Νίκος Πορτοκάλογλου: «Δεν έχω πολύ καλή σχέση με την τηλεόραση»
Showbiz

Νίκος Πορτοκάλογλου: «Δεν έχω πολύ καλή σχέση με την τηλεόραση»

Από τους πρωτεργάτες του ελληνικού ροκ, με το ιστορικό του συγκρότημα, τους Φατμέ, ο Νίκος Πορτοκάλογλου πρωταγωνιστεί επί 40 χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή.

Παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία πρωτότυπη μουσική εκπομπή στην ΕΡΤ, το «Μουσικό κουτί», μαζί με την ταλαντούχα Ρένα Μόρφη.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την ΕΡΤ;

Υπήρξε μία κρούση από την ΕΡΤ για το αν θα με ενδιέφερε να τους παρουσιάσω μία πρόταση για μουσική εκπομπή, καθώς έψαχναν κάτι που να μην format ούτε σε κάποια ιδέα από αυτές που υπάρχουν σε άλλες ελληνικές μουσικές εκπομπές.

Δεν σκεφτήκατε «τι δουλειά έχω εγώ με την τηλεόραση»;

Ομολογουμένως δεν έχω πολύ καλή σχέση με την τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής διαδρομής μου. Σκέφτηκα ότι ή θα κάθομαι απέξω και θα κάνω αντιπολίτευση ή θα πάρω το ρίσκο και την ευκαιρία που μου δίνεται για να προσπαθήσω να κάνω αυτό που προσωπικά μου λείπει ως τηλεθεατή. Να κάνω την προσπάθεια να φτιάξω μία εκπομπή που να μπορέσει να φιλοξενήσει τους τηλεοπτικά άστεγους καλλιτέχνες αυτούς που δεν χωράνε στο τηλεοπτικό τοπίο, όπως υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Με ποιο μηχανισμό θα λειτουργήσει το μουσικό κουτί;

Η εκπομπή θα είναι μία συνάντηση μουσικών σε ένα σπίτι και όχι σε ένα τηλεοπτικό πλατό ή σε μία απομίμηση μαγαζιού, στο σπίτι ενός μουσικού συναντιούνται φίλοι, συνάδελφοι. Και μέσα σε ένα φιλικό πνεύμα μέσα από ερωτήσεις αποκαλύπτονται οι πιο κρυφές πλευρές του καλεσμένου. Οι καλεσμένοι σε κάθε εκπομπή είναι δύο και θα κάνουν και μία επιλογή τραγουδιών, μέσα από ένα ταξίδι σε μνήμες και βιώματα στα παιδικά εφηβικά και νεανικά τους χρόνια. Οι επιρροές που τους σημάδεψαν. Εκτός από τα δικά τους τραγούδια θα ερμηνεύουν και τραγούδια, ελληνικά και ξένα που συνδέονται με βιώματα και σημαντικές στιγμές στη ζωή τους.

Με συμπαρουσιάστρια την ταλαντούχα Ρένα Μόρφη...

Συνάδελφο από τη νέα γενιά. Είναι μία εξαιρετική τραγουδίστρια. Ήδη ετοιμάζουμε και ένα τραγούδι μαζί με τίτλο «Ένα νέο καλό».

Καιρός είναι να έρθει και ένα καλό...

Ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε όλοι.

Πότε προγραμματίζεται η πρεμιέρα της εκπομπής;

Υπολογίζεται τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Οι πρώτοι καλεσμένοι που θα κάνουν ποδαρικό;

Έχω μιλήσει με πολλούς συναδέλφους, έχω πει την ιδέα και οι αντιδράσεις είναι πολύ θετικές μέχρι στιγμής. Δεν γνωρίζω ποιοι φιλοξενούμενοι θα είναι στην πρώτη εκπομπή, είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved