη διάβασα».

Για την άλλη ηρωίδα που υποδύεται τη Μυρσίνη Σεβαστού υπάρχει μέχρι και λογαριασμό στο Twitter. Το γνωρίζετε;

«Αλήθεια; Είναι καταπληκτικό! συνήθως βλέπω στο Instagram τα σχόλια που μου στέλνει ο κόσμος είναι πραγματικά πρωτοφανές αυτό σημαίνει ότι η σειρά έχει μιλήσει βαθιά στον κόσμο. Η Μυρσίνη είναι μία φοβερά πολυσχιδής ηρωίδα, δεν ξέρεις αν θες να την μισήσεις ή να την αγαπήσεις. Είναι εξαντλητικό και μόνο που την περιγράφεις. Πόσο μάλλον να την υποδύεσαι. Ξέρετε λέω μία ακόμη ημέρα στη ζωή της Μεσσήνης για να μη με επηρεάζει προσωπικά. Είναι όλα στη ζωή της μεγεθυμένα».

Εσείς τη ζωή σας πώς τι ζείτε;

«Είμαι μία τρίτεκνη μαμά και έχω αποκτήσει πια και τρία εγγόνια. Αγάπη και ησυχία επιδιώκω στη ζωή μου», είπε στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved