Μιχάλης Σαράντης: «Δεν υπάρχουν για μένα κόντρα ρόλοι»
Showbiz

Μιχάλης Σαράντης: «Δεν υπάρχουν για μένα κόντρα ρόλοι»

Ο Μιχάλης Σαράντης, στην πιο ξεχωριστή κωμωδία της σεζόν. Στη «Φαμίλια» του ΑΝΤ1.

Ο ηθοποιός μιλά για τον απενεχοποιημένο ήρωα του, Στάθη, τον κολλητό εκείνου, Γιάννη, και τα συναισθήματα που θα βιώσουμε φέτος απέναντι τους, από τον καναπέ μας.

Ήταν ωραία έκπληξη για εμάς που, μετά το «Λόγω τιμής», θα σας δούμε και φέτος στην τηλεόραση! Ωστόσο, δύσκολα θα σας σκεφτόταν κανείς σε μια ατόφια κωμωδία!

«Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύω είμαι αφοσιωμένος στο θέατρο καθώς είναι η μεγάλη μου αγάπη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πω όχι σε κάτι τηλεοπτικό. Οι διαχωρισμοί και οι ταμπέλες δεν μου έλεγαν ποτέ κάτι. Οι άνθρωποι δυνητικά είναι φτιαγμένοι για να κάνουν τα πάντα. Τις δουλειές άλλωστε τις διαμορφώνουν αυτοί που τις απαρτίζουν, στην προκειμένη ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, η Ιωάννα Ασημακοπούλου, η Ιωάννα Μαυρέα, η Υρώ Μανέ, η Ελεάνα Στραβοδήμου και κυρίως ο μαέστρος μας, ο Βασίλης Θωμόπουλος. Δεν είχα κανένα λόγο να πω όχι! Απεναντίας!».

Έλειπε μια τέτοια σειρά από τη μικρή οθόνη;

«Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν προλαβαίνω, άρα δεν είμαι ο μέσος θεατής, αλλά καταλαβαίνω πως "Η φαμίλια" είναι μια σειρά που έχει λόγο ύπαρξης αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος έχει ανάγκη από χιούμορ αυτή την περίοδο που διανύουμε. Κάπως πρέπει να χαλαρώνει από το σπίτι του. Αυτή την ανάγκη λοιπόν δεν πρέπει να την υποτιμούμε. Μην υποτιμώντας το λοιπόν και κάνοντας το όσο καλύτερα γίνεται, με την έννοια ότι δεν έχεις συστολή σε σχέση με αυτό που κάνεις -όπως συμβαίνει και σε μένα-, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο».

Ο ρόλος του Στάθη είναι κόντρα σε εσάς;

«Δεν υπάρχουν για μένα κόντρα ρόλοι, όπως και δεν υπάρχουν γραμμές διαχωριστικές. Και αν υπήρξαν κάποτε ή υπάρχουν ακόμα είναι από αμηχανίες διάφορων ανθρώπων που ήθελαν να κατατάξουν κάπου τον εαυτό τους ή τους συναδέλφους τους. Σήμερα κάνουμε αυτό, αύριο κάτι άλλο. Ετσι είναι η δουλειά μας. Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Πιο πολύ θέλω να απολαμβάνω και περισσότερο να αποδεικνύω».

Πάντως στη «Φαμίλια» φαίνεται όντως να το απολαμβάνετε.

«Περνάω πολύ ωραία στα γυρίσματα. Είναι ζεστά και οικεία. Νιώθω ωραία. Μου αρέσει που βάζω μόνος μου τρικλοποδιά στον εαυτό μου. Με ένα τρόπο με απελευθερώνει. Μόνο χαρά και ευλογία μπορώ να αισθάνομαι δουλεύω σε μια περίοδο τόσο δύσκολη».

Θα μας συστήσετε τον ήρωα σας;

«Ο Στάθης είναι κολλητός του Γιάννη. Μαζί με τη Λίτσα τη γυναίκα του είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Είναι ερωτευμένοι και το απολαμβάνουν ενώ δεν έχουν απολύτως καμία υποχρέωση. Το άλλο άκρο του Γιάννη με τη Μαίρη που έχουν τέσσερα παιδιά. Ο ήρωάς μου είναι ένα παιδί έξυπνο και αθώο. Ο στόχος μου εξαρχής ήταν να δημιουργήσω έναν οικείο χαρακτήρα. Κάνει διάφορες αδιανόητες χαζομάρες, όπως το να γλύφει πατατάκια πριν τα φάει ή να μιλάει με πάθος για την Χαμοστέρνας αλλά όλα ία κάνει μέσα από μια αλήθεια, αυτός είναι…».

Η παρουσία του Στάθη και της Λίτσας απέναντι στον Γιάννη και τη Μαίρη είναι θετική;

«Μέσα από τα περιστατικά που θα παρακολουθήσουμε, θα δούμε όλο το φάσμα. Από κολλητή παρέα μέχρι συγκρούσει$. Υπάρχει μια φαινομενική αντιπάθεια τη$ Μαίρης προς τον Στάθη αλλά επιδερμική. Δεν είναι και απλό τελικά ένας άνθρωπος να βγάζει την μπλούζα του συνέχεια, μπροστά σου χωρίς λόγο. "Η φαμίλια" έχει ωραίο ρυθμό και απαρτίζεται κυρίως από νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν».

Αλήθεια, οι καταστάσεις που ζει στη σειρά ο Στάθης είναι κοντά στον Μιχάλη;

«Είναι ίσως μια πλευρά μου. Λίγο όμως τσιμπημένη... Πάντα επιστρατεύει μια δική σου πλευρά, ένα δικό σου κομμάτι, όταν παίζεις κάτι».

Τι συναισθήματα θα περάσει η σειρά στον τηλεθεατή;

«Γέλιο, οικειότητα και ειλικρίνεια. Δεν καμώνεται τίποτα περισσότερο οπό αυτό που είναι. Ελπίζω το κοινό^ να αγαπήσει τη σειρά όσο και εμείς».

Συχνά οι συνάδελφοι σου λένε πως η κωμωδία είναι πολύ δυσκολότερη από το δράμα.

«Είναι 100% αλήθεια, θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο να παίξω σε ένα δραματικό σίριαλ. Έχει μια ιδιαιτερότητα το μέσο και το να βγεις εκτός ατάκας Ή το να μη συντονιστείς με όλο αυτό που συμβαίνει είναι μια πιθανότητα, το κούρδισμα είναι άλλο στη κωμωδία. Το θέμα είναι όλα να γίνονται χωρίς καμία προσωπική λογοκρισία».

Τι άλλα σχέδια έχετε για τον χειμώνα;

«Αυτή την περίοδο κάνω πρόβες με τον Δημήτρη Καρατζά για τη "Φαίδρα" της Μαρίνας Τβετάγιεβα. Είμαστε ωστόσο σε αναμονή γιο τον "Οιδίποδα" που έπαιξα το καλοκαίρι και θέλουμε να τον επαναλάβουμε. Ωστόσο, αυτό το διάστημα προβάλλεται στις Νύχτες Πρεμιέρας η ταινία "Η αναζήτηση της Λόρα Ντουράντ" με τον Μάκη Παπαδημητρίου. Ελπίζω μέσα από την ψυχή μου, να είμαστε όλοι καλά και να γίνουν όλα...», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved